noodles volos banner

Τεράστια επιτυχία για τον ΟΕΑ-ΝΑΒ στο Πανελλήνιο Κωπηλασίας

Εκπληκτικές επιτυχίες, σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά και πιο ανατρεπτικά πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων, σημείωσαν οι αθλήτριες και οι αθλητές του ΟΕΑ - ΝΑΒ στην Α' φάση του 83ου Πανελλήνιου Πρωτάθληματος Κωπηλασίας 2017, που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά Μαραθώνα από τις 20 μέχρι τις 23 Απριλίου.

Οι κωπηλάτες -τριες έκαναν την έκπληξη και εμφανίστηκαν ασυναγώνιστοι, αφού σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και έχοντας να αντιμετωπίσουν πολύ ικανούς αντιπάλους και αθλητές που πλαισιώνουν τα τελευταία χρόνια την Εθνική Ομάδα, βρέθηκαν επάξια στην 2η Πανελλήνια θέση, σε ό,τι αφορά στα μετάλλια, κατακτώντας  9 Χρυσά, 2 Αργυρά και 3, ενώ έδωσαν στον σύλλογό τους και την τρίτη θέση στη βαθμολογία.

Υπό τις οδηγίες του Τεχνικού Συμβούλου-προπονητή κ. Σίμου Σάμιου και της προπονήτριας  κ. Σοφίας Τασιού, και μετά την πολύμηνη σκληρή προετοιμασία καθώς και την απίστευτη υποστήριξη των γονέων και φίλων, η ομάδα στο σύνολό της απέδωσε τα μέγιστα. Αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στο φίλαθλο κοινό που παρακολουθούσε τους αγώνες, όσο και στα υπόλοιπα σωματεία που συμμετείχαν και στους παράγοντες της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, ο ΟΕΑ ΝΑΒ δέχτηκε συγχαρητήρια για την αξιόλογη εμφάνισή του.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων, η μια επιτυχία  διαδεχόταν την άλλη, με κορυφαία στιγμή το αγώνισμα της οκτακώπου των γυναικών. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ομίλου (!) και ίσως στον πιο συναρπαστικό τελικό του πρωταθλήματος η οκτάκωπος με τις κωπηλάτριες του ΟΕΑ-ΝΑΒ τερμάτισαν πρώτες χαρίζοντας στους φιλάθλους της κωπηλασίας ένα ανεπανάληπτο θέαμα.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι δύο από τα αγωνίσματα που πήραν την πρώτη θέση, το τετραπλό σκιφ των Ανδρών και η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου των Νεανίδων, έγιναν με την καινούργια αγωνιστική βάρκα (αξίας 18.000 ευρώ) που έφτασε στο Σχινιά μόλις την προηγούμενη μέρα των τελικών αγώνων, εγκαινιάζοντάς την έτσι με τον καλύτερο τρόπο.

Την ολοκαίνουργια αγωνιστική λέμβο της γνωστής εταιρείας  Filippi  αγόρασε  ο ΟΕΑ-ΝΑΒ  μετά τη προσπάθεια που έγινε από γονείς, αθλητές, φίλους του Ομίλου καθώς και ενός τοπικού φορέα, γεγονός που αξίζει ευχαριστίες, αφού μετά από πολλά χρόνια ο Όμιλος αποκτά ξανά μία λέμβο υψηλών προδιαγραφών αντάξια του επιπέδου των αθλητών που «καλλιεργεί» τα τελευταία χρόνια το τμήμα κωπηλασίας.

Παρά τη μεγάλη επιτυχία και τη χαρά, το τμήμα της κωπηλασίας εκφράζει το παράπονο -με σχετική κατανόηση- απέναντι στους τοπικούς φορείς, πλην ενός, οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για βοήθεια οποιασδήποτε μορφής και κυρίως για βοήθεια στην ανανέωση του αγωνιστικού υλικού. Το αποτέλεσμα των αγώνων σίγουρα θα ήταν διαφορετικό μιας και το τμήμα της κωπηλασίας εδώ και χρόνια πάσχει τόσο στον αριθμό όσο και στην ποιότητα των σκαφών. Στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τα 6 από τα 9 αγωνίσματα που πρώτευσαν, έγιναν με δανεικές λέμβους από άλλους ομίλους και από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία και σε κάθε άλλη  περίπτωση ή δε θα συμμετείχε σε τόσο αγωνίσματα ή δε θα είχε το αποτέλεσμα που θα ανταποκρινόταν στην προετοιμασία και το αγωνιστικό επίπεδο των αθλητών. Αυτή η εικόνα, του φτωχότερου τμήματος σε υλικό, μεταξύ των ελληνικών ναυταθλητικών σωματείων, αλλά με το υπέροχο έμψυχο δυναμικό που διαθέτει, να μπορεί να πρωταγωνιστεί αλλά και οριακά να στέκεται στη θέση αυτή, πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξει.

 Σε αυτό το σημείο γίνεται έκκληση σε κάθε φορέα και σε κάθε παραγωγική μονάδα του τόπου μας, να ευαισθητοποιηθεί και να βοηθήσει ένα τμήμα που εκπροσωπεί την πόλη μας, πριν φτάσει στο σημείο που θα αφανιστεί, όπως έχει γίνει και με άλλους συλλόγους στην Ελλάδα.

 Εκτός από Ολυμπιονίκες, τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές και τους Πανελληνιονίκες που έχει  παρουσιάσει ο ΟΕΑ-ΝΑΒ, επιτελεί και ένα πολύ σπουδαίο κοινωνικό έργο απέναντι στους νέους.

