noodles volos banner

Αναβολή στη δίκη για τον τελικό Κυπέλλου 2013, λόγω... βόμβας

Την αναβολή της δίκης των Βαγγέλη Μαρινάκη και Σάββα Θεοδωρίδη για τον τελικό Κυπέλλου του 2013 είχε ως αποτέλεσμα το τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο Αθηνών.

Το Εφετείο Αθηνών εκκενώθηκε μετά από τηλεφώνημα για βόμβα που έγινε στις 9:05 στην εφημερίδα «Έθνος» και λίγο αργότερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ-1. Αμέσως εκκενώθηκε ο χώρος και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποίησαν έρευνα. Αποτέλεσμα ήταν να αναβληθούν όλες οι προγραμματισμένες δίκες, ανάμεσα στις οποίες και η δίκη του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Σάββα Θεοδωρίδη, όπου και θα εξεταζόταν σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της εισόδου των δύο στα αποδυτήρια των διαιτητών, στο ημίχρονο του τελικού του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Αστέρα Τρίπολης τον Μάιο του 2013.

Ο πρόεδρος και ο β’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός είχαν δικαστεί 28 Μαρτίου 2014 στο Στ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, αλλά είχαν αθωωθεί λόγω αμφιβολιών. Ωστόσο, λίγες μέρες μετά την έκδοση της απόφασης, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Δημήτρης Ζημιανίτης, άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του ΣΤ' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, παραπέμποντας την υπόθεση να εκδικαστεί εκ νέου και σε δεύτερο βαθμό.