noodles volos banner

Ήττα με... αξιοπρέπεια στη Λεωφόρο για τη Νίκη

Με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα της, Δημήτρη Ταϊρη, η Νίκη Βόλου, γλίτωσε τα χειρότερα στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό και γνώρισε την ήττα με το αξιοπρεπές 1-0 για την 5η αγωνιστική της Super League.

Οι κυανόλευκοι πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος, ωστόσο μετά το γκολ του Ατζαγκούν, ο Παναθηναϊκός πήρε ψυχολογία και απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, κάνοντας τους κυανόλευκους να μοιάζουν με… θεατές στο παιχνίδι του. 

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω επιπόλαιας αποβολής του Αργυρίου με δύο κίτρινες κάρτες. Από την πλευρά της η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έχασε πολλές ευκαιρίες για γκολ, ενώ η Νίκη δεν έκανε την κλασική ευκαιρία μπροστά από τα καρέ του Στιλ.

Χωρίς δανεικούς από τον ΠΑΟ η ενδεκάδα

Κανένας δανεικός από τον Παναθηναϊκό δεν αγωνίστηκε στην ενδεκάδα της Νίκης στη Λεωφόρο… Συμφωνία μεταξύ των δυο συλλόγων ή επιλογή του Βάντεμπροεκ, το βασικό σχήμα πάντως που παρέταξε ο Βέλγος, είχε αυτό το χαρακτηριστικό και επιπλέον κάποιες εκπλήξεις. Ο Ταϊρης ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα σε επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος, ενώ κι ο Κυζιρίδης έκανε ντεμπούτο με την κυανόλευκη φανέλα στη Super League. Κι όποιος περίμενε τον Ροτζέριο στο βασικό σχήμα, πάλι έπεσε έξω… Ο Τζιώρας αντίθετα για πρώτη φορά αγωνίστηκε από την αρχή σε αγώνα της Super League και πήρε μάλιστα δικαιωματικά και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Ο Ταϊρης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια εξαργυρώνοντας την καλή του εμφάνιση στην Ξάνθη, Ίβενς και Αργύρης ήταν οι δυο κεντρικοί αμυντικοί, δεξιά στην άμυνα αγωνίστηκε ο Αργυρίου, αριστερά ο Τσουκάνης, στα αμυντικά χαφ ήταν οι Λάουξ και Καρασαλίδης και ο Κυζιρίδης μπροστά τους, δεξιά έπαιξε ο Νικλητσιώτης, αριστερά ο Κοτσαρίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Τζιώρας.

Έδωσε χώρο στον Παναθηναϊκό

Η Νίκη Βόλου έδωσε χώρο στον Παναθηναϊκό και τον περίμενε πίσω από το κέντρο. Οσο τα λεπτά περνούσαν όμως προσπαθούσε να παίξει με αντεπιθέσεις, με δεδομένο το γεγονός ότι οι πράσινοι είχαν το άγχος να πετύχουν το γκολ που θα τους βάλει μπροστά στο σκορ και έβγαιναν μαζικά στην επίθεση.

Ο Παναθηναϊκός με τον Καρέλη είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 6’ με τον νεαρό επιθετικό να στέλνει την μπάλα άουτ με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή. Η Νίκη απάντησε στις τελικές με σουτ του Κυζιρίδη στο 10’ που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο 21’ ο Ταϊρης έδειξε τα αντανακλαστικά του, μια και έβγαλε σε κόρνερ προσπάθεια του Ντίνα, που βρέθηκε ολομόναχος απέναντι του μετά από πάσα του Καρέλη. Στο 24’ σέντρα σουτ του Μπούρμπου δεν ανησύχησε τον Ταϊρη.   

Η Νίκη στο 30’ βγήκε ξανά με προϋποθέσεις στην αντεπίθεση, αλλά ο Κυζιρίδης μόνος του από πλάγια αριστερά μέσα στην περιοχή έκανε ένα κακό σουτ και σπατάλησε μία καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.

