noodles volos banner

Συμμετείχε στον 11ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Καλαμπάκα-Τρίκαλα ο ΣΔΥΒ

Ακόμη μία εκδρομή πραγματοποίησε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου κι έτρεξε την Κυριακή στον 11ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Καλαμπάκα-Τρίκαλα που γίνεται στη μνήμη του Θανάση Σταμόπουλου. Ο ανοιξιάτικος, αν όχι καλοκαιρινός, καιρός που επικρατούσε στην πόλη των Τρικάλων όπως και στη Καλαμπάκα, βοήθησε τους 3.000 δρομείς και τα παιδιά που έτρεξαν στους αγώνες, καθώς και τους άλλους τόσους συνοδούς να χαρούν ακόμη περισσότερο τη συμμετοχή στο γεγονός και τις εκδηλώσεις. Το φόντο της εκκίνησης με τις εικόνες από τα γραφικά Μετέωρα αποζημίωσε κάθε δρομέα.

Από το 2008 που έγινε ο πρώτος αγώνας, ο ΣΔΥΒ δίνει ανελλιπώς το παρών, φτάνοντας την 11η παρουσία στη διοργάνωση σε ισάριθμες φορές που διοργανώθηκε. Ατομικό ρεκόρ έκανε ο Κώστας Μαγαλιός με 1.25.31, ενώ με 1.27.58 τερμάτισε ο Γιώργος Καλαντζής. Η Ρίτσα Ρούστα με 1.49.00 κατέβηκε για πρώτη φορά στη μία ώρα και 50 λεπτά, ενώ η Μαρία Διαμαντοπούλου με 1.57.02 έριξε για πρώτη φορά το δίωρο. Τον πρώτο τους ημιμαραθώνιο έτρεξαν, κάνοντας ντεμπούτο στην απόσταση των 21.100 μέτρων, οι Τόλης Κουτσουμπές, Βασίλης Αθανασίου, Μαρία Δημουλά, Αναστάσιος Τζίντζιος. Ο Κώστας Παλάντζας έτρεξε για 11η φορά στη διοργάνωση.

Η αποστολή πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο, όπως έγινε και την προηγούμενη βδομάδα, με τον αγώνα στο Δίον. Ο ΣΔΥ Βόλου ευχαριστεί για τη συνεργασία τον χορηγό του συλλόγου Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Μαγνησίας. 31 αθλητές του ΣΔΥΒ έτρεξαν στον Ημιμαραθώνιο, 15 τον αγώνα πέντε χιλιομέτρων, ενώ συμμετοχή υπήρξε και στον παιδικό αγώνα της διοργάνωσης με τον συνολικό αριθμό των συμμετοχών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου να φτάνει τους 47. Αναλυτικά η παρουσία του ΣΔΥΒ:

Ημιμαραθώνιος:

Μαγαλιός Κώστας
Καλαντζής Γιώργος
Πατρώνης Ορέστης
Κουτσουμπές Απόστολος
Γάκης Δημήτρης
Ορφανός Νίκος
Βίγκλας Λίνος
Βλάχος Κώστας
Πατσαρούχας Ηλίας
Ρίζος Γιώργος
Μαλιαχόβας Θωμάς
Καλαμάκης Αχιλλέας
Ρούστα Ρίτσα
Μελαχροινάκης Γιάννης
Γκανάτσιος Γιώργος
Βλαχόπουλος Σπύρος
Κυριαζής Γιάννης
Διαμαντοπούλου Μαρία
Μακρυγιάννης Ηλίας
Νέος Απόστολος
Μπέκας Κώστας
Αλεξίου Αθανάσιος
Καροκή Ελένη
Κόκκινος Δημήτρης
Τσιώλης Φώτης
Αθανασίου Βασίλης
Δημουλά Μαρία
Γκαβαρδίνας Γιώργος
Τζίντζιος Αναστάσιος
Γιακάκογλου Βαγγέλης
Τασιά Έλλη

Πέντε χιλιόμετρα:

Κυριαζής Κώστας - Παλάντζας Κώστας
Τσάγγαρη Κατερίνα
Συμεωνίδης Στράτος
Συμεωνίδης Γιάννης
Μπαρμπουνάκη Ανθή
Μαϊμάνης Νίκος
Καρασμάνογλου Ηρώ
Χύτας Στέργιος
Μαλισιόβας Νίκος
Πατρώνης Γιώργος
Καζανίδης Ιωάννης
Ντόβα Ευμορφία
Μανούσου Εμμανουέλα
Περεντίδη Αθανασία

Παιδικός Αγώνας 1000μ.

