noodles volos banner

Ιστορική πρωτιά για τον ΟΕΑ-ΝΑΒ στο 83ο Πανελλήνιο Κωπηλασίας

Με απόλυτο θρίαμβο  έληξε το 83ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας για τον Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. Ο όμιλος του Βόλου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Β' Φάσης του πρωταθλήματος, με την οποία έπεσε η αυλαία και της φετινής κορυφαίας διοργάνωσης. Αυτή αφορούσε στις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων και ΑΜΕΑ και διεξήχθη στις 15 και 16 Ιουλίου στη λίμνη της Καστοριάς.

Ο Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. αναδείχθηκε πολυνίκης όμιλος, αφού συγκέντρωσε πέντε μετάλλια (2 χρυσά, 2 ασημένια, 1 χάλκινο), ενώ πήρε την πρώτη θέση και στη βαθμολογία της συγκεκριμένης φάσης, συγκεντρώνοντας 64 βαθμούς.

Η τεράστια επιτυχία όμως του Ομίλου οφείλεται στο γεγονός ότι μετά το τέλος και της Β' Φάσης και την ολοκλήρωση του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ο Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. πέτυχε μια ιστορική  διάκριση, αφού αναδείχθηκε συνολικά πολυνίκης του πρωταθλήματος, κατακτώντας την 1η θέση στον συγκεντρωτικό πίνακα των μεταλλίων με 19 μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες, εκ των οποίων 11 χρυσά 4 ασημένια και 4 χάλκινα, αφήνοντας δεύτερο τον παραδοσιακά πολυνίκη Ν.Ο. Ιωαννίνων.

Οι αθλήτριες και οι αθλητές του ΟΕΑ-ΝΑΒ με αντίπαλο όχι μόνο τους άλλους Ομίλους αλλά και τις καιρικές συνθήκες, ξεπέρασαν τον εαυτό τους  και χάρισαν ένα όμορφο θέαμα γεμάτο συγκίνηση, απίστευτη χαρά και περηφάνια  σε προπονητές, γονείς, συγγενείς και φίλους του αθλήματος.

Το πρόγραμμα των αγώνων μεταβλήθηκε. Λόγω πρόβλεψης κακών καιρικών συνθηκών, κάποιοι τελικοί αγωνισμάτων πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 15 /7 αντί της Κυριακής και με συμπιεσμένο το πρόγραμμα το πρωί της 16ης Ιουλίου και τη διεξαγωγή των τελικών που είχαν απομείνει, το 83ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έληξε στις  09.30 το πρωί, ευτυχώς χωρίς καταιγίδες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Β’ Φάσης:

Χρυσό μετάλλιο στο Τετραπλό Σκιφ Κορασίδων: Καλανδαρίδη Αναστασία, Σαμίου Λίνα, Βαρελοπούλου Έλενα,  Αραμπατζή Αγγελική

 Χρυσό μετάλλιο στη Δίκωπο άνευ πηδαλιούχου Παίδων: Ζωγράφος Δημήτρης και Καπουρτίδης Δημήτρης

Αργυρό μετάλλιο στην Τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου Παίδων:  Ξαφογιάννης Αποστόλης,  Αδάμ Γιάννης,  Γλιάτης Δημήτρης, Οικονόμου Σταύρος              

Αργυρό μετάλλιο στην Τετράκωπο με πηδαλιούχο Παίδων: Ναούμ Παύλος, Ψαρράς  Κώστας,  Αγαπητός  Γιάννης,  Αγαπητός Παναγιώτης και πηδαλιούχο τον Ζάκι Ραφαήλ                                                                                         

Χάλκινο μετάλλιο στο Σκιφ Παίδων: Μπαρούτας Βασίλης

Τέταρτη θέση στο διπλό Σκιφ  Κορασίδων: Γκριτζαλή Κατερίνα και Ευθυμιοπούλου Νίκη 

