Logo
Print this page

Παρουσιάζεται στο ΟΑΚΑ το βιβλίο του Θωμά Μαύρου

Μια λαμπρή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στην αίθουσα VIP του Ολυμπιακού Σταδίου, για την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του Θωμά Μαύρου. Σε αυτήν θα δώσουν το «παρών» οι συμπαίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς και Λάκης Νικολάου, που θα είναι εκ των ομιλητών, ενώ τον συντονισμό θα έχει ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ, Ανδρέας Δημάτος.

Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένη η παρουσία στελεχών της ΠΑΕ, του προέδρου της Βαγγέλη Ασλανίδη, ενώ πολύ πιθανό είναι να παρευρεθεί και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αν το επιτρέψουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Επίσης, το «παρών» θα δώσουν μέλη της οικογένειας του Λουκά Μπάρλου, αλλά και πολλοί παλαίμαχοι άσοι, ενώ θα υπάρξει εκπροσώπηση του ποδοσφαιρικού τμήματος από νυν ποδοσφαιριστές της ομάδας (ίσως και από τον Μανόλο Χιμένεθ).

Ο ποδοσφαιριστής που λατρεύτηκε ίσως όσο κανείς άλλος, καθότι ήταν πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο Ελληνικό πρωτάθλημα , ράφει για τις δύο μεγάλες του αγάπες, την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο, αφηγούμενος τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και πώς από πιτσιρίκος στις αλάνες του Παλαιού Φαλήρου έφθασε να παίξει στην Μικτή Κόσμου! 

«Δυο ποδοσφαιρικές αγάπες θα είχα στη ζωή μου· ο Πανιώνιος ήταν η «μάνα» μου και η ΑΕΚ θα γινόταν η «γυναίκα» μου. Αυτές οι αγάπες ήταν και είναι δυνατές, αλλά διαφορετικές· δεν μπερδεύονται. Όπως στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο πρέπει να τις ξεχωρίζεις. Ζορίστηκα. Συνειδητοποίησα τι σημαίνει εκεί που έχεις καταφέρει να ανέβεις, να έρχεται η «αποκαθήλωση». Οι οπαδοί μιας ομάδας μπορεί, ανάλογα με το τι βλέπουν, να γίνουν αμείλικτοι. Πρέπει να τους δώσεις αυτό που θέλουν. Τι είναι αυτό; Το γκολ!», γράφει ο ίδιος σε ένα απόσπασμα του βιβλίου του.

H έκδοση της αυτοβιογραφίας περιλαμβάνει επίσης την πορεία του Θωμά Μαύρου στην Εθνική Ελλάδας, την κατάκτηση του ασημένιου παπουτσιού και την αναγνώρισή του ως μεγάλου «κανονιέρη» των ευρωπαϊκών γηπέδων. Τη συμμετοχή στη Μικτή Ευρώπης και τη Μικτή Κόσμου. Τον «πικρό» χωρισμό από την ΑΕΚ και την επιστροφή στον Πανιώνιο. Τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο.


Last modified onWednesday, 06 September 2017 09:56
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]