Μακρυγιάννης Γιάννος

Συνοδοί αποστολής: Αγγέλα Αντωνίου, Κατερίνα Καραντζιά, Ηλίας Οικονόμου, Πάνος Ιατρού.

Πρώτη στην Κύπρο η Ελένη Πρατσή

Στον αγώνα «Run for Seeds: Petrera Eco Run» που έγινε στο Petrera Permaculture Land στο Καλό Χωριό της Κλήρου Λευκωσίας, έτρεξε η Ελένη Πρατσή και τερμάτισε πρώτη στη γενική κατάταξη των γυναικών, ενώ ήταν και τέταρτη στη συνολική κατάταξη, με χρόνο 41′. Η «Διαδρομή Βοτάνων» ήταν απόστασης επτά χιλιομέτρων.

Την Κυριακή στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας

Με 11 δρομείς του θα τρέξει ο ΣΔΥΒ την προσεχή Κυριακή στον 7ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας, διοργάνωση που θα μεταδώσει σε τετράωρη μετάδοση η ΕΡΤ και είναι εφάμιλλη του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Θα τρέξουν οι Αντώνης Γάκης, Παντελής Ζήσης, Στέργιος Κουσκουρίδας, Μπάμπης Μπάρδας, Μάρθα Ξηροφώτου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Νεραντζούλα Πραγματευτή, Γιάννης Σημαντήρας, Θεὀδωρος Στόρτος, Σπύρος Τρύφωνος, Κώστας Χατζηκυριάκου. Η Ελένη Πρατσή θα τρέξει επίσης στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο Λεμεσού, στον αγώνα των δέκα χιλιομέτρων.

Οι συμμετοχές του συλλόγου για τους αγώνες που θα ακολουθήσουν και οι πληροφορίες για τις εγγραφές έχουν ως εξής (σημειώνεται ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές και για τον Ιπποκράτειο Δρόμο Λάρισας):

24 Μαρτίου (Σάββατο, απόγευμα) Run Greece Λάρισα δέκα και πέντε χιλιόμετρα. Λήξη εγγραφών 17 Μαρτίου. Θα γίνει και παιδικός αγώνας (δωρεάν συμμετοχή).

1 Απριλίου 13ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος» και αγώνες πέντε και δέκα χιλιομέτρων. Οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν.

14 Απριλίου (Σάββατο) Lamia Night & Run. Αγώνες δέκα χιλιομέτρων, 4.600μ, και σκτάλη 2Χ5χλμ. Λήξη εγγραφών: λίγες ημέρες πριν τον αγώνα.

Στις 21 Απριλίου θα γίνει ο 4ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Βόλου, ο παράλληλος 25ος Δρόμος Υγείας πέντε χιλιομέτρων και ο Παιδικός Αγώνας 500 μέτρων. Πυρετώδεις είναι οι ετοιμασίες, ενώ στις σελίδες του αγώνα και του συλλόγου στο διαδίκτυο γίνονται οι εγγραφές.

29 Απριλίου Plastira’s Lake Trail Race 20 και δέκα χιλιόμετρα. Οι εγγραφές θα ανοίξουν προσεχώς.

6 Μαΐου 9ος Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου Λάρισα δέκα και τρία χιλιόμετρα και παιδικός αγώνας 1000 μέτρων. Λήξη εγγραφών Τετάρτη 25 Απριλίου.

Ο 4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου 12 Μαΐου από τον Σύλλογο Φίλων Δάσους Κουρί, τον ΣΔΥ Βόλου και τον Γυμναστικό Σύλλογο Αλμυρού υπό την αιγίδα του Δήμου Αλμυρού, και οι εγγραφές θα ανοίξουν σύντομα.

20 Μαΐου Πλαστήριος Δρόμος Καρδίτσα δέκα και πέντε χιλιόμετρα. Συμμετοχή δωρεάν, λήξη εγγραφών μία βδομάδα πριν τον αγώνα.

27 Μαΐου Alonnisos Challenge. Οι εγγραφές θα ανοίξουν προσεχώς, ενώ θα γίνει εκδρομή από τον ΣΔΥΒ σε συνδυασμό με το 3ημερο του Αγίου Πνεύματος.

13/03/2018 21:18