noodles volos banner

Άρχισε η σχολή προπονητών τζούντο στο Βόλο

  • Published in Judo

Άνοιξε το Σάββατο επίσημα η αυλαία της σχολής προπονητών τζούντο Γ' κατηγορίας που πραγματοποιείται στο Βόλο και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο με την αρωγή της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και του Γραφείου Φυσικής Αγωγής του Π.Θ.

Η σχολή γίνεται μετά από έξι χρόνια και ήρθε στο Βόλο λόγω του Βολιώτη προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο dr. Γιάννη Καφενταράκη. Σε μια λιτή εκδήλωση στο Αμφιθέατρο "Σαράτση" του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξης της σχολής παρουσία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργου Πετράκου, του εκπροσώπου της ΓΓΑ, υπευθύνου για τις σχολές προπονητών σ' όλη την Ελλάδα κ. Ιωάννη Τσούχλου, του Διευθυντή της Σχολής κ. Δημήτρη Καμπά και φυσικά του Dr. Γιάννη Καφενταράκη. Ο κ. Καφενταράκης καλωσόρισε κι επίσημα τους παριστάμενους και αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα δημιουργίας της σχολής προπονητών Γ’ κατηγορίας, ενώ επεσήμανε πως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι νέοι προπονητές θα μπορούν έχοντας τα τυπικά και ουσιαστικά εφόδια να βγουν έτοιμοι και καταρτισμένοι στην αγορά εργασίας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του αθλήματος.
Ο πρύτανης κ. Πετράκος και ο κ. Τσούχλος μίλησαν στους 80 υποψήφιους προπονητές που συμμετέχουν και τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία, ενώ τους βεβαίωσαν πως θα συμβάλλουν με κάθε δυνατό τρόπο στην επιτυχία της σχολής. Μάλιστα, ο κ. Τσούχλος διάβασε και επιστολή του Υπουργού Αθλητισμού κ. Ανδριανού, ο οποίος όπως αναφέρθηκε θα δώσει το παρών στην τελετή αποφοίτησης των συμμετεχόντων στη σχολή. Στη συνέχεια κήρυξε την έναρξη των μαθημάτων της σχολής. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος και αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ. Μιχάλης Καπουρνιώτης. Η σχολή προπονητών τζούντο Γ' κατηγορίας, θα διαρκέσει οκτώ εβδομάδες και τα μαθήματα γίνονται καθημερινά πρωί και απόγευμα, από καθηγητές Πανεπιστημίου και ειδικούς επιστήμονες.

πηγή hjf.gr