noodles volos banner

Επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα για το κωπηλατικό τμήμα του ΝΟΒΑ

Περήφανο είναι το τμήμα κωπηλασίας του ΝΟΒ-Α, για την επιτυχία της κορασίδας αθλήτριάς του Αναστασίας Βόντζου, η οποία συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα  το οποίο διεξήχθη στην Φιλιππούπολη  της Βουλγαρίας, αγωνιζόμενη με τα χρώματα της Ελλάδας, κατέκτησε την 6η θέση στο αγώνισμα του τετραπλού σκιφ γυναικών κάτω των 23 ετών.

Η Βολιώτισσα αθλήτρια αφού συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία σε όλους τους αγώνες αξιολόγησης της Εθνικής ομάδας, παρόλο το μικρότερο της ηλικίας της κατά δύο κατηγορίες, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό της, κατάφερε να επιλεγεί σε πλήρωμα για το Παγκόσμιο.

Στο ιστορικό της αγωνιστικό βιογραφικό, είναι πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης κατά το προηγούμενο έτος. Φέτος δεν της δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί επάξια όπως μέχρι τώρα, στη Β Φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων που διεξήχθη στην λίμνη της Καστοριάς, καθώς αναχώρησε για την Βουλγαρία με την αποστολή της Εθνικής ομάδας.

Η απουσία της ήταν αισθητή αλλά αντάμειψε με τον καλύτερο τρόπο τον σύλλογο της, κατακτώντας την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τη Β Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων που διεξήχθη στην Καστοριά, στις 18-19 Ιουλίου, η αποστολή του Ν.Ο.Β.-Α αποτελούμενη από 18 αθλητές – τριες, έδωσε δυναμικά το παρών σαν όμιλος κι αυτή την φορά.

Όλοι οι αθλητές προετοιμασμένοι κατά τον δυνατό καλύτερο τρόπο, κατάφεραν να προκριθούν στους τελικούς των αγωνισμάτων.

Αναλυτικότερα:

Στο σκιφ κορασίδων η ΔΕΜΕΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ κατέκτησε τη δεύτερη θέση μετά από πολύ μεγάλο αγώνα που έδωσε συναγωνισμένη με 20 αθλήτριες που έδωσαν στην κυριολεξία μάχη για μια θέση στο βάθρο των νικητών. Ο αγώνας της ήταν φοβερός, αφού για το μεγαλύτερο κομμάτι ήταν στην πρώτη θέση και έχασε την πρώτη θέση στην κυριολεξία για κλάσματα του δευτερολέπτου.

Στο διπλό σκιφ παίδων αγωνίστηκαν οι ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΡΙΟΣ και ο ΓΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ οι οποίοι περνώντας στον τελικό κατέλαβαν την έκτη θέση μετά από δύσκολο συναγωνισμό.

Στο σκιφ παίδων ο ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ πέρασε στο Β τελικό στον οποίο κατέλαβε την δεύτερη θέση.

Στο τετραπλό σκιφ κορασίδων οι αθλήτριες ΜΙΧΑΗΛ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΗΛΙΑΝΑ, ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ, ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΕΥΓΕΝΙΑ και  ΖΟΥΖΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ κατέλαβαν την τέταρτη θέση.

Στο διπλό σκιφ κορασίδων οι αθλήτριες ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ και ΣΤΑΘΑΡΑΚΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ κατέλαβαν την 3η θέση στο Β τελικό.

Τέλος αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή του ΝΟΒΑ στο αγώνισμα της οκτακώπου με πηδαλιούχου στο οποίο έλαβαν μέρος οι κάτωθι αθλητές:

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΚΑΡΑΔΕΜΗΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ, ΠΟΔΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΠΑΥΛΟΣ, ΓΙΑΛΑΜΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ και ΜΠΟΥΡΣΟΥΒΑΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κατέλαβαν την τέταρτη θέση, χάνοντας κυριολεκτικά την Τρίτη για κλάσματα του δευτερολέπτου.

Στο διπλό σκιφ παίδων αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε αγώνες κωπηλασίας οι ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ και ΠΑΝΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ που είχαν εξαιρετική εμφάνιση.

Σημαντική ήταν η παρουσία γονέων, συγγενών και φίλων των αθλητών, οι οποίοι είναι ακούραστοι συμπαραστάτες των αποστολών στους αγωνιστικούς στίβους.

Την αποστολή συνόδευαν, ο έφορος του τμήματος ΔΕΜΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ο αντιπρόεδρος του ομίλου ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΛΑΜΠΗΣ, ο ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ και ο προπονητής ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

Ένα άλλο  γεγονός που αξίζει να αναφερθεί, είναι η συμμετοχή της αθλήτριας του ομίλου, ΝΟΝΗ ΙΣΜΗΝΗΣ στο προπονητικό κοινόβιο Ανάπτυξης, που θα γίνει στην Κέρκυρα, το διάστημα 3 έως 11 Αυγούστου. Είναι η δεύτερη φορά που επιλέχτηκε σε κοινόβιο της κατηγορίας αρχαρίων και οι άνθρωποι του ΝΟΒΑ, της εύχονται πραγματικά να διαπρέψει στο μέλλον στους αγωνιστικούς στίβους.

Ο πρόεδρος του ΝΟΒ_Α κ. Χρήστος Γεροβασίλης και τα μέλη του Δ.Σ.  του ομίλου, εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια για την προσπάθεια όλων των αθλητών που συνεχίζουν να κοπιάζουν ακολουθώντας το επίπονο πρόγραμμα προπόνησης, κάτω από την επιτήρηση και τις προσπάθειες των ακούραστων προπονητών, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση των γονιών.