noodles volos banner

Η επίδοση στο Rally Almyros οδήγησε τους οδηγούς στη διάκριση

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος δεν μπορούμε παρά να παρατηρήσουμε πως η πλειοψηφία των διακριθέντων στο κύπελλο ασφάλτου του 2016 κατάφεραν να φτάσουν στον στόχο τους χάρη και στην πολύ καλή επίδοση τους στο Rally Αλμυρός 2016.

Ξεκινώντας από την τελική βαθμολογία των οδηγών, οι δύο πρώτοι του κυπέλλου ασφάλτου είναι και οι δύο πρώτοι του Rally Αλμυρός 2016 με τον τελικό νικητή Νίκον και κατά κόσμον Μίκη Θεργιάκη να πετυχαίνει την πρώτη νίκη στον θεσμό παίρνοντας τεράστια ώθηση για τη  συνέχεια.

Στο ίδιο τέμπο και ο δεύτερος στην συνολική βαθμολογία Γιάννης Πλάγος, που έσπασε το ρόδι στον αγώνα του Ο.Μ.Α.Θ., κάτι που του άνοιξε την όρεξη για τη συνέχεια του κυπέλλου που αποδείχθηκε εξαιρετική.

Ας μην ξεχνάμε και τον Ανδρέα Ντόφη, που με την τρίτη του θέση στον Αλμυρό, αν συνέχιζε στον θεσμό, θα μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις, αν όχι την πρωτιά, σίγουρα το βάθρο.

Σε ό,τι αφορά την τελική βαθμολογία των συνοδηγών η βαθμολογία του Rally Αλμυρός 2016 μεταφέρθηκε με κάποιες ανακατατάξεις βέβαια στην τελική βαθμολογία του κυπέλλου.

Ο Μάριος Τσαούσογλου με την τρίτη θέση του στον Αλμυρό μάζεψε τη διαφορά από τον τότε επικεφαλής του κυπέλλου Νίκο Πετρόπουλο και έπιασε στη δεύτερη θέση τον Γρηγόρη Ανδριανόπουλο στον δρόμο για την πρώτη θέση του κυπέλλου ασφάλτου.

Δεύτερος αναδείχθηκε ο Γρηγόρης Ανδριανόπουλος, που πήρε στον Αλμυρό την πρώτη του νίκη στον θεσμό, που αποδείχθηκε πολύ σημαντική, καθώς δεν επέτρεψε στον Άλκη Ρέντη να μειώσει τη διαφορά του, με τον Βολιώτη συνοδηγό να κατακτά την τρίτη θέση του κυπέλλου χάρη και στους 25 βαθμούς που συγκέντρωσε στον Αλμυρό, απόρροια της δεύτερης θέσης γενικής και πρώτης της F2.

Στην F2 το κύπελλο ασφάλτου ήταν ξεκάθαρη υπόθεση των Γιάννη Πλάγου και Άλκη Ρέντη, που νίκησαν με το “καλημέρα” στον πρώτο τους αγώνα στον θεσμό, δηλαδή το Rally Αλμυρός 2016, κατακτώντας τα κύπελλα οδηγών και συνοδηγών αντίστοιχα.

Στις λεπτομέρειες κρίθηκε η τρίτη θέση του κυπέλλου με τους Βασίλη και Θανάση Καραθανάση να χάνουν το βάθρο για μόλις 1,5 βαθμό από τους τελικούς κατόχους της Αυγερόπουλο-Γιαβάση, αφού η διαφορά τους από τους τέταρτους του Rally Αλμυρός 2016 Γιώργο Αθανασόπουλο-Σπύρο Μπαρδάκη ήταν μόλις 1,83 δευτερόλεπτα.

Περνώντας στις επιμέρους κατηγορίες οι Νίκον-Ανδριανόπουλος πλήρωσαν  την έλλειψη συμμετοχών στη συγκεκριμένη κατηγορία, κατακτώντας τελικά τη δεύτερη και τρίτη οδηγών και συνοδηγών αντίστοιχα, με τον Μάριο Τσαούσογλου να παίρνει τη δεύτερη θέση στο κύπελλο συνοδηγών.

Στην κατηγορία C3 οι Πλάγος-Ρέντης κατέκτησαν την πρώτη θέση στα κύπελλο μπροστά από τους Βασίλη και Θανάση Καραθανάση, με τα δύο πληρώματα να συγκεντρώνουν πλήθος χειροκροτημάτων στο Rally Αλμυρός 2016.

Στην C5 οι δύο πρώτες θέσεις του βάθρου του Rally Αλμυρός 2016 μεταφέρθηκαν και στο βάθρο του κυπέλλου ασφάλτου, με τους Ανδρέα Μαργαρώνη και Filon να κατακτούν τις δύο πρώτες θέσεις του κυπέλλου ασφάλτου οδηγών και τους Μιχάλη Αφαλωνιάτη και Γιώργο Γονάκη τις αντίστοιχες των συνοδηγών.

Στην τρίτη θέση του κυπέλλου βρίσκουμε τους Γεράσιμο Παπαδόπουλο και Νίκο Μουζάκη, που στον Αλμυρό αντιμετώπισαν προβλήματα, τα οποία δεν τους επέτρεψαν να αγωνιστούν, όπως θα ήθελαν.

