noodles volos banner

Συνεχίζεται μέχρι 31/7 η αύξηση του Μ.Κ. - Όλα όσα είπε ο Ανδρέας Πάτσης

Εφ όλης της ύλης μίλησε ο Ανδρέας Πάτσης σήμερα το πρωί κάνοντας απολογισμό της παρουσίας του στη Νίκη Βόλου και τα όσα προβλήματα αντιμετώπισε, ενώ αναφέρθηκε στην επιλογή του Φλουτ και θέματα της ομάδας ενόψει Σούπερ Λιγκ. Το σημαντικότερο που ειπώθηκε είναι ότι συνεχίζεται μέχρι τέλος Ιουλίου η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με διάθεση του 15% των μετοχών στους φιλάθλους. Αναλυτικά όλα όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου.

«Θα ήθελα σήμερα να κάνουμε αποτίμηση του παρελθόντος και εκτίμηση του μέλλοντος γιατί δεν θα πρέπει να ξεχνάμε αυτά που μας πλήγωσαν που πρέπει να γίνουν το κακό παράδειγμα να αποφύγουμε, να δούμε τις αιτίες του κακού ώστε να ην επαναληφθούν στο μέλλον.

Η Νίκη Βόλου, η ομάδα της Μαγνησίας, είναι στη Σούπερ Λιγκ, είναι μια μεγάλη χαρά και τιμή για όλους μας για αυτό το μεγάλο άθλο που πετύχαμε και είναι τιμή για το ποδόσφαιρο της Μαγνησίας και ολόκληρης της Θεσσαλίας που θα είναι η μοναδική εκπρόσωπος.
Περάσαμε 2,5 πολύ δύσκολα χρόνια. Μετά από 46 χρόνια η ομάδα έδινε αγώνα επιβίωσης μεταξύ Γ’ και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ανατρέψαμε την κατάσταση, ανεβήκαμε στη Β’ και κάναμε τιτάνιο αγώνα δρόμου για να επαναφέρουμε λίγο από την αίγλη αυτή της ομάδας. Η πρώτη χρονιά ήταν καλή, πολύ πετυχημένη. Όπως δήλωσα πέρυσι αρχές Ιουλίου, πήρα πολλά μαθήματα, ήταν τεράστιο σχολείο για εμένα. Όμως έμαθα να κινούμαι στους δύσκολους δρόμους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χτίσαμε μία άλλη ομάδα με στόχο που πολλοί θεωρούσαν ακατόρθωτο κι αδιανόητο. Το ότι θέλαμε να πάρουμε την κούπα δεν ήταν ένδειξη αλαζονείας από την μεριά μας. Μια χούφτα άνθρωποι μπήκαν στη φωτιά με πίστη στην ομάδα, λίγοι άνθρωποι ενάντια πολλών, ακόμη και των ίδιων φιλάθλων της ομάδας. Νικιώτες πριμοδοτούσαν ένα μόρφωμα όπως είναι οι Νέοι Αθλητές που χρησιμοποιεί παρατύπως τα σήματα του σωματείου μας. Υπήρχε αμφισβήτηση όλων σας μέσα από τις τάξεις των Νικιωτών.
Στα πανηγύρια ήταν πολλοί, στη διαδρομή ήταν ελάχιστοι. Εγώ τιμώ αυτούς τους ελάχιστους. Τιμή μεγάλη θα πρέπει να αποδώσω στους αφανείς ήρωες αυτής της προσπάθειας, στήριξαν εμένα σε στιγμές δύσκολες που κανείς δεν πίστευε στο όνειρο, στήριξαν την ίδια την ομάδα. Έχουμε ένα γραφείο τύπου, την Ελένη Ζούπη που αθόρυβα προσπαθούσε να κρατήσει το επίπεδο της ομάδας όσο το δυνατόν ψηλότερα, ο Μάκης Χουρίδης που από το πρωί αντιμετωπίζει τα απίστευτα, ο Αποστόλης Κουφογιώργος, μια ήρεμη δύναμη που συγκράτησε το σύστημα όλης της ομάδας που δαπάνησε αμισθί χιλιάδες εργατοώρες για αυτή την προσπάθεια, η Στέλλα Παύλου που άφησε κατά μέρους προσωπικές φιλοδοξίες και συντάχθηκε σε ένα όραμα που ήταν στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.
