noodles volos banner

Βολιώτες στην υψηλότερη κορυφή των Άνδεων στα 6962 μέτρα

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ελληνική ορειβατική αποστολή Hellas-Aconcagua 2015 με έξι από τα εννιά μέλη της να φτάνουν στην κορυφή του παγωμένου βουνού ανήμερα των Χριστουγέννων. 

 

Τρία μέλη από τον Βόλο: οι Ευρυπίδης Βλάχος, Παναγιώτης Πλαγεράς και φυσικά ο Νίκος Μαγγίτσης ο οποίος ήταν επικεφαλής και υπεύθυνος ανάβασης. Επέστρεψαν στην Ελλάδα την Πρωτοχρονιά και είναι όλοι τους καλά στην υγεία τους.
Εκτός από τους προαναφερθέντες, ήταν οι Γκούντας Φώτης, Φλαμπούρη Χριστίνα, Αρχοντίδου Βανέσα από την Αθήνα, Κεχαγιάς Τάσος από την Τρίπολη, Καψιώχας Τάσος από τα Τρίκαλα, Νταβαρίνος Θωμάς από τα Άγραφα.
Η ελληνική αποστολή ξεκίνησε την προσπάθειά της στις 11 Δεκεμβρίου 2015 με προορισμό την πόλη Μεντόζα στην Αργεντινή. Από εκεί προσέγγισαν την κατασκήνωση βάσης του βουνού στα 4200 μέτρα, Plaza De Mulas και στη συνέχεια με 3 υψηλές κατασκηνώσεις στα 5000, 5400 και 6000 μέτρα διανυκτέρευσαν κάνοντας την τελική προσπάθεια το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου. Έφτασαν στην ψηλότερη κορυφή των Άνδεων και όλης της αμερικάνικης ηπείρου, στα 6962 μέτρα ανήμερα των Χριστουγέννων στις 12:15 ώρα Αργεντινής.
Οι συνθήκες που συνάντησαν οι Έλληνες ορειβάτες ήταν εξαιρετικά δύσκολες με ανέμους να φτάνουν τα 70km/h και θερμοκρασίες να πέφτουν στους 30o C κάτω από το μηδέν. Η καλή οργάνωση, η ομαδικότητα αλλά και η άψογη συνεργασία τόσο μεταξύ τους όσο και με τις άλλες διεθνείς αποστολές χαρακτήρισαν την ανάβαση και καθόρισαν την τελική μεγάλη ελληνική επιτυχία.
Την ευθύνη και την οργάνωση της αποστολής Hellas-Aconcagua 2015 είχε το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού True Adventure (www.trueadventure.gr) με αρχηγό τον μοναδικό Έλληνα που έχει ανέβει στις «7 summits, καθώς στον Βόρειο και Νότιο Πόλο, Νίκο Μαγγίτση από την Αγριά Βόλου.

Last modified onMonday, 04 January 2016 09:44