noodles volos banner

Δεσπόζει ο 76ος τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Αισίως τα 86 έτη ζωής έφτασε φέτος ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδας. Σήμερα Σάββατο (12/5) στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (20:30, Cosmote Tv και μαγνητοσκόπηση στις 12 τα μεσάνυχτα από την ΕΡΤ2) θα αναμετρηθούν στον 76ο τελικό δύο παραδοσιακές δυνάμεις, οι δύο «Δικέφαλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου, η ΑΕΚ με τους 23 τελικούς και τα 15 τρόπαια και ο ΠΑΟΚ με τους 18 τελικούς και τα 5 τρόπαια.

Η Αθήνα θα μετατραπεί σε «φρούριο» λόγω του τελικού Κυπέλλου. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της ΕΛΑΣ, περίπου 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός σε όλη την Αθήνα. Το σχέδιο της αστυνομίας θα τεθεί σε ισχύ από απόψε, ενώ τα μέτρα θα γίνονται πιο αυστηρά όσο πλησιάζει η ώρα της έναρξης του αγώνα. Ανάμεσα στα μέτρα που προβλέπει το σχέδιο είναι εμφανής παρουσία αστυνομικών. Ειδική μέριμνα έχει υπάρξει για το ενδεχόμενο να συναντηθούν οπαδοί των δύο ομάδων, τόσο στο Εθνικό Δίκτυο, όσο και στην Ομόνοια ή στο λιμάνι του Πειραιά. 
 
Στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής μήνυμα ότι όλα θα πρέπει να εξελιχθούν όλα ομαλά στον τελικό έστειλαν ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ και ο Πέτρος Μάνταλος. Όπως υπογράμμισαν στις τοποθετήσεις τους ο «μίστερ» της Ένωσης και ο αρχηγός της, είναι αδιανόητο να απειλείται η διεξαγωγή ενός αγώνα που θα έπρεπε να αποτελεί γιορτή για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

O Ραζβάν Λουτσέσκου επανέλαβε τις θέσεις και τις απόψεις του γύρω από την… κλοπή του πρωταθλήματος, αλλά όπως είπε «ο τελικός είναι μια άλλη υπόθεση…»! Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ χαρακτήρισε την ΑΕΚ μια πολύ δυνατή ομάδα, «παίζουν οι δύο καλύτερες ομάδες», υποστήριξε πως και οι δύο φιναλίστ γνωρίζουν τα θετικά και τα αρνητικά και παραδέχθηκε ότι περιμένει ένα κλειστό και ισορροπημένο παιχνίδι, που ίσως κριθεί στο γκολ, σίγουρα όπως είπε «θα κριθεί στο καθαρό μυαλό και στις αποφάσεις που θα πάρουμε στις κρίσιμες στιγμές». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις τουΑντελίνιο Βιεϊρίνια περί αρπαγής του πρωταθλήματος.

Από τις επιλογές του Μανόλο Χιμένεθ λείπουν οι Σοτζέι Μασούντ λόγω τραυματισμού και ο Παναγιώτης Κονέ που είναι τιμωρημένος.  Η αποστολή των «κιτρινόμαυρων»: Τσιντώτας, Μπάρκας, Γκάλο, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Λόπες, Χουλτ, Γιαννούτσος, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μοράν, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Γιούσης, Μπακασέτας, Γιακουμάκης, Λιβάια, Αραούχο, Αντωνίου. Στην αποστολή του ΠΑΟΚ συμμετέχει ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τμήμα, όπως ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

Πέντε εκπρόσωποι των FIFA και UEFA  θα βρίσκονται στον τελικό, οι οποίοι με τις εκθέσεις που θα συντάξουν μετά το τέλος του αγώνα θα κρίνουν και το ενδεχόμενο grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτοι θα είναι:

-Ο επικεφαλής ευρωπαϊκών ομοσπονδιών της FIFA Μαλτέζος Μπ. Βασάλο 

-Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA Αυστριακός Χ. Χούμπελ

-Ο διευθυντής ομοσπονδιών της UEFA Σέρβος Ζ.Λάκοβιτς 

- Το μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA Μαλτέζος Ιβ. Βέλα 

- Το μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA Ισπανός Εντ. Ντερβισάι