noodles volos banner

Με βασικούς Λημνιό-Κατράνη, πήρε 0-0 ο Ατρόμητος

Ούτε... τάμα να το είχαν. Ολυμπιακός και Ατρόμητος σπατάλησαν κάθε ευκαιρία που δημιούργησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς όποιος και αν βρισκόταν σε θέση βολής, έβλεπε την εστία σα... δαχτυλήθρα, με συνέπεια το τελικό 0-0.

Έτσι, οι δύο ομάδες άφησαν «ανοιχτούς λογαριασμούς», για την πρόκριση στους «4». Πλέον, το ποια από τις δύο ομάδες θα «σφραγίσει» το εισιτήριο, θα το μάθουμε μετά την ολοκλήρωση του επαναληπτικού (22/2). Βασικοί για τον Ατρόμητο ήταν οι Βολιώτες Λημνιός και Κατράνης, συνεργαζόμενοι στην αριστερή πλευρά. Αρκετά νεανικό σχήμα είχαν οι γηπεδούχοι με Νικολάου, Ρέτσο, Μανθάτη και Ανδρούτσο στην ενδεκάδα.

Ο αγώνας, παρά το 0-0, είχε ρυθμό και αρκετές ευκαιρίες. Όμως η μπάλα ποτέ δεν κούνησε τα δίχτυα μιας ή και των δύο εστιών. Είτε από κακές επιλογές στην τελική προσπάθεια, είτε από καθοριστικές παρεμβάσεις των αμυνόμενων.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στην αναμέτρηση δυναμικά. Ήθελε και κατάφερε να πάρει τον έλεγχο. Ήθελε αλλά δεν κατάφερε να πετύχει ένα γκολ, που θα διευκόλυνε τα σχέδια του. Από την πλευρά του ο Ατρόμητος, παρατάχθηκε με βασικό στόχο το μηδέν παθητικό. Με σφιχτή άμυνα και χωρίς πολλά ανεβάσματα. Έτσι, στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι δημιουργούσαν και έχαναν ευκαιρίες, ενώ οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν και κρατούσαν απαραβίαστη την εστία τους.

Η πρώτη φάση, με σοβαρές προϋποθέσεις, για γκολ δημιουργήθηκε στο 24'. Ο Μανθάτης απέφυγε (με περιστροφή γύρω από τον εαυτό του) πολύ ωραία τον Κατράνη και έβγαλε αριστερά στον Ανδρούτσο. Αυτός έκανε το σουτ, αλλά ο Γκορμπούνοφ έδιωξε. Η μπάλα έφτασε στον Καρντόσο που πλάσαρε, όμως και πάλι ο Γκορμπούνοφ μπήκε στην πορεία της και την έστειλε στο δοκάρι.

Η μοναδική απειλητική στιγμή για την εστία του Ολυμπιακού δημιουργήθηκε στο 28'. Από γύρισμα του Λημνιού ο επερχόμενος Πλατέλλας, μέσα από την περιοχή, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Λεάλι.

Μια από τις καλύτερες ευκαιρίες των «ερυθρόλευκων» να «ανοίξουν» το σκορ έγινε στο 35'. Ο Καρντόσο έβγαλε τον Ανσραριφάρντ σε θέση μέσα δεξιά. Ο Ιρανός έκανε το σουτ αλλά ο Γκορμπούνοφ με το δεξί χέρι χέρι έδιωξε σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Μάρτινς, ο Καρντόσο έκανε κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άνω από το δοκάρι.

Στην επανάληψη τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν λίγο. Ο Ολυμπιακός παρέμεινε κυρίαρχος, αλλά ο Ατρόμητος άρχισε να βγαίνει από την περιοχή του και να ασχολείται, εκτός από την άμυνα, και με τη δημιουργία παιχνιδιού.

Στο 55' ο Μανθάτης μπήκε από δεξιά, έκανε το σουτ αλλά έστειλε την μπάλα αρκετά έξω από το αριστερό δοκάρι του Γκορμπούνοφ και στο επόμενο λεπτό ο Λεάλι έδιωξε δυνατό σουτ του Λημνιού.

Την ευκαιρία του αγώνα, για να «μπει σε θέση οδηγού» και ενδεχομένως να «κλέψει» και τη νίκη, απώλεσε ο Ατρόμητος στο 83'. Από λάθος του Νικολάου ο Τόνσο πήρε την μπάλα και από δεξιά έκανε το γύρισμα. Ο Λε Ταλέκ μόνος του (περίπου στο ύψος του πέναλτι) απέναντι στον Λεάλι, έσειλε την μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ιντέγε ήταν σε θέση για γκολ αλλά... είπε να μη χαλάσει το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών. Αμαρκάριστος, έκανε την κεφαλιά από κοντά αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Ως το τελικό σφύριγμα η μπάλα δεν πέρασε την γραμμή καμιάς από τις δύο εστίες. Το 0-0 δεν άλλαξε και πλέον τα πάντα θα κριθούν στον επαναληπτικό του Περιστερίου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Βιάνα, Νικολάου, Σισοκό, Ρέτσος, Ανδρούτσος, Μανθάτης (61' Σεμπά), Μαρτίνς (66' Φορτούνης), Ανσαριφάρντ, Καρντόσο (80' Ιντέγε).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης (80' Παντελιάδης), Μπάγκα, Ούμπιντες, Πλατέλλας, Τόνσο (85' Νάτσος), Λημνιός (69' Κυριακίδης), Λε Ταλέκ