Μέσα από κυκεώνα προβλημάτων, την πάλη για ενημερότητες, τη δυστοκία να κάνουμε μεταγραφές, την αμφισβήτηση, συγκρούσεις με το Δημόσιο, αντιμετωπίσαμε τη μήνη και το μένος. Λένε για την εφορία. Ποιος ιδιοκτήτης ομάδας ζήτησε τακτικό φορολογικό έλεγχο στην ομάδα του; Εμείς το κάναμε και έγινε αντικείμενο σφοδρότατης επίθεσης κι εκμετάλλευσης από κάποιους ανθρώπους.
Τις επόμενες ημέρες θα μας κοινοποιηθεί πρόστιμο. Το πραγματικό ποσό θα είναι ούτε στο μισό από αυτό που θα κοινοποιηθεί. Είναι άνθρωποι που μισούν την πραγματική ομάδα. Πήγαν και δέσμευσαν τους προσωπικούς μου λογαριασμούς. Προσπάθησαν να κάνουν ζημιά στην ομάδα. Θα λογοδοτήσουν όμως για τις ζημίες που κάνουν στον ιδιοκτήτη της ομάδας. Πάνε και δεσμεύουν λογαριασμούς για διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος όταν οι ίδιοι πήραν από εμένα 250.000 ευρώ.
Το ίδιο έγινε και με το ΙΚΑ που έκανε έκτακτο έλεγχο λίγο πριν κλείσει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου. Στις 31/1 ολοκληρώθηκε ο έλεγχος, μας επιβλήθηκε πρόστιμο που το καταβάλλαμε με δωδεκάμηνη ρύθμιση. Τα βάλαμε με όλους, και με τον εαυτό μας γιατί ο Δούρειος Ίππος είναι εντός των τειχών.
Με νομικό σχήμα που ετοιμάζουμε, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα δοθεί το υπολειπόμενο ποσοστό, το 15% μέχρι τα τέλη Ιουλίου και μετά θα δώσω στη δημοσιότητα τα ονόματα και πόσες μετοχές έχει ο καθένας. Για να σταματήσει μια παραφιλολογία περί επενδυτών…
Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα απευθυνθεί και πάλι στην αγάπη των φιλάθλων, να δημιουργήσει μια ταμειακή ρευστότητα γιατί η ομάδα μπαίνει σε μια νέα τροχιά. Μέχρι 30/6 θα ανακοινωθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ, από το βασικό μέτοχο και στελέχη της εταιρείας που δουλεύουν νυχθημερόν για την ομάδα. Το διοικητικό συμβούλιο θα είναι με πλάνο τριετίας. Ότι κάνουμε το κάνουμε με πλάνο τριετίας. Η Νίκη ήρθε, θα παραμείνει και θα υλοποιήσει όλα τα οράματά της.
Είχαμε θέμα με την επιτροπή αδειοδότησης. Θεωρώ απαράδεκτο που έβαλε τα ίδια κριτήρια για τον Ολυμπιακό Πειραιώς ή τον ΠΑΟΚ με τη Νίκη Βόλου που ανέβηκε από τη Φούτμπολ Λιγκ. Η αδυναμία θα μετατραπεί σε δύναμη. Η νέα ομάδα δημιουργείται σε πλάνο τριετίας, όλα τα συμβόλαια θα είναι τριών ετών. Και ξεκινάμε από τον Βίλιαν Φλουτ που είναι στο Βόλο κι επιθεωρεί τις εγκαταστάσεις της ομάδας. Το τριήμερο που μας έρχεται θα οριστικοποιήσουμε όλο το πλάνο δράσης, τα μεταγραφικά θέματα και επαφές για να στελεχώσουμε το τεχνικό κομμάτι. Θα στελεχώσουμε την ομάδα με παιδιά που θα είναι πρωταθλητές. Χτίζουμε την ομάδα με αυτό το μοντέλο για τα επόμενα τρία χρόνια.

