noodles volos banner

200 μικροί και μεγάλοι δρομείς συμμετείχαν στο 13ο Alonissos Challenge

Αξιοσημείωτη ήταν η ανταπόκριση των συμμετεχόντων και των θεατών στο 13ο Alonissos Challenge, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Μαΐου στη Αλόννησο, με διοργανωτή τον Δήμο Αλοννήσου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ την επιμέλεια της διοργάνωσης είχε η ALL ABOUT RUNNING.

Στη μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση της Αλοννήσου που πραγματοποιήθηκε 13η φορά και συμμετείχαν 200 μικροί και μεγάλοι δρομείς, το πρόγραμμα περιελάμβανε τρεις αγώνες αποστάσεων 30 χλμ., 10 χλμ. και 2 χλμ. και μια διαδρομή 15 χλμ. για περιπατητές. Ο  αγώνας διατήρησε το στοιχείο του multi terain, προσφέροντας συνεχείς εναλλαγές στα πανέμορφα τοπία του νησιού των Σποράδων. Η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αγώνων πραγματοποιήθηκαν στο Πατητήρι, το λιμάνι της Αλόννησου.

Στον αγώνα των 30 χλμ. μεγάλος νικητής ήταν ο Νικόλαος Γκέκας με 2:25:06, ενώ η Δήμητρα Ταράση ήταν η πρώτη γυναίκα τερματίζοντας σε 3:28:33. Στα 10 χλμ. επικράτησε ο Ζήσης Τσουρέλης με 40:22 και πρώτη γυναίκα ήταν για μια ακόμη χρονιά  η Wendy Marks με 49:24.

Εκτός από παιδιά, στον αγώνα των 2 χλμ. συμμετείχαν και ενήλικες, δίνοντας τους έτσι την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τα πρώτα τους δρομικά βήματα, ενώ ακολούθησε η βράβευση  των τριών  πρώτων αγοριών,  με το Νίκο Μιράκα αλλά και την Φαμπιόλα Τζέκα από πλευράς των κοριτσιών, να κερδίζουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο Δήμαρχος του νησιού, κ. Πέτρος Βαφίνης, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση του για τη φετινή διοργάνωση, η οποία όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «έχει γίνει θεσμός για το νησί και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις ευγενούς άμιλλας, παιδείας και πολιτισμού», ανανεώνοντας το ραντεβού με όλους για το 14ο Alonissos Challenge την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019.