noodles volos banner

Καπράλος: "Λουκέτο σε πολλές Ομοσπονδίες"

Έντονα προβληματισμένος δηλώνει ο Σπύρος Καπράλος για τις περικοπές στη χρηματοδότηση του αθλητισμού από το υπουργείο Οικονομικών, οι οποίες θα φτάσουν στο 50% σε σύγκριση με πέρυσι.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής υποστήριξε πως η εξέλιξη αυτή θα έχει ως συνέπεια να μπει λουκέτο σε πολλές Ομοσπονδίες και εξέφρασε την απαισιοδοξία του για το μέλλον.
Πάντως, προανήγγειλε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό από τον οποίο θα διεκδικήσει τη διάθεση όσο το δυνατόν περισσότερων πόρων στον αθλητισμό.
Μιλώντας στον «NovaΣΠΟΡ FM», ο Καπράλος δήλωσε αναλυτικά:
Για τις περικοπές της χρηματοδότησης: «Πρέπει να δούμε όλοι το πώς θα καθορίσουμε την νέα εποχή. Οι περικοπές έχουν αρχίσει και αυτό που θα βρούμε μπροστά μας θα είναι χειρότερο από κάθε άλλη φορά. Τα χρήματα φτάνουν μόνο για τα λειτουργικά έξοδα. Πολλές Ομοσπονδίες θα κλείσουν γιατί τα χρήματα που δίνει το κράτος περικόπτονται και καλύπτουν μόνο τα διοικητικά έργα. Στο παρελθόν έχουν γίνει υπερβολές, η χώρα μας πλουσιοπάροχα χάριζε χρήματα και οι πολιτικοί έκαναν πολιτική. Τώρα, υπάρχει συνεχής μείωση χρημάτων που δίνονται στον αθλητισμό και κανείς δεν σκέφτεται τι μπορεί να προσφέρει και πόσο βοηθάει τους νέους. Για κάθε ένα ευρώ που διατίθεται στον αθλητισμό γλιτώνουμε εφτά ευρώ που θα δίνονταν στην υγεία. Ο αθλητισμός είναι αναγκαίος για τα νέα παιδιά, τα οποία στις μέρες μας ταλαιπωρούνται από παχυσαρκία και καταφεύγουν στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά. Είναι κρίμα να μην υπάρχουν χώροι για να αθληθούν».
Για το αν υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό: «Ο υπουργός δεν μπορεί να αποφασίσει μόνος του, έχει ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, αλλά και εμείς θα πρέπει να δώσουμε μάχη για να δοθούν περισσότερα χρήματα. Αν δεν αλλάξει αυτό πολλοί θα είναι υποχρεωμένοι να κλείσουν τις ομοσπονδίες. Ωστόσο, θα υπάρξει συνάντηση και για άλλα γραφειοκρατικά θέματα. Υπάρχει απαισιοδοξία, τα προβλήματα δεν λύνονται με μαγικά. Πρέπει να γίνει προσπάθεια για το εφικτό. Εμείς ως Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είμαστε περήφανοι για τους αθλητές μας και θέλουμε να υπάρχει χρηματοδότηση για τον υψηλό αθλητισμό γιατί μόνο έτσι θα έρθουν οι διακρίσεις».

Last modified onWednesday, 18 December 2013 15:39