noodles volos banner

Ποινή 10 ημερών σε Αναστασίου

Δεν τη… γλίτωσε τελικά ο Γιάννης Αναστασίου. Αν και αρχικά η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας είχε τιμωρήσει με απλή επίπληξη τον προπονητή του Παναθηναϊκού για τις δηλώσεις και τη συμπεριφορά του μετά το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης (όπου η ομάδα του είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία) τελικά μετά από έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Παναγιώτη Καρρά του επιβλήθηκε ποινή απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δέκα μέρες. Παράλληλα του επιβάλλεται πρόστιμο 1.500, αλλά και στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός 1.000 ευρώ. Έτσι δεν θα είναι στον πάγκο της ομάδας του στην κυριακάτικη αναμέτρηση με τη Skoda Ξάνθη στη Λεωφόρο.

Η αντίδραση από πλευράς Παναθηναϊκού ήταν άμεση. Κύκλοι της ΠΑΕ ανέφεραν πως «... ενώ τα στοιχεία που υπήρχαν δεν δικαιολογούσαν ποινή μεγαλύτερη της επίπληξης που είχε αρχικά επιβληθεί, ο κ. Καρράς, του οποίου η ευαισθησία για μια ακόμα φορά εξαντλείται σε θέμα που αφορά τον Παναθηναϊκό, έσπευσε να ασκήσει έφεση! Πλέον, νομιμοποιείται κανείς να πιστεύει ότι ο Ποδοσφαιρικός Eισαγγελέας υπάρχει για να τιμωρεί τον Παναθηναϊκό ή να «διορθώνει» προς το αυστηρότερο όποια τυχόν απόφαση πιστεύει ότι τον αθωώνει».

Αναλυτικά η απόφαση: «Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσία την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΡΑ κατά της υπ΄αριθμ. 290/5-12-2013 απόφασης της ΠΕ/SUPER LEAGUE, της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και του προπονητή Ι. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Δέχεται ότι οι εφεσίβλητοι τέλεσαν τα αποδιδόμενα σ΄αυτούς πειθαρχικά παραπτώματα αποτελούντα κατ΄ ορθό νομικό χαρακτήρα εξύβριση από αξιωματούχο και επιβάλλει στον Ι. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δέκα (10) ημέρες και χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ και στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ χρηματική ποινή χιλίων (1000) ευρώ».