noodles volos banner

Στο παγκόσμιο Εφήβων-Νεανίδων με 6 κωπηλάτες ο Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β.

Με 6 αθλητές και αθλήτριες θα συμμετάσχει ο Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στις κατηγορίες  Εφήβων -  Νεανίδων. Οι αθλητέ- τριες μετά από πολλές δοκιμασίες και τεστ, καθώς και ένα σκληρό μακροχρόνιο προπονητικό κοινόβιο 50 περίπου ημερών, πλαισιώνουν την 20μελή Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας, που απαρτίζει 7 πληρώματα και θα αντιπροσωπεύσουν την Ελληνική Κωπηλασία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στο Τρακάι της Λιθουθανίας από 2 έως 6 Αυγούστου 2017.

Οι αθλήτριες-τες του Ο.Ε.Α-Ν.Α.Β Μαργαρίτα Γεωργούδη (Ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων το 2017 και 4η παγκοσμιονίκης της δικώπου το 2016), η Ιωάννα Μπιτζιλαίου (5η παγκοσμιονίκης του τετραπλού σκιφ το 2016), ο Βασίλης Κουκουτής (5oς παγκοσμιονίκης της τετρακώπου το 2016) καθώς και οι Σχιζοδήμος Γρηγόρης, Βαρελοπούλου Ειρήνη και Δεμελή Ευαγγελία (βαλκανιονίκες 2016) είναι αυτοί που θα συμμετάσχουν και θα αγωνιστούν με αντάξιους αντιπάλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα πάρουν μέρος 59 χώρες και 742 αθλητές σε 258 αγωνίσματα.

Ωστόσο για ορισμένα πληρώματα ο στόχος δεν είναι μόνο το βάθρο της διοργάνωσης, αλλά και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες Νεότητας, που θα διεξαχθούν το 2018 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Η Ελληνική ομάδα απαρτίζεται από τέσσερα πληρώματα εφήβων και τρία νεανίδων, εκ των οποίων οι δυο δίκωπες και οι δυο τετράκωπες θα κυνηγήσουν τις προκρίσεις. 

Αναλυτικά τα ελληνικά πληρώματα:

Δίκωπος άνευ εφήβων: Παντελής Σωτηρακόπουλος-Αντώνης Παπακωνσταντίνου

Διπλό σκιφ εφήβων: Χρήστος Στεργιάκας-Χαράλαμπος Ντινενής

Τετράκωπος άνευ εφήβων: Κικκινίδης Ηλίας-Βασίλης Κουκουτής-Ανδριανός Οικονόμου-Δημήτρης Μπουκουβάλας

Τετραπλό σκιφ εφήβων: Γκαϊδατζής Πέτρος- Σχιζοδήμος Γρηγόρης-Τσαλικίδης Βασίλης-Μαρόκος Γιάννης

Δίκωπος άνευ νεανίδων: Γεωργούδη Μαργαρίτα- Μπούρμπου Χριστίνα.

Διπλό σκιφ νεανίδων: Ντούσκου Άρτεμις- Κυρίδου Μαρία

Τετράκωπος άνευ νεανίδων: Μπιτζιλαίου Ιωάννα- Μήτση Αριάδνη-Βαρελοπούλου Ειρήνη-Δεμελή Ευαγγελία.  

Συνοδοί της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας είναι ο Ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Κοντομανώλης καθώς και οι συνεργάτες του Βασίλης Χασιώτης και Βασίλης Τζανίνης ,  ενώ αρχηγός της αποστολής που αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας 31/7 είναι ο έφορος Εθνικών ομάδων Εφήβων-Νεανίδων Κώστας Νταλαμάγκας.

Σύμφωνα με τις συμμετοχές, το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί με τους πρώτους προκριματικούς να γίνονται  την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017 το απόγευμα και οι φίλοι του αθλήματος μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες ζωντανά στο επίσημο site του World Rowing,  www.worldrowing.com.

Σύσσωμη η αθλητική οικογένεια του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β.,  προπονητές, αθλητές, διοίκηση, μέλη και  γονείς, εύχονται ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες.