noodles volos banner

Αναγκαία περισσότερη ποιότητα και προσωπικότητα

Μια πρώτη γεύση από τους νέους παίκτες είχαν την ευκαιρία να πάρουν χθες όσοι φίλοι της Νίκης Βόλου ανέβηκαν στα Χάνια για το φιλικό με τον Ατρόμητο, καθώς επίσης ο Ανδρέας Πάτσης που είδε το ματς και ο Ολλανδός τεχνικός Βίλιαν Φλουτ. Με οκτώ ημέρες προπονήσεων, δεν είναι δυνατόν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα όταν δεν έχει γίνει καν το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Πάντως, αυτό που λείπει από τη φετινή Νίκη Βόλου και είναι εμφανές είναι η προσωπικότητα και η ποιότητα ορισμένων σημαντικών παικτών. Οι ξένοι που θα αποκτηθούν πρέπει να κάνουν τη διαφορά, όπως το έκανε πέρυσι ο Ανιέτε...
Το φετινό σύνολο απαρτίζεται από νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, με όρεξη και διάθεση να διακριθούν μέσα από την ομαδική δουλειά, αλλά για το επίπεδο της Σούπερ Λιγκ ίσως αυτό δεν φτάνει... Στο χθεσινό φιλικό, όταν μπήκε στο 30ό λεπτό ο Τζιώρας, φάνηκε αμέσως η διαφορά... Κέρδισε πολλές προσωπικές μονομαχίες, κράτησε την μπάλα, τον αισθάνθηκε η αντίπαλη άμυνα. Μάλιστα, σε κάποιο σημείο, ο προπονητής του Ατρομήτου γύρισε προς τους συνεργάτες του και είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στον 26χρονο φορ πως "αυτός είναι θωρηκτό". Για να αποδώσει όμως καλύτερα και ο ιδιος χρειάζεται τον παίκτη που θα τον αξιοποιήσει με τις πάσες του. Η διοίκηση εξετάζει προσεκτικά τις περιπτώσεις ξένων που έχουν προταθεί στην ΠΑΕ, ώστε να καταλήξει στις καλύτερες δυνατές επιλογές, γιατί οι άνω των 24 ετών ποδοσφαιριστές από την ξένη αγορά θα είναι αυτοί που θα ανεβάσουν επίπεδο τη φετινή Νίκη Βόλου. 
Δύο από αυτούς που ξεχώρισαν χθες ήταν ο Μουζακίτης και ο Νικλητσιώτης. Ο πρώτος έπαιξε στο πρώτο μέρος, αρχικά ως αριστερός εξτρέμ και ακολούθως στην απέναντι πλευρά, προσπαθώντας να διεμβολίσει την άμυνα του Ατρομήτου με προσωπικές ενέργειες, ενώ ο δεύτερος μπήκε στην επανάληψη στο αριστερό άκρο της επίθεσης και ...ταλαιπώρησε τον προσωπικό του αμυντικό. Επίσης, ο Ταΐρης ήταν εξαιρετικός στα 45 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε, με αρκετές επεμβάσεις, μία εκ των οποίων εντυπωσιακή με τα πόδια πάνω στη γραμμή του τέρματος.
Ο Βίλιαν Φλουτ αρχίζει σήμερα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας που η αποστολή των "κυανολεύκων" θα πραγματοποιήσει στα Χάνια, στο ξενοδοχείο "Μάνθος, ενώ την Κυριακή έχει προγραμματιστεί φιλικό με την ομάδα Κ-20 της Νίκης. Επόμενο τεστ με τον κυπριακό Εθνικό Άχνας την προσεχή Τρίτη 22/7.