noodles volos banner

Το χρυσό συνοδεύτηκε από παγκόσμιο ρεκόρ για τον Καλανδαρίδη

Το από δεκαετίας παγκόσμιο ρεκόρ 06:34.23, που κατείχε η ομάδα της Ρουμανίας, «έσπασε» το πλήρωμα της δικώπου άνευ πηδαλιούχου με τους κωπηλάτες  Γιάννη Καλανδαρίδη του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. και τον  παρτενέρ του Νικολαΐδη του ΕΝΟΑ, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Οι δύο αθλητές που επανδρώνουν την Εθνική Ομάδα κωπηλασίας τα τελευταία δύο χρόνια  και που πρόσφατα, τον περασμένο Ιούλιο,  είχαν αναδειχτεί χρυσοί πρωταθλητές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, χάρισαν στην  Ελλάδα την κορυφαία αυτή επιτυχία. Σε μια κούρσα με πολλή αγωνία, αφού στα πρώτα 1000 μέτρα προηγούνταν η πολύ δυνατή ομάδα της Γερμανίας και με υψηλή δόση συναισθηματικής στήριξης από την πιο θερμή κερκίδα των τελευταίων ετών, η ελληνική βάρκα προηγήθηκε της γερμανικής στα 1300 μ. και τερμάτισε πρώτη με χρόνο 06:32.510, σημειώνοντας ταυτόχρονα το νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος καθώς και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής απέστειλαν συγχαρητήριες επιστολές στους παγκόσμιους πρωταθλητές του Ρότερνταμ.

Χαρακτηριστικά ο κύριος Πρ. Παυλόπουλος αναφέρει:

«Η κορυφαία, “χρυσή”, παγκόσμια επιτυχία σας, και μάλιστα με νέο παγκόσμιο ρεκόρ, αποδεικνύει εμπράκτως τις τεράστιες δυνατότητές σας και το λαμπρό σας μέλλον. Αποδεικνύει όμως και το εξίσου λαμπρό μέλλον του Ελληνικού Αθλητισμού εν γένει, ύστερα και από τις μεγάλες επιτυχίες των Ολυμπιακών Αγώνων. Θερμά συγχαρητήρια και καλή συνέχεια, πάντα στην κορυφή»

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής προέβη στην παρακάτω δήλωση:

"Μετά την εξαιρετική παρουσία των αθλητών και αθλητριών μας στην Κωπηλασία στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, είχαμε τη χαρά να πανηγυρίσουμε νέες σπουδαίες διακρίσεις. Η συγκομιδή τεσσάρων μεταλλίων, ενός χρυσού, δύο ασημένιων και ενός χάλκινου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας του Ρότερνταμ, αλλά και το παγκόσμιο ρεκόρ από τους Γιάννη Καλανδαρίδη και Νίνο Νικολαΐδη στη δίκοπο άνευ πηδαλιούχο εφήβων, αποδεικνύει ότι το άθλημα στη χώρα μας έχει τεράστια δυναμική. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους αθλητές, τους προπονητές αλλά και την Ομοσπονδία για την καλή δουλειά που γίνεται. Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες των αθλητών όπως έχει κάνει μέχρι τώρα".

Μετά τις επιτυχίες των Ελλήνων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η επιτυχία των δύο αθλητών  ανέβασε ψηλά  την Ελληνική σημαία  και για άλλη μια φορά ακούστηκε ο Εθνικός μας ύμνος, γεμίζοντας με υπερηφάνεια, συγκίνηση και ανυπέρβλητη χαρά τους παρευρισκόμενους,  όλους όσοι παρακολουθούσαν με αγωνία την εξέλιξη των αγώνων, και όλη την Ελλάδα!

