noodles volos banner

Ελερέι: Έτοιμη η Super League για τη χρήση του VAR

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πανέτοιμο, για να δεχθεί την εφαρμογή του VAR, σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Ελερέι. Ο Άγγλος πρώην διαιτητής στα 63 του χρόνια κατέχει την θέση του τεχνικού διευθυντή της IFAB (Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου). Πρόσφατα ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Super League για την χρήση και την εφαρμογή του Video Assistant Referee, κάτι που όπως παραδέχθηκε λίγο αργότερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί.

«Από τη συνάντηση που είχα με τους εκπροσώπους των ομάδων, εισέπραξα πως είναι έτοιμοι. Είδαν και αντιλήφθηκαν πόσα οφέλη έχει μία τέτοια διαδικασία, πόσο πιο δίκαιο και πιο σωστό και πιο ελκυστικό γίνεται το προϊόν. Θεωρώ ότι είναι μία διαδικασία που θα τύχει της άμεσης και πλήρης αποδοχής από την πλευρά των ομάδων. Θα χρειαστούν να διευθετηθούν διαδικαστικά θέματα, που αφορούν για παράδειγμα τον διαγωνισμό για το τεχνικό κομμάτι ή την εκπαίδευση των διαιτητών», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ντέιβιντ Ελερέι.

Για την απόφαση των ομάδων της Premier League να καταψηφίσουν τη χρήση του VAR ο 63χρονος παλαίμαχος ρέφερι σχολίασε: «Δεν είναι κάτι που με ανησυχεί, γιατί δεν είναι μία διαδικασία που αμφισβητεί την αξία του όλου εγχειρήματος. Αν δείτε υπάρχουν πολλά εγνωσμένης αξίας πρωταθλήματα στην Ευρώπη και τον κόσμο, που χρησιμοποιούν ήδη το VAR. Ιταλία, Γερμανία και ΗΠΑ το χρησιμοποιούν ήδη, η Ισπανίαη FIFA θα το χρησιμοποιήσει στο επόμενο Μουντιάλ. Απλά υπάρχουν διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικές οπτικές γωνίες. Και ποια μεγαλύτερη ένδειξη για την αξία του και για το πόσο πολύ το πιστεύει η FIFA και επενδύει σε αυτό το σύστημα από τη χρήση του στο επερχόμενο παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας».

Σε ερώτηση που του τέθηκε για το τι θα πρέπει να περιμένουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας από το VAR, ο Ντέιβιντ Ελερέι, απάντησε: «Περιμένω ότι θα υπάρξουν πολλές συζητήσεις. Όμως είμαι σίγουρος ότι το ποδόσφαιρο και το θέαμα θα είναι πολύ δικαιότερο, οι ποδοσφαιριστές θα έχουν πολύ καλύτερη αγωνιστική συμπεριφορά εντός του γηπέδου, γιατί θα γνωρίζουν ότι παρακολουθούνται και από τις κάμερες, οπότε θα αποφύγουμε συμπεριφορές που είναι παραβατικές».