noodles volos banner

Α. Πάτσης: "Υπήρχε σκοπιμότητα"

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκης Βόλου Ανδρέας Πάτσης στον sportfm Μαγνησίας. Ο ισχυρός άντρας των "κυανόλευκων" μίλησε μεταξύ άλλων για τους στόχους της ομάδας, τα μεταγραφικά, τα περσινά προβλήματα, αλλά και το θέμα των ομίλων της Football League. Βέβαια ο πρόεδρος της Νίκης Βόλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε αναφορικά με τα καινούργια γραφεία της ομάδας.

 

 

Για τους στόχους της ομάδας ο Ανδρέας Πάτσης είπε: "Οι στόχοι δεν αλλάζουν. Στόχος είναι το πρωτάθλημα και έτσι όπως δουλεύουμε θα το καταφέρουμε. Ο εορτασμός των 90 χρόνων της Νίκης Βόλου θα γίνει όπως πρέπει και με την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα". 

Στην συνέχεια μίλησε για τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας τονίζοντας: "Θα γίνουν μία - δύο μεταγραφικές κινήσεις και το ρόστερ θα έχει κλείσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.  Όλα γίνονται βάσει του προγραμματισμού που έχουμε κάνει με τον κ. Τζαναβάρα και τον κ. Τσέροβιτς". 

Για τις Ακαδημίες: «Απώτερο στόχος να διοχετεύουμε παιδιά στη δική μας ομάδα, αλλά και προς άλλες ομάδες αλλά και στο εξωτερικό. Βάζουμε ένα βάθος τριετίας. Αλλά είμαστε σε πολύ καλό δρόμο γιατί ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε, έχουμε τη φιλοσοφία. Δεν το κάνουμε με ένα σωματείο αυτό. Η Μαγνησία είναι μεγάλη περιοχή, ποδοσφαιρομάνα. Η ΠΑΕ είναι εδώ και θέλει να αγκαλιάσει όλα τα σωματεία, αφού με πολύ κόπο προσφέρουν στο τοπικό ποδόσφαιρο. Εμείς θέλουμε να τους δείξουμε ότι είμαστε εδώ και για να βοηθήσουμε αλλά και να βοηθηθεί η ΠΑΕ, που θα δείξει ότι στηρίζει και από κει και πέρα θα ενισχύσει και τη δική της ομάδα, με παίκτες που μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα από τους μισθοφόρους που γυρνούν κάθε χρόνο από ομάδα σε ομάδα. Αυτό για μένα, για τη δική μου ομάδα θέλω να ελαχιστοποιηθεί. Ανακοινώσαμε τη φιλοσοφία μας για να δει ο κόσμος ότι θέλουμε να χτίσουμε κάτι διαφορετικό. Τέλος του μήνα θα ανακοινώσουμε όλες τις τεχνικές προδιαγραφές, τα γήπεδα, τους συνεργάτες μας και προς τα τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι νέοι μας αθλητές να αθλούνται».

Για τα νέα γραφεία της ομάδας: «Υπήρχε σκοπιμότητα και κάποιοι ήθελαν τη Νίκη Βόλου ένα περιθωριακό συνοικιακό σωματείο. Η Νίκη αφορά όλη την περιοχή, είναι ομάδα του Βόλου. Εγώ λοιπόν δεν κάνω τίποτα άλλο, από το να δώσω την πραγματική διάσταση στην ομάδα. Η Νίκη είναι ομάδα του Βόλου. Θεώρησα ότι πρέπει να ανοίξουν τα γραφεία της σε ένα κεντρικό σημείο, ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι. Όλοι οι σώφρονες πολίτες, το αποδέχτηκαν. Κάποιοι που δηλώσαν φίλαθλοι του Ολυμπιακού, πήγαν στην Αστυνομία για να του πουν ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι δεν θα γίνουν επεισόδια. Κωμική εντύπωση μου προκάλεσε ότι εκεί ήταν και δικηγόρος. Ήταν ένα αστείο γεγονός… Δεν ζητήσαμε να μας εγγυηθεί κανείς την ασφάλεια μας. Η βλακεία πρέπει να έχει ένα όριο. Εδώ έφτασε στον πάτο. Η πλειοψηφία του κόσμου τους γυρνάει την πλάτη. Η αστυνομία απλά μας ενημέρωσε και δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό. Δεν μπορεί να πει σε μια Ανώνυμη Εταιρεία που εδρεύει στο Βόλο μην το κάνεις και να σου βάλει όρια. Εγώ δεν απορώ με τους φιλάθλους, αλλά με την παρουσία ενός δικηγόρου. Αν κάποιοι θέλουν να ασχοληθούν μαζί μου γιατί φοβούνται, εγώ το βλέπω πανικό και φοβία και όχι επικοινωνιακό έργο. Παλεύεις με τους άλλους με τα έργα σου. Όταν κάποιοι κάνουν σωστό και μεγάλο έργο, τον φοβούνται και τον χτυπάνε».

