noodles volos banner

Ο απολογισμός της σεζόν για την Centaurus Racing Team

H Centaurus Racing Team, η ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που δημιούργησε αυτοκίνητο τύπου Φόρμουλα Ένα, εξέδωσε ανακοίνωση με τον απολογισμό της φετινής σεζόν στο διαγωνισμό που έγινε στην Ουγγαρία. Αναλυτικά:

"Μετά από μια άκρως κοπιαστική αλλά δημιουργική χρονιά για την Centaurus Racing Team, έφτασε η στιγμή του απολογισμού. Φέτος η ομάδα συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με καινούριο, πλήρως λειτουργικό μονοθέσιο σε διαγωνισμό formula SAE και καταγάγει 30ή ανάμεσα σε 38 ομάδες στο διαγωνισμό της Ουγγαρίας. Μεγαλύτερη επιτυχία για την ομάδα ήταν το γεγονός πως το μονοθέσιο ήταν ανταγωνιστικό στα δυναμικά αγωνίσματα. Τρανό παράδειγμα είναι η κατάκτηση της 10ης θέσης στο αγώνισμα του Skidpad ανταγωνιζόμενο τόσο βενζινοκίνητα όσο και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Η 12η θέση στην παρουσίαση του Επιχειρηματικού Πλάνου αποτελεί επίσης μεγάλη επιτυχία καθώς αποδεικνύει πως η ομάδα έχει γερές βάσεις σε αυτό το αγώνισμα και μπορεί να είναι σταθερά ανταγωνιστική. Δυστυχώς, ένα πρόβλημα στα ηλεκτρικά στάθηκε ικανό να αποτρέψει τον ‘’Nessus’’ από το να τερματίσει στο αγώνισμα της αντοχής (Endurance) διακόπτοντας την πορεία του στα μισά της διαδρομής. Επίσης, όσον αφορά το αγώνισμα του σχεδιασμού οι κριτές τόνισαν ότι η ομάδα έχει τις απαραίτητες γνώσεις και πως συνεχίζοντας να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο θα πάει πολύ μπροστά. Με τον διαγωνισμό της Ουγγαρίας να έχει τελειώσει, η ομάδα γυρνάει με αυτοπεποίθηση και όρεξη για δουλειά που οφείλεται τόσο στο ανταγωνιστικό πρόσωπο του μονοθέσιού όσο και στις καλές κριτικές που απέσπασε.
Στόχος για τη νέα χρονιά όπως δηλώνουν τα μέλη της ομάδας είναι να μάθουν από τα λάθη και να βελτιώσουν τον ‘’Nessus’’, ούτως ώστε να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του και να σηκώσουν την Ελληνική σημαία ξανά στο βάθρο τα επόμενα χρόνια. Τα μέλη της Centaurus Racing Team θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά όλους τους χορηγούς τους για την πολύτιμη βοήθεια τους και ιδιαίτερα τους χρυσούς χορηγούς, την τοπική κοινωνία που βοήθησε μέσα από το πρόγραμμα 100x100, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, τη «ΣΤΡΑΤΖΟΠΟΙΙΑ ΒΟΛΟΥ ΑΦΟΙ Λ.ΛΑΖΑΡΟΥ Ο.Ε.» και φυσικά το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών για την υποστήριξή του όλα αυτά τα χρόνια. TeamWebsite: centaurus.mie.uth.gr και Facebook: Centaurus Team".