noodles volos banner

Όλα έτοιμα για την Ανάβαση Πορταριάς

Με ρεκόρ συμμετοχών διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο η 34η Ανάβαση Πορταριάς από τη Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου. Οι συμμετοχές ανέρχονται σε τριψήφιο αριθμό! Είναι 107 και ξεπέρασαν κάθε προσδοκία των διοργανωτών. Είναι χαρακτηριστικό πως στον ίδιο αγώνα πέρυσι συμμετείχαν 70 οδηγοί, ενώ την τελευταία τριετία, δεν έχει υπάρξει αγώνας με τόσες παρουσίες!

Ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο του πανελληνίου πρωταθλήματος Αναβάσεων κι αναμένεται να έχει αμφίρροπη εξέλιξη. Οι οδηγοί θα κάνουν τη διαδρομή των 3, 140 χιλιομέτρων που αρχίζει 500 μέτρα πάνω από τη διασταύρωση των Σταγιατών κι ολοκληρώνεται στον παλιό δρόμο του Ξενία. Στα επίσημα δοκιμαστικά θα γίνει τρεις φορές και στον αγώνα δύο, ενώ θα χρησιμοποιηθούν φωτοκύτταρα για τη χρονομέτρηση. Στην Ανάβαση Πορταριάς, δεν υπάρχουν συνοδηγοί.

Τα αυτοκίνητα είναι χωρισμένα σε πέντε κατηγορίες που είναι οι εξής: Ν (Νορμάλ, όπως είναι κατασκευασμένα χωρίς καμία παρέμβαση), Α (τα καθαρά αγωνιστικά), Ε (αυτοκίνητα που έχει λήξει το ομολογκασιόν τους), Formula Saloon (αυτοκίνητα με επέμβαση με μεγάλο κυβισμό και πολλά άλογα) και τα Ιστορικά. Το Σάββατο, από τις 7:30 έως τις 11:00 θα λάβει χώρα ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου Xenia Palace στην Πορταριά, ενώ στις 12:30 θα έχουμε την έναρξη των επίσημων δοκιμών που θα γίνει σε 3 σκέλη. Την Κυριακή, η αφετηρία του αγώνα θα δοθεί στις 10:00 και η βράβευση των νικητών θα γίνει στις 15:00 στο ξενοδοχείο Portaria Hotel and Spa, όπου θα διαμείνει και η γραμματεία του αγώνα.

Για τη διευκόλυνση του κόσμου, το Σάββατο ο δρόμος θα κλείσει από τις 11:00 από την διασταύρωση της Άλλης Μεριάς, μέχρι το τέλος των δοκιμών στις 18:00, ενώ την Κυριακή ο δρόμος θα κλείσει, από 9:00 μέχρι το τέλος του αγώνα στις 14:00. Οι διοργανωτές του αγώνα ευελπιστούν σε καλό καιρό ώστε ο αγώνας να διεξαχθεί χωρίς προβλήματα για οδηγούς και θεατές, ενώ καλούν τον κόσμο που θα σπεύσει στο Πήλιο να παρακολουθήσει το θέαμα, να ακολουθήσei πιστά τις οδηγίες των κριτών και των υπευθύνων, παίρνοντας συγκεκριμένες θέσεις σε μέρη ασφαλείας που θα τους υποδειχθούν.

Η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου, πιστή κάθε χρόνο στις μεγάλες της διοργανώσεις, διαθέτει στελέχη με τεχνογνωσία και εμπειρία που ξέρουν να φέρνουν εις πέρας με επιτυχία τέτοια σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Η “Ανάβαση Πορταριάς” γίνεται στα τέλη Σεπτεμβρίου ki αποτελεί σημαντική διοργάνωση αθλητικού τουρισμού στη Μαγνησία καθώς εκτός από τους οδηγούς, για το τριήμερο στο Πήλιο και το Βόλο, θα βρεθούν εκατοντάδες συνοδοί τους, παράγοντες, τεχνικοί και θεατές.

Φ.Γ.