noodles volos banner

Στον Βόλο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής Εφήβων-Νεανίδων

Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου (Σ.Σ.Β) θα υποδεχτεί από 13 έως 15 Απριλίου 2018 στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βόλου (πρόποδες Γορίτσας) τους Πανελληνίους Αγώνες Σκοποβολής Εφήβων- Νεανίδων Πυροβόλων Όπλων, κορυφαία διοργάνωση, που διεξάγει η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΣΚ.Ο.Ε) στον Βόλο μετά από πολλά χρόνια.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν από το πρωί της Παρασκευής και θα συνεχιστούν έως την Κυριακή με πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, το οποίο θα περιλαμβάνει τη φάση των προκριματικών, τον Τελικό και τις απονομές μεταλλίων του κάθε αγωνίσματος. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στους αγώνες έχουν δηλώσει συμμετοχή όλα τα σωματεία της Ελλάδας που διεκδικούν βαθμολογική κατάταξη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και οι κορυφαίοι σκοπευτές τους, που αξιώνουν πρόκριση στην Εθνική Ομάδα για τα αγωνίσματα καραμπίνας 50 μέτρων και πυροβόλου πιστολίου 25 και 50 μέτρων.

Οι τελικοί των αγωνισμάτων θα διεξαχθούν κατά τα διεθνή πρότυπα, με διεθνείς κριτές, παρουσία θεατών και ΜΜΕ μετά την πρόκριση των οκτώ καλύτερων επιδόσεων που θα επιτευχθούν στους προκριματικούς, οι οποίοι θα έχουν προηγηθεί κάθε αγωνίσματος της ίδιας ημέρας. Προβλέπεται ότι θα προσελκύσουν το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου, ειδικά μετά την κατάκτηση των Ολυμπιακών μεταλλίων από τη χρυσή Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη.

Οι Αγώνες στον Βόλο αποτελούν την τρίτη φάση του επίσημου Πρωταθλήματος Σταθερού Στόχου, που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες από την Αθήνα, αρχικά με τα αγωνίσματα των Παίδων -Αεροβόλων Όπλων και στη συνέχεια με τα αγωνίσματα των Αεροβόλων Όπλων στις κατηγορίες των ανδρών/γυναικών και εφήβων νεανίδων.

Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου, ιστορικό σωματείο της πόλης, βρίσκεται, για την ώρα, στην κορυφή της βαθμολογίας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και φιλοδοξεί με την παραδοσιακά ισχυρή ομάδα του στους έφηβους και τις νεάνιδες, δηλαδή σε ηλικίες από 13 μέχρι 21 ετών, να επικρατήσει με διαφορά στην έδρα του, αν και ο ανταγωνισμός προβλέπεται σκληρός.

Ο Δήμος Βόλου και η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου προσφέρουν τα μέγιστα για την προετοιμασία των αγώνων και στους Αθλητικούς Ξενώνες θα φιλοξενήσουν από την Πέμπτη 12/4 αθλητές από τα σωματεία που θα ταξιδέψουν από τα πιο μακρινά σημεία της χώρας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επίσης συνδιοργανωτής των Αγώνων προσφέρει γεύματα στους αθλητές των αγώνων, συμπαριστάμενη ενεργώς στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα της πόλης.

Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου, με τις ομάδες εθελοντών μελών του, προετοιμάζει πυρετωδώς τις εγκαταστάσεις του, για να υποδεχτεί τη διοργάνωση και τους θεατές. Το Εθνικό Σκοπευτήριο Βόλου είναι από τα μοναδικά οργανωμένα σκοπευτήρια Σταθερού Στόχου στην Ελλάδα που περιέχει ΟΛΑ τα πεδία βολής.

Ο Βόλος κεντρικό σημείο της Ελλάδας και πόλη με μοναδικές ομορφιές αποτελεί πόλο έλξης για αθλητικά γεγονότα. Οι συγκεκριμένοι αγώνες που γίνονται για πρώτη φορά στην πόλη μας μετά από πολλά χρόνια, συγκεντρώνουν το πανελλήνιο ενδιαφέρον αθλητών, θεατών και φίλων του αγωνίσματος.

Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου από το 1911, έμπειρος διοργανωτής μεγάλων αθλητικών γεγονότων φιλοδοξεί με την αρωγή των τοπικών φορέων και των εθελοντικών ομάδων να «κερδίσει» το στοίχημα για τη πόλη του Βόλου.

Από τους συνδιοργανωτές προσκαλούνται όλοι οι Βολιώτες να επισκεφτούν το Εθνικό Σκοπευτήριο Βόλου, ώστε να απολαύουν το θέαμα που προσφέρουν τα Ολυμπιακά Αγωνίσματα της Σκοποβολής και όλα τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης να υποστηρίξουν ενεργά το μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Last modified onTuesday, 10 April 2018 16:42