noodles volos banner

Νέο κύκλωμα στημένων αγώνων

Ένα νέο κύκλωμα «στημένων» αγώνων ακόμη και «σικέ» φάσεων σε ποδοσφαιρικούς αγώνες με τη συμμετοχή τριών αθλητών ΠΑΕ του κέντρου αλλά και άλλων ποδοσφαιριστών αποκαλύπτει νεότερη έρευνα της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Στο κύκλωμα φέρεται να αναμειγνύονται και υπεύθυνοι δύο εταιρειών στοιχήματος που έπαιζαν με τους ποδοσφαιριστές μεγάλα ποσά για «σικέ» αγώνες.

Οι αποκαλύψεις έρχονται στη συνέχεια έρευνας που είχε πραγματοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. τον περασμένο Φεβρουάριο για μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίας πετρελαίου με τη συμμετοχή 17 ατόμων.

Σύμφωνα με τότε υποκλαπείσες συνομιλίες, ένας κατηγορούμενος -ως «αφανής» ιδιοκτήτης πρατηρίων καυσίμων με ύποπτες συναλλαγές- είχε επικοινωνήσει με νεαρό ποδοσφαιριστή ΠΑΕ με τον οποίο είχε εκκρεμείς συναλλαγές «προκειμένου να συνεννοηθούν για ποδοσφαιρικό αγώνα και παράνομο στοιχηματισμό ώστε να καλυφθεί χρέος που είχε ο ποδοσφαιριστής». Τότε ο παίκτης είχε δηλώσει ότι «δεν έχω κάνει οτιδήποτε επιλήψιμο. Με τον άνθρωπο αυτό είχα μια γενική κουβέντα και έδειχνε ότι ήθελε να μου ζητήσει κάτι περίεργο».

Ωστόσο η έρευνα που ζητήθηκε από δικαστικούς λειτουργούς ανέδειξε στη συνέχεια και άλλες επιλήψιμες συζητήσεις ιδιωτών και ποδοσφαιριστών, ορισμένοι από τους οποίους ήταν συμπαίκτες του προαναφερόμενου, μαζί με δύο εταιρείες στοιχημάτων. Παίκτες και ιδιώτες φέρονται να είχαν προσυνεννοηθεί για τα αποτελέσματα αγώνων αλλά κυρίως για στοιχηματισμό σε επί μέρους φάσεις (ποιος θα κάνει τη σέντρα, ποιος θα έχει το πρώτο κόρνερ, ποιος θα είναι ο σκόρερ κ.ά.) για να έχουν μεγάλα κέρδη. Σχετικές ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένονται τα επόμενα 24ωρα.