Στην C6 βρίσκουμε τους συμμετέχοντες στο Rally Αλμυρός 2016 να κατακτούν τη δεύτερη, την τρίτη και την τέταρτη θέση του κυπέλλου και δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε τι θα γινόταν, αν οι Ηλίας Κορνελάκης και Στράτος Ορφανός, που τερμάτισαν δεύτεροι, δεν είχαν τη στιγμή τους στους Άγιους Θεόδωρους, αν οι τελικοί νικητές στον Αλμυρό Μίλτος Πλατώνης και Γιάννης Λιλλής που τερμάτισαν τρίτοι στον θεσμό δεν είχαν ένα τόσο άτυχο φινάλε στον θεσμό, αν οι Γιάννης Σύλλας (που τερμάτισε τρίτος στο κύπελλο οδηγών) και Παναγιώτης Κουκλιαμπής (έχασε για μόλις ένα βαθμό το βάθρο στο κύπελλο συνοδηγών), που τερμάτισαν, δεν είχαν συναντήσει τόσο σθεναρή αντίσταση από τους τοπικούς οδηγούς Σταμάτη Μιχαήλ και Γρηγόρη Κορίνθιο (τουλάχιστον η μάχη τους μας κράτησε στις μύτες των ποδιών μας).

Περνώντας από τη γενική, στα περιφερειακά κύπελλα, ο Γιάννης Πλάγος αναδείχθηκε κυπελλούχος κεντρικής Ελλάδας μπροστά από τον Ανδρέα Ντόφη στους οδηγούς με τον Βασίλη Καραθανάση να κατατάσσεται τέταρτος, ενώ την ίδια ώρα οι Μάριος Τσούσογλου, Άλκης Ρέντης και Θανάσης Καραθανάσης να ανεβαίνουν στο βάθρο συνοδηγών.

Στην F2 οι οκτώ στην πρώτη δεκάδα ήταν συμμετέχοντες του Rally Αλμυρός 2016.Στις δύο πρώτες θέσεις βρίσκουμε τους Γιάννη Πλάγο-Άλκη Ρέντη και Βασίλη και Θανάση Καραθανάση, αφήνοντας τους Ζακχαίο-Μιχελή στην τρίτη θέση, ενώ Ανδρέας Μαργαρώνης-Μιχάλης Αφαλωνιάτης ήταν στην τέταρτη θέση, Filon-Γιώργος Γονάκης στην πέμπτη θέση και Μίλτος Πλατώνης-Γιάννης Λιλλής στην έκτη.

Στην έβδομη θέση των οδηγών βρίσκουμε τον Γιάννη Σύλλα και στην όγδοη τον Ηλία Κορνελάκη, ενώ στις αντίστοιχες των συνοδηγών βρίσκουμε τους Στράτο Ορφανό και Παναγιώτη Κουκλιαμπή. Ένατη θέση για τους Ντέκα-Χειλάκη, για κλείσουμε την δεκάδα με τους Γεράσιμο Παπαδόπουλο-Νίκο Μουζάκη.

Και φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε τους νικητές του κυπέλλου Πελοποννήσου Νίκον-Ανδριανόπουλο, που κάνοντας χρήση του όρου της προκήρυξης (ένας όρος που υπάρχει και το 2017), όχι απλώς συμμετείχαν στο Rally Αλμυρός 2016, αλλά το κέρδισαν κιόλας. Το Rally Αλμυρός 2016 όμως δεν είχε μόνο αυτούς.

Ας μην ξεχνάμε ότι στον Αλμυρό ανέβηκαν για πρώτη φορά στο βάθρο οι Γιώργος Αθανασόπουλος-Σπύρος Μπαρδάκης και Μίλτος Ντόντης-Σπύρος Ντόντης, ενώ σημαντική ήταν η επιστροφή στα rallies μετά από μακρά απουσία του Μιχάλη Παρασκευά με τον Στάθη Δαμασιώτη παραπλεύρως στον ίδιο αγώνα, στον οποίον επέστρεψε και ο Γιάννης Τασιόπουλος, με τον Βασίλη Μπασιούκα να βρίσκεται στο δεξί κάθισμα.

Είχαμε και την εντυπωσιακή Corolla των Κώστα Μυλωνά-Γιάννη Καλοπήτα αλλά και την Ascona των Ηλία Μανούσκου-Στάθη Κούσουλα, το ιδιαίτερο σχεδιαστικά 205 των Γιάννη Πάλμου-Φωτεινή Ψαρράκου, το πρώτο rally για το αυτοκίνητο των Ζάχαρη Φάνη-Ηρακλή Ζήκα, την πρώτη συμμετοχή ως συνοδηγού του Γιώργου Αυγέρη δίπλα στον πολύπειρο Κωστα Ανδριτσάκη, την πρώτη συμμετοχή σε rally του Αχιλλέα Μποχώρη με την Αλεξία Τστσιγιάννη δίπλα του, τους τοπικούς Γιώργο Περγάμαλη-Στάθη Τράικο, Γιάννη Μαγγιδά-Ευαγγελία Ντόντη, Άκη Παναγιωτόπουλο-Γιώργο Αντωνοβαρδάκη, Κώστα Καρακατσάνη-Κώστα Βασταρδή αλλά και τους σούπερ άτυχους Κώστα Τραγή-Βασίλη Γκιλομανάκη.

Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας συγχαίρει όλους τους διακριθέντες των κυπέλλων αλλά και όλους τους συμμετέχοντες που συνέβαλαν στο να περάσει το Rally Αλμυρός 2016 στην ιστορία με θετικό πρόσημο. Έναν αγώνα που ευτύχησε να έχει πολλές μάχες μέσα στις ειδικές αλλά καμία εκτός αυτών.

Η Ο.Μ.Α.Ε. εμπιστεύθηκε εκ νέου τον Όμιλο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας για την διοργάνωση του Rally Αλμυρός 2017 αλλά αυτή τη φορά λίγο νωρίτερα από το 2016, στις 18 Ιουνίου.