noodles volos banner

Εκδικάστηκε η έφεση του ΠΑΟΚ, την επόμενη βδομάδα η απόφαση

Μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες, ολοκληρώθηκε στις 1:40 η εκδίκαση της έφεσης του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με την ΑΕΚ από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.

Ο δικαστής κ. Σκουτέρης έδωσε προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα στις 14:00 για κατάθεση υπομνημάτων στις δύο ομάδες, συνεπώς η απόφαση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα και η προσεχής αγωνιστική θα διεξαχθεί ξανά με… αστερίσκους στη βαθμολογία.

Το… σίριαλ άρχισε στις 18:00 με τον δικαστή Σκουτέρη να ρωτά τον ΠΑΟΚ αν τον εμπιστεύεται για την εκδίκαση της υπόθεσης και να προκύπτει ένταση με την πλευρά της ΑΕΚ που αντέδρασε.

Μετά την ομόφωνη απόρριψη του αιτήματος της «Ένωσης» να εξαιρεθεί ο εν λόγω δικαστής, η ακροαματική διαδικασία άρχισε λίγο μετά τις 21:30.

Οι δύο πλευρές παρουσίασαν τις θέσεις τους, με τον ΠΑΟΚ να υποστηρίζει πως δεν ήταν τρομοκρατημένοι οι παίκτες της ΑΕΚ και πως ο διαιτητής κάλεσε τις ομάδες να επιστρέψουν στο γήπεδο σφυρίζοντας και την πλευρά της «Ένωσης» να μιλά για τρομοκρατημένα μέλη της αποστολής από την εικόνα του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο. Δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης, όπως αυτή της αποχώρησης του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση, όταν η δικηγόρος της ΑΕΚ, Έλλη Ρίζου, τόνισε «... «Οι εικόνες διέσυραν τις χώρα μας διεθνώς. Μήπως θα μας πει ο κ. Γκαγκάτσης ότι ήταν και μοντάζ, ότι δεν υπήρχε όπλο;».

Η πλευρά του ΠΑΟΚ ζήτησε να εξεταστεί ως στοιχείο ένα βίντεο από τα αποδυτήρια που θεωρούν πως αποδεικνύει τους ισχυρισμούς τους, ενώ προσκόμισε και υλικό τεσσάρων ωρών. Οι Θεσσαλονικείς υποστηρίζουν πως στο βίντεο αυτό (που πάντως δεν έχει ήχο) φαίνεται ο διαιτητής Κομίνης να σφυρίζει για να επιστρέψουν οι δύο ομάδες στο γήπεδο και την πλευρά της ΑΕΚ να αντιδρά.

Την ίδια ώρα διέρρευσε ένα άλλο βίντεο, που παρουσίαζε τον Ιβάν Σαββίδη να προσεγγίζει τα αποδυτήρια των διαιτητών. To δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί αν θα τα λάβει υπόψη του ως στοιχεία ή όχι.

Οι δύο πλευρές συναίνεσαν να καταθέσουν ως μάρτυρες οι Παντελής Κωνσταντινίδης και Ανδρέας Δημάτος. Ο υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ υποστήριξε πως δεν υπήρχε κλίμα τρομοκρατίας στις τάξεις της ΑΕΚ τονίζοντας πως ο ίδιος είχε βιώσει τέτοια ατμόσφαιρα ως ποδοσφαιριστής στο ντέρμπι αιωνίων της Ριζούπολης. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ τόνισε πως η εικόνα του Ιβάν Σαββίδη με όπλο ήταν σοκαριστική και επηρέασε ψυχολογικά τους παίκτες, ενώ ανέφερε πως ουδέποτε άκουσε σφύριγμα ή εντολή του διαιτητή Κομίνη για συνέχιση του ντέρμπι.