Logo
Print this page

Το δικαίωμα υπαγωγής σε 120 δόσεις σώζει τον Παναθηναϊκό

Από τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία του περνάει ο Παναθηναϊκός και γίνεται μάχη, για να γλιτώσει ο σύλλογος και να μη βρεθεί στα βράχια. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Live Sport», ο νόμος που προβλέπει εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, είναι πολύ πιθανό να δώσει βαθιά ανάσα στον Παναθηναϊκό.

Η «πράσινη» ΠΑΕ μπορεί να γίνει βιώσιμη, αν επιμηκυνθεί η εξόφληση των χρεών που έχει προς τις τράπεζες και το δημόσιο, καθώς μόνο η Τράπεζα Πειραιώς εισπράττει όλο το ποσό (3-3,5 εκ. ευρώ) το οποίο αντιστοιχεί στον Παναθηναϊκό από τη Nova.

Έτσι, αν ένα μεγάλο μέρος του ποσού αυτού μείνει στα ταμεία του Παναθηναϊκού, τότε το τριφύλλι θα έχει χρήματα για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, αλλά και να καλύψει διάφορες υποχρεώσεις.

Το σημαντικό είναι πως οι ΠΑΕ δεν ανήκουν στις εξαιρέσεις του συγκεκριμένου νόμου, ενώ η αποπληρωμή δανείων σε πιστωτικούς οργανισμούς μπορεί να γίνει έως και σε 10 χρόνια (120 δόσεις).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Παναθηναϊκός πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να υποβάλει αίτηση για την υπαγωγή του στη διαδικασία, έχοντας περιθώριο μέχρι τις 31/12/2018, αλλά εκτιμάται πως αυτό θα πραγματοποιηθεί πολύ νωρίτερα.

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]