noodles volos banner

To 29ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης στον Αλμυρό

Στo 29ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης αναφέρεται δελτίο Τύπου του ΕΟΣ Αλμυρού. Αναλυτικά:

«Στον Αλμυρό και πάλι και στις αναρριχητικές πίστες του κλειστού δημοτικού γυμναστηρίου Αλμυρού αλλά και του δάσους Κουρί, θα διεξαχθεί το 29ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης.

Θα γίνουν τα αγωνίσματα της ταχύτητας το Σάββατο 14/4 και του boulder την Κυριακή 15/4, ενώ την Παρασκευή 13/4 στο Βόλο θα γίνει το αγώνισμα της δυσκολίας.

Η αγωνιστική αναρρίχηση είναι πλέον Ολυμπιακό άθλημα και το ενδιαφέρον αλλά και οι συμμετοχές στους αγώνες έχουν αυξηθεί.

Η πρόκριση για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα έγινε μέσα από δύο περιφερειακούς αγώνες, που διεξήχθησαν τόσο στο Αιγίνιο  στις 13/3 (βόρεια περιφέρεια) όσο και στον Βόλο στις 10/3 (νότια περιφέρεια).

Ο Ε.Ο.Σ. Αλμυρού συμμετείχε στον αγώνα του Βόλου με έξι από τους οκτώ αθλητές του που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Την πρόκριση μέσα από αυτή τη διαδικασία πήραν και δύο αθλητές μας οι: Νάνος Απόστολος (κατηγορία Νέοι Α, 2001-2002) και Καλλίκας Δημήτριος (κατηγορία Νέοι Β, 2003-2004), τους οποίους θα δούμε στις πίστες του Αλμυρού. Μαζί τους φυσικά αθλητές από την Κρήτη, την Τρίπολη, την Αθήνα, τη Χαλκίδα, τα Τρίκαλα, τον Βόλο, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Καβάλα, την Προσοτσάνη, την Αριδαία, τα Σιάτιστα, το Αιγίνιο και τη Θεσσαλονίκη.

Το ραντεβού μας λοιπόν είναι το Σάββατο πριν το μεσημέρι στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο Αλμυρού, όπου θα διεξαχθεί το εντυπωσιακό αγώνισμα της ταχύτητας, ενώ την Κυριακή νωρίς το πρωί στο δάσος Κουρί θα γίνει το αγώνισμα του bouldering, όπου οι αθλητές με εντυπωσιακές προσπάθειες θα «λύσουν» τα προβλήματα του αγωνίσματος!»