Η επιτυχία για τον Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. είναι πολλαπλή, για ακόμη πέντε αθλητές και αθλήτριες του, που συμμετείχαν ως μέλη της Εθνικής Ομάδας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  κατακτώντας σπουδαίες θέσεις και συγκεκριμένα:

Η Μαργαρίτα Γεωργούδη, στον αγώνα της Δικώπου άνευ πηδαλιούχου μαζί με τη Χριστίνα Μπούρμπου από το ΝΟΘ, διεκδίκησαν δυναμικά το χάλκινο μετάλλιο στα πρώτα 1000 μ., υποχώρησαν στη συνέχεια, κατακτώντας τελικά την 4η θέση!

Ο Βασίλης Κουκουτής ως μέλος του πληρώματος της Τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου κατέκτησε την 5η  θέση καθώς επίσης στην 5η θέση τερμάτισε και η αθλήτρια Ιωάννα Μπιτζιλαίου, ως μέλος του πληρώματος του Τετραπλού Σκιφ.

Ο Νίκος Δεμελής στο αγώνισμα του Τετραπλού Σκιφ, κατέκτησε την 1η θέση στον τελικό Β και ο Παναγιώτης Ψαρρός στον αγώνα του Διπλού Σκιφ  κατέκτησε την 5η θέση στον τελικό Γ!

 

Η δήλωση του προπονητή Σίμου Σάμιου

Αξίζει να αναφερθεί ότι παρόλο που οι αθλητές τους τελευταίους τρεις μήνες προπονούνταν στην Καστοριά με τους Εθνικούς Προπονητές, δίπλα τους στεκόταν πάντα και ο προπονητής του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. και Τεχνικός Σύμβουλος κ. Σίμος Σάμιος που επίσης παραβρέθηκε στο στίβο του  Ρότερνταμ εμψυχώνοντας τους αθλητές του.

Σχετικά με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο ίδιος δήλωσε …

«Είχα τη χαρά να βρεθώ κοντά στους αθλητές όλες τις ημέρες των αγώνων και να πανηγυρίσω τις επιτυχίες μαζί τους. Αισθάνομαι υπερήφανος όχι μόνο γιατί οι αθλητές  ανέβασαν ψηλά την ελληνική σημαία, αλλά πολύ περισσότερο είμαι υπερήφανος για το ήθος των παιδιών αυτών.

Τρέφω βαθιά εκτίμηση για τη συνεχή δουλειά και προσπάθεια που γίνεται από την Εθνική  Ομάδα, τους αθλητές, τους παράγοντες και τους γονείς και όλους όσοι βοήθησαν δίκαια και φιλότιμα να πραγματοποιηθούν οι στόχοι. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στον χρυσό πρωταθλητή Γιάννη Καλανδαρίδη που  με την  αδιάλειπτη δουλειά ετών και σε  συνεργασία με τους προπονητές και τους συναθλητές του, κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ηχήσει για δεύτερη φορά ο Εθνικός μας Ύμνος, αφού πριν δύο μήνες ο ίδιος με το πλήρωμά του Νίνο Νικολαΐδη από τον ΕΝΟΑ, είχαν κατακτήσει την 1η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Ο Πρόεδρος του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β., κ. Απόστολος Καζάκης, ο Αντιπρόεδρος κ. Μανώλης Βαρδαλής και η έφορος του τμήματος Κωπηλασίας κ. Στέλλα Ρέππου συγχαίρουν από καρδιάς όλους τους αθλητές-τριες  που συνεχίζουν να κάνουν τον Όμιλο υπερήφανο για τις πολλές και μεγάλες επιτυχίες,  τις οικογένειες για την αμέριστη συμπαράστασή τους και βοήθεια και εύχονται πάνω από όλα υγεία και δύναμη για νέες επιτυχίες και υψηλές διακρίσεις.

Επίσης , θερμά συγχαρητήρια δίνει σύσσωμη η αθλητική οικογένεια του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. στην αθλήτρια του Ν.Ο.Β.-Α., Αναστασία Βόντζου, μέλος του πληρώματος του Διπλού Σκιφ, για την πολύ μεγάλη της επιτυχία και το Ασημένιο Μετάλλιο που χάρισε στην Ελλάδα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρότερνταμ.