noodles volos banner

Νίκη πρόκριση για Ξάνθη

Επιβεβαιώνοντας τον άτυπο τίτλο του φαβορί η Ξάνθη επιβλήθηκε 3-1 της Ζακύνθου στο παιχνίδι που άνοιξε την… αυλαία του προγράμματος της Πέμπτης (8/1). Έτσι, οι Ακρίτες τερμάτισαν στην δεύτερη θέση του 3ου ομίλου καθώς στην κορυφή τερμάτισε ο ΟΦΗ που πήρε άνευ αγώνος το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου λοιπόν πήραν από τα πρώτα κιόλας λεπτά τον έλεγχο του ματς περιορίζοντας την Ζάκυνθο στο μισό γήπεδο. Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν διάθεση να προσέξουν περισσότερο τα μετόπισθεν και να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις καθώς τους βόλευε και η ισοπαλία.

Τελικά η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 28’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Γουάλας ο Πολίτης δεν συγκράτησε την μπάλα που πέρασε την γραμμή πριν προλάβει να την μαζέψει ξανά. Με… κεκτημένη ταχύτητα λοιπόν οι Ακρίτες ευτύχησαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους μετά από 3 λεπτά καθώς ο Παπαστεριανός μετά από σέντρα του Κλέιτον νίκησε ξανά τον Πολίτη για το 2-0. Ωστόσο, η ομάδα του Ιονίου μείωσε πριν την ανάπαυλα καθώς στο 45’ ο Ευθυμιάδης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Ζαρόπουλο βάζοντας ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Θρακιώτες μπήκαν εξίσου δυνατά και… προειδοποίησαν με τον Βάλτερ στο 51’ να «σημαδεύει» το δοκάρι του Πολίτη. Όμως το τρίτο γκολ για τους γηπεδούχους δεν άργησε να έρθει καθώς στο 59’ ο Σολτάνι με σουτ από αριστερά στην απέναντι γωνία διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Οι παίκτες του Λουτσέσκου διατήρησαν την πρωτοβουλία προσπαθώντας και για τέταρτο γκολ αλλά στο 83’ ο Καπετάνος στάθηκε ξανά άτυχος βλέποντας το δοκάρι να σταματάει την προσπάθειά του. Έτσι, το τελικό 3-1 έδωσε την πρόκριση στην Ξάνθη που έφτασε τους 6 βαθμούς, με την Ζάκυνθο να μένει στους 4.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Γούτας, Λισγάρας, Κομεσίδης, Γουάλας, Ομπόντο, Παπαστεριανός, Κλέιτον (63' Καπετάνος), Βάλτερ, Λουσέρο (76' Βασιλακάκης), Σολτάνι (84' Ορφανίδης)

Ζάκυνθος (Ντάνι Ακίνο): Πολίτης, Τσόπελας, Τσορμπατζίδης, Νόνης, Φώτιος, Κρισμάρεβιτς, Μπλέτσας, Οικονόμου (71' Πέττας), Βαρέλα (62' Λέκκας), Ευθυμιάδης, Παπαδημητρίου (62' Χατζησάββας)