Έβδομη θέση στο Τετραπλό Σκιφ Παίδων: Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος,  Διαμαντάκος Δημήτρης, Γιάνναρος Χρήστος, Αντωνιάδης Αντώνης

Σημαντική ήταν και η συμμετοχή των πληρωμάτων της Τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου Κορασίδων με τις Βαλσάμη Αγγελική, Βαλσάμη Αθανασία, Βλαχάβα Γεωργία και Καλαμποκά Άννα-Μαρία, οι οποίες μετά από σύγκρουση που είχαν με αντίπαλο σκάφος κατά τη διεξαγωγή του αγώνα, δεν κατάφεραν να περάσουν στον τελικό, καθώς επίσης και η συμμετοχή των νεαρών αθλητών  Κυρίτση Αλέξανδρου και Καραμπέρη Δημήτρη στο αγώνισμα του Διπλού Σκιφ Παίδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες ήταν πρωτοεμφανιζόμενοι σε αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, καθώς είναι από τους μικρότερους στην κατηγορία των Παίδων-Κορασίδων, κάτι που δίνει την ελπίδα ότι στο μέλλον ο Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. θα έχει τη δυνατότητα να καμαρώσει πολλούς πρωταθλητές ακόμη.

Οι πανηγυρισμοί και η γιορτή για το μοναδικό αποτέλεσμα του φετινού Πρωταθλήματος  ολοκληρώθηκε με  την εκδήλωση που διοργάνωσε την περασμένη Τετάρτη το τμήμα κωπηλασίας στην Πλατεία της Άλλης Μεριάς και στην ταβέρνα «Τα σκαλάκια της Χαράς», που υπήρξε και χορηγός της στολής, με την οποία παρουσιάστηκαν οι αθλητές και οι αθλήτριες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν όλοι οι αθλητές, οι προπονητές, πολλοί γονείς καθώς επίσης και μέλη της Διοίκησης, οι οποίοι έδωσαν πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές και ευχήθηκαν για μελλοντικές επιτυχίες.

Τέλος πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην προπονητική ομάδα του τμήματος κωπηλασίας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει χαρίσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην πορεία του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. τόσο σε ποσότητα υψηλών διακρίσεων όσο και σε ποσότητα συμμετοχής αθλητών στα πρωταθλήματα.

Η προπονητική ομάδα με οδηγό τον Τεχνικό Σύμβουλο κωπηλασίας κ. Σίμο Σάμιο, μαζί με την προπονήτρια κ. Σοφία Τασιού και τη φετινή βοηθό τους κ. Όλγα Τσόγκα έχουν καταφέρει να ανεβάσουν τον πήχη πολύ ψηλά σε αγωνιστικό επίπεδο, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή επτά αθλητές του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. να στελεχώνουν την Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας, με κορυφαίο τον περσινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή Γιάννη Καλανδαρίδη καθώς και τους αθλητές-τριες Μαργαρίτα Γεωργούδη (2η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια 2016), Βασίλη Κουκουτή (4ο Παγκόσμιο Πρωταθλητή 2016), Μπιτζιλαίου Ιωάννα (4η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια 2016), Σχιζοδήμο Γρηγόρη (Βαλκανιονίκη 2016), Βαρελοπούλου Ειρήνη  (Βαλκανιονίκη 2016) και Δεμελή Ευαγγελία (Βαλκανιονίκη 2016), που προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων, το οποίο θα διεξαχθεί στο Τρακάι της Λιθουανίας στα τέλη του μήνα. 

Το Δ.Σ., όλα τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου δίνουν θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές και στους προπονητές για τις μεγάλες επιτυχίες τους, στους γονείς που συμπαραστέκονται  στα παιδιά τους και στους φίλους της κωπηλασίας, που βοηθούν με κάθε τρόπο, και εύχονται δύναμη και κουράγιο, έτσι ώστε να συνεχίζουν να αγωνίζονται από κάθε θέση ο καθένας.

Last modified onMonday, 24 July 2017 18:42