noodles volos banner

Ποδαρικό με το ....αριστερό για τον Κένταυρο Αγριάς

  • Published in Handball

Ποδαρικό με το αριστερό έκανε ανδρική ομάδα χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς στο 2017, καθώς γνώρισε την ήττα  στον σαββατιάτικο αγώνα της πρεμιέρας του β’ γύρου, από την ομάδα του Θριάμβου Αθηνών με σκορ 16-20.

Οι αθλητές της μαγνησιώτικης ομάδας έκαναν τη χειρότερη φετινή εμφάνιση, πληρώνοντας την απουσία από τις προπονήσεις πολλών παικτών αυτή τη χρονική περίοδο, για αντικειμενικούς βέβαια λόγους (αρκετοί αθλητές του Κενταύρου είναι φοιτητές που βρίσκονται εντός εξεταστικής, αυτή τη χρονική περίοδο).

Σε ένα παιχνίδι που δε δρέπει δάφνες ποιότητας (το μαρτυρά τόσο το χαμηλό σκορ, αλλά και το πολύ κακό χάντμπολ που παίχτηκε), η ομάδα του Θριάμβου πήρε δικαίως τη νίκη, με τους παίκτες του να έχουν πιο καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια και πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Εξάλλου οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού ήταν οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων.

Οι αθλητές του Κενταύρου εμφανίστηκαν άνευροι και χωρίς ρυθμό στις επιθετικές τους προσπάθειες από την αρχή του παιχνιδιού, κάνοντας πολλά λάθη στην επίθεση (21 συνολικά σε όλο το παιχνίδι) κι έτσι οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με 7-7, μέχρι το 25ο λεπτό.

Στο τελευταίο 5λεπτο η ομάδα του Θριάμβου, που είχε πρωταγωνιστές στο σκοράρισμα τους Λάλα και Διαρά - ενώ επανεμφανίστηκε, σκοράροντας μάλιστα ο Χριστοδούλου -  έκαναν επιμέρους σκορ 0-4 και πήγε με προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων στα αποδυτήρια (7-11).

Το άγχος της διαφοράς των τεσσάρων τερμάτων βάρυνε στην ψυχολογία των νεαρών αθλητών του Κενταύρου και εμφανίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο με κακή ψυχολογία και χωρίς ρυθμό.

Μάλιστα οι παίκτες του Θριάμβου έφτασαν την υπέρ τους διαφορά στα έξι τέρματα (12 - 18) στο 50ο λεπτό, δείχνοντας πως κλειδώνουν τη νίκη σε εκείνο το χρονικό σημείο. Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Κενταύρου ήταν να μειώσουν τη διαφορά στο τέλος (16 -20), που είναι και το μόνο θετικό  για την ομάδα, καθώς υπερτερεί έναντι του Θριάμβου στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Για τους νεαρούς αθλητές του Κενταύρου, που είναι αθλητές προπόνησης και όχι εμπειρίας, χάθηκε μια μάχη αλλά όχι και ο πόλεμος. Εξάλλου το πρωτάθλημα μετά και από τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής δείχνει πως έχει πολύ δρόμο, με αρκετές ομάδες του ομίλου να εμφανίζονται ενισχυμένες μεταγραφικά και με άλλο πρόσωπο στο δεύτερο γύρο. 

Πεντάλεπτα: 1-1, 3-3, 4-5, 5-6, 7-7, 7-11 (ημιχ.), 9-12, 11-14, 11-16, 12-18, 14-19, 16-20

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΓΡΙΑΣ (Τσιάπας): Μακρής (1), Κρατήρας (1), Κουρίδης, Δρενοβιάδης, Ζωναρόπουλος (5), Χούστης, Οικονόμου, Σκετόπουλος (1), Καρανάσιος (1), Μιχαηλίδης (3), Καραπαναγιωτίδης, Ασαρίδης, Νούλης, Μιμίκος (4), Σαμαράς. 

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΘΗΝΩΝ (Δρέττας) : Μπανιάς, Χριστοδούλου (3), Μίχος, Κρεμονάς (1), Τριανταφύλλου (2), Στεργιόπουλος, Κωνσταντινίδης, Σικιαρίδης, Αγγελής, Διάρας (4), Λάλας (7), Σκυφτός, Θεοδοσόπουλος (3). 

Δίλεπτες 4 - 6

Πέναλτι: 2/5   - 3/3

Στο 60ο λεπτό του αγώνα και με τη λήξη του, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, ο αθλητής Χρ. Μακρής του Κενταύρου Αγριάς, γιατί κλώτσησε τημ μπάλα με δύναμη προς την εστία του αντιπάλου.