Ο Ατζαγκούν είχε τη λύση

Κι εκεί που ο Παναθηναϊκός έδειχνε να τα έχει βρει σκούρα απέναντι στην άμυνα της Νίκης, που δειλά, δειλά ανέβαινε να πιέσει ψηλά, ο Ατζαγκούν ήταν αυτός που είχε τη λύση. Στο 32’ και στο 33’ τα σουτ που επιχείρησε πέρασαν άουτ. Τρίτη και φαρμακερή λέει ωστόσο ο θυμόσοφος λαός και στην προσπάθεια του στο 42’ με σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ταϊρη. Είχε προηγηθεί ωραία ατομική προσπάθεια του Πράνιτς που έπαιξε στα πόδια τον αργό Ίβενς, τον πέρασε και την κατάλληλη στιγμή έσπασε την μπάλα για τον Ατζαγκούν.  Ενδιάμεσα ένα σουτ του Μπούρμπου δεν είχε ανησυχήσει τον τερματοφύλακα της Νίκης.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος είχε 70% κατοχή, καθώς και οκτώ τελικές προσπάθειες, έναντι δύο των κυανολεύκων.

Δύσκολο 20λεπτο

Στο πρώτο εικοσάλεπτο της επανάληψης, ο Παναθηναϊκός είχε πέντε καλές στιγμές για να σκοράρει και πραγματικά είχε τον απόλυτο έλεγχο. Στο 48’ φάουλ του Ντίνα έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Ταϊρης, στο 53’ ο τερματοφύλακας της Νίκης μπλόκαρε κεφαλιά του Κουτρουμπή, ενώ στο 58’ ο Σίλντεφελντ έπιασε την κεφαλιά αλλά ήταν άστοχος. Η Νίκη προσπαθούσε να ισορροπήσει το ματς, αλλά έκανε εύκολα λάθη. Ο Παναθηναϊκός έχοντας πετύχει το γκολ που τον έβαλε μπροστά στο σκορ και με τον κόσμο του να τον «σπρώχνει» δημιουργώντας εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης. Οι πράσινοι κυκλοφορούσαν με ευκολία την μπάλα και όποτε ήθελαν πατούσαν περιοχή. Στο 61’ ο Νάνο από καλή θέση σούταρε για να μπλοκάρει ο Ταϊρης, ένα λεπτό μετά πλασέ του Καρέλη πέρασε άουτ, ενώ στο 64’ σουτ του Πράνιτς κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρο των φιλοξενουμένων.  

Μετά από ένα δύσκολο διάστημα, που ο Παναθηναϊκός πίεσε ασφυκτικά, στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε. Οι πράσινοι είχαν ωστόσο τις καλές στιγμές τους, με τους Ζέκα που ανακόπηκε τελευταία στιγμή από τον Αργύρη και τον Νάνο που σούταρε άστοχα.

Αλλαγές και αποβολή

Όσο το εύθραυστο 1-0 παρέμενε η Νίκη ήλπιζε και διεκδικούσε… Ετσι ο Βάντεμπροεκ αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα. Πέρασε στο παιχνίδι λοιπόν για το τελευταίο δεκάλεπτο τους Ροτζέριο και Σωτηράκο. Δεν πρόλαβε όμως να αγωνιστεί η Νίκη με αυτό το σχήμα για περισσότερα από επτά λεπτά, αφού ο νεαρός Αργυρίου μέσα σε δύο λεπτά είδε δύο κίτρινες κάρτες και πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια…  

Είχε προηγηθεί μία μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με τον Δώνη που στο 81’, που έκανε το σουτ στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Μετά την αποβολή του Αργυρίου, οι πράσινοι κατασκήνωσαν στην περιοχή της Νίκης θέλοντας το δεύτερο γκολ. Στο 86’ ο Ταϊρης έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ φάουλ του Ντίνα, στο 87’ ο Κλωναρίδης σούταρε για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας της Νίκης και στην επαναφορά ο Πέτριτς με προβολή δεν μπόρεσε να σκοράρει αφού ο πορτιέρο των κυανολεύκων ήταν ξανά σε ετοιμότητα και έδιωξε πάνω στη γραμμή. Στο 88’ σουτ του Πέτριτς μέσα από την περιοχή κόντραρε για να καταλήξει κόρνερ. Στις καθυστερήσεις ένα δυνατό μονοκόμματο σουτ του Πέτριτς πέρασε μόλις άουτ…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Κουτρουμπής, Λαγός (51' Δώνης), Ζέκα, Ατζαγκούν (80' Κλωναρίδης), Καρέλης, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ντίνας, Μπούρμπος, Πράνιτς

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Σβεν Βαντεμπρόεκ): Ταΐρης, Ίβενς, Αργύρης, Αργυρίου, Τσουκάνης, Κυζιρίδης (78' Ροτζέριο), Καρασαλίδης, Λάουξ, Κοτσαρίδης (56' Σταμπολζίεφ), Νικλητσιώτης (78' Σωτηράκος), Τζιώρας

 

Last modified onSunday, 28 September 2014 18:10