noodles volos banner

Συσπείρωση δυνάμεων και μεταφορά στο ΟΑΚΑ το σχέδιο Γιαννακόπουλου

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πυροδότησε… βόμβα τα ξημερώματα της Δευτέρας λίγη ώρα μετά την ήττα με 1-0 του «τριφυλλιού» από την Κέρκυρα, τονίζοντας ότι σύντομα θα υπάρξουν νέα σχετικά με το ενδεχόμενο να κάνει «μπάσιμο» στην ΠΑΕ. 

Όπως έγινε γνωστό από τη Δευτέρα, πρόκειται για μια υπόθεση που «τρέχει» εδώ και τρεις μήνες, καθώς είναι σε συζητήσεις με τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ αναμένεται τα επόμενα 24ωρα (όπως όλα δείχνουν) ανοίξει τα χαρτιά του και να αναφερθεί επίσημα (μέσω γραπτής δήλωσης πιθανότατα) για τα σχέδια που κάνει για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. 

Σαφή εικόνα θα υπάρξει μετά την τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αλλά ήδη έχουν διαρρεύσει κάποιες πληροφορίες για το πρότζεκτ που υπάρχει. 

Από τις 23 Ιουνίου είχε μεταφέρει μέσω Instagram τις σκέψεις του για τη δημιουργία του PAO Foundation. Δηλαδή, την επανίδρυση του συλλόγου (όπως ανέφερε) με τη συσπείρωση όλων Παναθηναϊκών δυνάμεων (οικονομικών και μη) σε όλα τα επίπεδα, με στόχο να γιγαντωθεί ο σύλλογος, να μπορέσει δηλαδή να χτυπήσει ξανά ευρωπαϊκό το τμήμα μπάσκετ και να έχει ανάλογες επιτυχίες με το πρόσφατο παρελθόν ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός και να γίνουν ξανά ανταγωνιστικά τα ερασιτεχνικά τμήματα. 

Όπως αναφέρεται στην «Πράσινη», ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι πιο κοντά από ποτέ στο να δρομολογήσει αυτό το σχέδιο, αλλά φυσικά δε γίνεται να υλοποιηθεί από τη μια στιγμή στην άλλη. Υπάρχουν διαδικασίες χρονοβόρες. Όπως ο έλεγχος στα οικονομικά της ΠΑΕ, μέσω του οποίου θα διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος των χρεών που υπάρχουν. 

Από την πλευρά του ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος έχει δείξει εδώ και καιρό ότι θέλει να παραχωρήσει την ΠΑΕ, αλλά μόνο σε περίπτωση που εξασφαλίσει την επόμενη ημέρα, εμφανίζεται ικανοποιημένος από τις εξελίξεις. Δηλαδή, λόγω του γεγονότος ότι παρουσιάζεται σοβαρό ενδιαφέρον από μια οικογένεια που έχει οδηγήσει σε τεράστιες επιτυχίες ένα άλλο τμήμα του συλλόγου. 

Γι' αυτό σκοπεύει να στηρίξει όλη αυτήν την προσπάθεια, για να διευκολύνει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και σκοπεύει να το κάνει εμπράκτως, καλύπτοντας σημαντικό κομμάτι των χρεών της ΠΑΕ. Μάλιστα, τονίζει στο περιβάλλον του ότι η συγκεκριμένη πρόταση είναι ξεκάθαρα η πιο σοβαρή που έχει φθάσει στα χέρια του για διάδοχη κατάσταση όλο αυτό το χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην ηγεσία του συλλόγου. 

Για να προχωρήσει αυτό το πλάνο, υπάρχει μια απαραίτητη προϋπόθεση που θέτει η πλευρά Γιαννακόπουλου. Να συστεγαστούν όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού σε εγκαταστάσεις που θα μπορούν να φιλοξενήσουν σύλλογο του επιπέδου του «τριφυλλιού». Ωστόσο, αυτές θα πρέπει να είναι είτε στο ΟΑΚΑ, είτε στο Γουδή. «Πρόκειται για αναγκαία προϋπόθεση», τονίζεται από την πλευρά του Δ. Γιαννακόπουλου. Το πρότζεκτ της Παναθηναϊκής Πολιτείας περιλαμβάνει σε πρώτη φάση μετακόμιση του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, με την ελπίδα να δημιουργηθεί τα επόμενα χρόνια γήπεδο στο Γουδή, όπου πρόκειται να μετακομίσει σύσσωμη η Παναθηναϊκή Πολιτεία. 

Αυτές είναι οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, αλλά με την τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου θα γίνει πιο ξεκάθαρο το τοπίο.