noodles volos banner

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα δύο κωπηλάτες του ΟΕΑΝΑΒ

Στις 29 Ιουλίου αναχωρούν για το Ρίο της Βραζιλίας οι δυο αθλητές του ΟΕΑΝΑΒ, Γιώργος Παπασακελλαρίου και Γιάννης Καλανδαρίδης οι οποίοι θα συμμετάσχουν με την Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων. 


Αφού πραγματοποίησαν όλα τα προβλεπόμενα τεστ την χρονιά που μας πέρασε, και αφού συμμετείχαν με επιτυχία σε όλους τους αγώνες αξιολόγησης της Εθνικής ομάδας , κέρδισαν το «εισιτήριο» για το Ρίο και θα συμμετέχουν στα αγωνίσματα της δικώπου και της τετρακώπου αντίστοιχα.
Προπονητές των δύο αθλητών στον ΟΕΑΝΑΒ είναι οι Σίμος Σάμιος-τεχνικός σύμβουλος της ομάδας κωπηλασίας του Ο.Ε.Α.- Ν.Α.Β., Λευτέρης Καραγιάννης προπονητής αγωνιστικής και Σοφία Τασσιού προπονήτρια στο τμήμα ανάπτυξης, που με την επαγγελματική και επιστημονική τους κατάρτιση τόσο στα θέματα της Φυσικής Αγωγής , όσο και στις τεχνικές γνώσεις γύρω από το άθλημα της κωπηλασίας οδήγησαν τους αθλητές σε αυτά τα υψηλά επίπεδα και τους παρέδωσαν στα «χέρια» της Εθνικής Ομάδας, η οποία συνεχίζει το έργο της.
Να θυμίσουμε ότι ο Γιώργος Παπασακελαρίου είναι 2ος και 4ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Βαλκανιονίκης και πολλές φορές Πανελληνιονίκης και ο νεότερος Γιάννης Καλανδαρίδης συμμετέχει για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά είναι από την προηγούμενη χρονιά 1ος Βαλκανιονίκης και Χρυσός νικητής σε Πανελλήνιους αγώνες.

Δεύτερος ο ΟΕΑΝΑΒ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα
Στη δεύτερη θέση των μεταλλίων και της βαθμολογίας, μεταξύ 28 ναυταθλητικών σωματείων, κατετάγη ο Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. στη Β’ Φάση του 80ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στις κατηγορίες Παίδων, Κορασίδων που πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη της Καστοριάς το περασμένο Σαββατοκύριακο στις 18 και 19 Ιουλίου.
Οι αγώνες διεξήχθηκαν κάτω από άριστες καιρικές και αγωνιστικές συνθήκες, παρουσία πολλών φίλων του αθλήματος της κωπηλασίας. Η αποστολή του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. αποτελείτο από 22 αθλητές και αθλήτριες με επικεφαλής τους τρεις προπονητές τους Σίμο Σάμιο, Λευτέρη Καραγιάννη , Σοφία Τασσιού και την ακούραστη έφορο του τμήματος Στέλλα Ρέππου.
Στον αγωνιστικό στίβο παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. κ Απόστολος Καζάκης ,ο Αντιπρόεδρος κ Μανώλης Βαρδαλής, η έφορος περιουσίας κα Δήμητρα Σαλταγιάννη, ο πρώην έφορος Κωπηλασίας κ Φώτης Πετικόπουλος παλαιοί αθλητές και αθλήτριες Κωπηλασίας και γονείς αθλητών προκειμένου να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να βρεθούν δίπλα στους νεαρούς αθλητές του Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. που όλοι μαζί συνέθεσαν την παρουσία της βολιώτικης κωπηλασίας αξιοζήλευτη Πανελληνίως.
Ο Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β. συμμετείχε στο πρωτάθλημα με 7 πληρώματα και 22 αθλητές και αθλήτριες και κατάφερε να αποσπάσει 6 συνολικά μετάλλια. Δυο χρυσά, τρία ασημένια και ένα χάλκινο.
Τη μεγαλύτερη διάκριση, 1η νίκη χάρισαν στον ΟΕΑΝΑΒ οι αθλητές:
Ψαρρός Παναγιώτης και Κουκουτής Βασίλης, στο αγώνισμα του διπλού σκιφ Παίδων οι οποίοι κέρδισαν τον αγώνα εξασφαλίζοντας μεγάλη διαφορά από το δεύτερο πλήρωμα καθώς και η αθλήτρια Γεωργούδη Μαργαρίτα, η οποία έκανε επίσης πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση αφού κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση, μεταξύ των 20 αθλητριών που συμμετείχαν στο ατομικό αγώνισμα του σκιφ Κορασίδων.
Η επιτυχία συνεχίστηκε με 3 ασημένια μετάλλια και 1 χάλκινο και συγκεκριμένα:
-2Η ΝΙΚΗ στο αγώνισμα του Τετραπλού Σκιφ Παίδων κατέκτησαν οι αθλητές :
Σχιζοδήμος Γρηγόρης, Αθανασίου Λάμπρος, Σάμιος Βασίλης και Μπαρούτας Βασίλης.
-2Η ΝΙΚΗ στο αγώνισμα της Δικώπου Ανευ Πηδαλιούχου Κορασίδων πέτυχαν οι αθλήτριες Ειρήνη Βαρελοπούλου και Ιωάννα Μπιτζιλαίου.
-2Η ΝΙΚΗ στο αγώνισμα της Τετρακώπου Ανευ Πηδαλιούχου Κορασίδων πέτυχαν οι αθλήτριες Καλανδαρίδη Αναστασία, Γιάννου Άσπα, Αγιώτη Ελένη και Παλαιολόγου Μαρία.
-3Η ΝΙΚΗ στο αγώνισμα της Τετρακώπου με πηδαλιούχο Παίδων, πέτυχαν οι αθλητές: Μυρίντζος Χαράλαμπος, Τσαμασιώτης Χρήστος, Βαλσάμης Νίκος , Πρωτοψάλτης Παναγιώτης και πηδαλιούχος ο Φόβος Παναγιώτης.
Στην Τέταρτη θέση του μεγάλου τελικού στο αγώνισμα της Τετρακώπου Άνευ Πηδαλιούχου Παίδων, τερμάτισαν οι αθλητές Ζωγράφος Δημήτρης, Πολυμέρου Γεώργιος-Πολύμερος, Καπουρτίδης Δημήτρης και Παπαδήμας Αναστάσιος-Ελευθέριος οι οποίοι έχασαν την τρίτη θέση με ελάχιστη διαφορά στη γραμμή του τερματισμού.

unnamed

unnamed 2