Όσον αφορά σε θέματα φορολογικής ενημερότητας, έχουμε ένα ικανότατο επιτελείο δικηγόρων, φοροτεχνών, λογιστών με επικεφαλής τον κ. Μπακάλη. Την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί η πρώτη μάχη της ΠΑΕ στα δικαστήρια, εδώ στο Βόλο,για να υποχρεωθεί το Δημόσιο να μας χορηγήσει ενημερότητα για τις μεταγραφές και έχουμε στη φαρέτρα μας πάρα πολλά βέλη που θα βρουν στόχο.
Κλείνοντας να πω ένα μεγάλο μπράβο στο σύνδεσμο φιλάθλων μας, το Blue Club, το Blue Angels, το Blue Diamonds γιατί περιφρούρησαν το γήπεδό μας, δίδαξαν αθλητικό πολιτισμό, συντάχθηκαν και πίστεψαν στο όραμα από την πρώτη στιγμή, προέτρεξαν αρωγοί σε κάμε μας κέλευσμα και εύχομαι να συνεχίσουν αυτή την παρουσία τους κάνοντάς την σε όλα τα γήπεδα».

Για το φιλικό με την ΑΕΚ είπε: «Δεχθήκαμε μια πρόταση από την ΑΕΚ, μιλήσαμε με τον κ. Μπάγεβιτς και κλείσαμε αμέσως το φιλικό παιχνίδι. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τη φιέστα να την κάνουμε στις 17 Αυγούστου, να κάνουμε ένα έντονο επετειακό διήμερο για την άνοδο και τα 90 χρόνια της ομάδος μας».

Για τους Νέους Αθλητές ανέφερε: «Ου κι αλίμονο, δεν θα επιτρέψω για τρίτη χρονιά να υπάρχει ομάδα ανταγωνιστική. Όποιος συνδράμει σε τέτοιες λογικές, θα του απαγορευτεί η είσοδος που θα παίζει η ΠΑΕ νίκη Βόλου. Ρεζίλι η ομάδα αυτή δεν θα γίνει από λίγους που είχαν μάθει να ζούμε από τις σάρκες της Νίκης Βόλου. Θα προστατέψουμε το σήμα της Νίκης και δικαστικά. Θα σταλούν σωρεία εξωδίκων. Όποιος θέλει να κρατήσει ομάδες παράλληλες με τη Νίκη Βόλου, θα είναι απέναντί μας. Φέτος θα κάνουμε τη μάχη οριστική. Θα τελειώσουμε με αυτή την ιστορία γιατί κουράστηκα. Μπροστά στο συμφέρον της Νίκης Βόλου, της ομάδας της Σούπερ Λιγκ δεν βάζω κανέναν. Οι Νέοι Αθλητές είναι ένα μόρφωμα που δεν νομιμοποιείται και δεν θα πρέπει να έχει ο ερασιτέχνης. Εξυπηρετούν συμφέροντα που βάλλουν κατά της ΠΑΕ, της ίδιας ομάδας που ανέβηκε στη Σούπερ Λιγκ».

Για τη Γ.Σ. του ερασιτέχνη: «Είναι μια συνέλευση που δεν καταλαβαίνω γιατί θα γίνει. Όφειλε ο ερασιτέχνης να έρθει σε συνεννόηση μαζί μου λόγω αναγκών της ΠΑΕ από τη συμμετοχή της στη Σούπερ Λίγκα (αναφερόμενος στο θέμα του γηπέδου «Π. Μαγουλάς»)».

 

Last modified onThursday, 19 June 2014 12:43