Αναλυτικά τα 14 μετάλλια κατακτήθηκαν από τα εξής πληρώματα:

Χρυσό μετάλλιο 2Χ Εφήβων: Βασίλης Κουκουτής - Γρηγόρης Σχιζοδήμος

Χρυσό μετάλλιο 4- Νεανίδων : Γεωργούδη Μαργαρίτα - Δεμελή Ευαγγελία - Γιάννου Άσπα και    Καλανδαρίδη Αναστασία                                                                                  

Χρυσό μετάλλιο 4Χ Νεανίδων: Γεωργούδη Μαργαρίτα - Μπιτζιλαίου Ιωάννα - Βαρελοπούλου Ειρήνη και Αγιώτη Έλενα

 Χρυσό μετάλλιο 4Χ Εφήβων:   Σχιζοδήμος Γρηγόρης - Σάμιος Βασίλης - Αθανασίου Λάμπρος και Μπαρούτας Βασίλης

                                               
Χρυσό μετάλλιο 2Χ Ν. Ανδρών: Καλανδαρίδης Γιάννης - Δεμελής Νίκος


Χρυσό μετάλλιο: 4+Ανδρών:  Καλανδαρίδης Γιάννης - Κουκουτής Βασίλης - Δεμελής Νίκος - Μυρίντζος Χαράλαμπος και Γλιάτης Δημήτρης


Χρυσό μετάλλιο 2+Ανδρών: Καλανδαρίδης Γιάννης -  Κουκουτής Βασίλης και Γλιάτης Δημήτρης
                                                   
Χρυσό μετάλλιο 4Χ Ανδρών:  Καλανδαρίδης Γιάννης - Κουκουτής Βασίλης - Δεμελής Νίκος και Σχιζοδήμος Γρηγόρης                                             
                                                 
Χρυσό μετάλλιο 8+ Γυναικών: Μπιτζιλαίου Ιωάννα - Γεωργούδη Μαργαρίτα - Γιάννου Άσπα - Δεμελή Ευαγγελία - Βαρελοπούλου Ειρήνη - Αγιώτη Έλενα - Τσόγκα Όλγα - Μιχαήλ Ηλιάνα και Σαμίου Λίνα
                                                
 Αργυρό μετάλλιο 2- Ν. Γυναικών: Μπιτζιλαίου Ιωάννα-Δεμελή Ευαγγελία
                                                     
Αργυρό μετάλλιο 1Χ Ν. Ανδρών: Καλανδαρίδης Γιάννης


Χάλκινο μετάλλιο 1Χ Εφήβων: Κουκουτής Βασίλης


Χάλκινο μετάλλιο 4+ Εφήβων: Μυρίντζος Χαράλαμπος - Αθανασίου Λάμπρος - Ζωγράφος Δημήτρης - Καπουρτίδης Δημήτρης και Γλιάτης Δημήτρης
                                                     
Χάλκινο μετάλλιο 4Χ Ελ.Βαρών Ανδρών: Τσίρτογλου Γιώργος - Πρωτοψάλτης Παναγιώτης - Αθανασίου Λάμπρος - Αργύρης Μάριος


Αξιοσημείωτες θέσεις κέρδισαν και οι υπόλοιποι αθλητές της ομάδας: 


4η θέση στην 8+ Ανδρών:
Πρωτοψάλτης Παναγιώτης - Βαλσάμης Νίκος - Αργύρης Μάριος - Σώτης Γιώργος -  Τσαμασιώτης Χρήστος - Πολυμέρου Γιώργος - Βαλσάμης Αντώνης - Τσίρτογλου Γιώργος και Γλιάτης Δημήτρης

 4η θέση στην 2+ Εφήβων: Μυρίντζος Χαράλαμπος - Αθανασίου Λάμπρος και Γλιάτης Δημήτρης 
                                           
5η θέση στο 1Χ Νεανίδων:  
Βαρελοπούλου Έλενα

1η θέση στον μικρό τελικό και το 2Χ Νεανίδων: Αραμπατζή Αγγελική - Γκριτζαλή Κατερίνα


2η θέση στον μικρό τελικό για την 8+ Εφήβων: Πρωτοψάλτης Παναγιώτης - Βαλσάμης Νίκος - Ψαρρός Παναγιώτης - Ναούμ Παύλος - Αργύρης Μάριος - Σώτης Γιώργος - Τσαμασιώτης Χρήστος  - Πολυμέρου Γιώργος και Γλιάτης Δημήτρης

3η θέση στον μικρό τελικό για το 2Χ Εφήβων:  Ψαρράς Κώστας - Φόβος Παναγιώτης

Σίμος Σάμιος: «Άνιση αγωνιστική μάχη»

simos samios

Ο προπονητής του ΟΕΑ-ΝΑΒ Σίμος Σάμιος έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή τη μεγάλη επιτυχία:

«Εκτός από τα θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές και στους προπονητές, οφείλουμε να εκφράσουμε θετικά τη συγκινητική υπέρβαση των αθλητών μας, οι οποίοι  χρησιμοποίησαν στο έπακρο τα αγωνιστικά και ψυχικά τους χαρακτηριστικά, μιας και είχαν να συναγωνιστούν αθλητές και συλλόγους με πολύ καλύτερες συνθήκες προπόνησης και υλικού καθώς επίσης και υποστήριξη από χορηγούς και άλλους φορείς και που  μπόρεσαν  να αντεπεξέλθουν επάξια σε αυτή την άνιση αγωνιστική μάχη».