noodles volos banner

Σταθόπουλος: «Παλεύουμε για το καλύτερο στη δύσκολη εποχή που διανύουμε»

Ο Βολιώτης, ομοσπονδιακός προπονητής Βαγγέλης Σταθόπουλος στο Greekvolley, για τους τελικούς Μπιτς Βόλεϊ Κ16 που διεξάγονται αυτό το τριήμερο στο Βόλο.

«Έχουμε 12 ομάδες κοριτσιών στο Πανελλήνιο Κ16 Πρωτάθλημα και 8 των αγοριών. Δυστυχώς σχεδόν πάντα έχουμε λιγότερες ομάδες αγοριών. Είναι όλοι πρωταθλητές Regional, δεν έχει προηγηθεί κάποιο τουρνουά Openστην κατηγορία παίδων - κοραδίσων, άρα είναι πρωταθλητές από τις περιφέρειες. Γίνονται στη φιλόξενη πόλη του Βόλου, διαμένουν τα παιδιά στους Ολυμπιακούς ξενώνες που είναι μια προσφορά του Δήμου Βόλου. Τα γήπεδα βρίσκονται στο Καρνάγιο Beach Bar Restaurant όπου εκεί θα περάσουν ένα ευχάριστο τριήμερο, θα αγωνιστούν, θα κάνουν φιλίες. Ο Αθλητισμός ενώνει, δεν έχουν τίποτα αυτά τα παιδιά να χωρίσουν είναι το ξεκίνημά τους. Προσπαθώ κι εγώ από την πλευρά μου, επειδή είμαι πάρα πολλά χρόνια στο χώρο, σχεδόν 15 χρόνια στις εθνικές ομάδες, να δώσουμε κάποιες αρχές έτσι ώστε να κάνουν κάποιο σοβαρό ξεκίνημα σε αυτό που ήρθαν εδώ να κάνουν και να το δουν σαν άθλημα από άλλη οπτική γωνία. Ότι είναι ένα άθλημα όπως όλα τα άλλα, ένα Ολυμπιακό άθλημα του Καλοκαιριού».

Τα παιδιά έχουν καλή ποιότητα σαν αθλητές;

«Είναι μια ευκαιρία να δούμε τι θα κάνουν τα παιδιά, πως θα παίξουν. Θα είμαι δίπλα τους να βοηθήσω σε ότι χρειαστεί κάτι, να δώσουμε τι γνώση που υπάρχει πάρα πολύ και θα χαρούμε να βλέπουμε το πάθος, την όρεξη, τον αγώνα. Η φιλοξενία θα είναι σε καλά επίπεδα, υπάρχει διαμονή, διατροφή, μετακίνηση, πρωινά, παλεύουμε για το καλύτερο στην πιο δύσκολη εποχή που διανύουμε.»