Έπειτα αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου κ. Καραγιάννη για τις φωτογραφίες στη συνεδρίαση της FootballLeague: «Πάρα πολύ καλές σχέσεις έχουμε με τον κ. Καραγιάννη. Και προχθές τον είδα και μιλήσαμε. Είναι σεβαστό πρόσωπο, έχει τον σεβασμό και την εκτίμηση μου. Από ευγένεια χαιρετηθήκαμε μεταξύ μας, αν και υποθετικά όλοι είμαστε αντίπαλοι εκεί μέσα. Όταν όμως βρίσκεται σε μία συνεδρίαση, μιλάς, χαιρετιέσαι, φωτογραφίζεσαι, από τους φωτογράφους, που προσπαθούν να πιάσουν μια καλή φωτογραφία. Έτσι έγινε και από τον κ. Καραγιάννη και όπως είδατε καθόμασταν και δίπλα. Καθ όλη τη διάρκεια και της εισόδου και της εξόδου, υπήρξε ένα κλίμα συνεργασίας, σεβασμού και εκτίμησης. Από κει και πέρα δεν μπορώ να σας πω κάτι περισσότερο. Δεν έχει αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά του κ. Καραγιάννη μετά από αυτό και από αυτό που εισέπραξα ήταν η ίδια». 

Ο Ανδρέας Πάτσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα των ομίλων της Football League τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είναι νωρίς ακόμα για όλα. Δεν είμαι ακόμα σίγουρος για τίποτα. Όταν θέλουμε να αποτινάξουμε από πάνω μας οποιαδήποτε σκιά και θέλουμε να έχουμε ένα πρωτάθλημα όπως το περσινό καλύτερο από της Σούπερ Λίγκα, ψήφισα να γίνει ένας όμιλος με 25 ομάδες, αλλά να μην γίνουν τα περιβόητα πλέι οφ. Ήδη έχει δεχθεί πλήγμα, όταν ομάδες που έχουν βγει δέκατες στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής καλύπτουν θέσεις της Β’ Εθνικής. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει ένας όμιλος, σφιχτός, το οποίο θα είναι και ανταγωνιστικό και επιχειρηματικά ορθό. Στις 25 Αυγούστου θα παρθούν οι αποφάσεις».

Ο ισχυρός άντρας των "κυανόλευκων" μίλησε ακόμη και για τον περσινό μαραθώνιο και τα προβλήματα: «Αυτό θα συνεχιστεί και φέτος. Δεν θα είναι όλα με ρόδα στρωμένα. Αλλά τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με την περσινή χρονιά, αφού ένα μεγάλο βάρος έχει φύγει από πάνω μας. Πιστεύω ότι και με την καλή πορεία της ομάδας θα πάνε όλα καλά».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα έξοδα του Πανθεσσαλικού: «Πέρυσι είχαμε μια τέλεια συνεργασία με τον Ολυμπιακό Βόλου. Είναι καλύτερο να μοιραζόμαστε τα έξοδα της διαχείρισης, αλλά αν αυτό δεν γίνει θα δούμε τι θα κάνουμε. Βέβαια το Πανθεσσαλικό δεν έχει τα χαρακτηριστικά της έδρας. Αλλά βοηθάει τον κόσμο όσον αφορά στις παροχές».

Τελειώνοντας έδωσε την ευχή του για τη νέα σεζόν: «Αυτό που θέλω να ξέρει ο κόσμος της Νίκης, δεν είμαι λόγια είμαι έργα. Ότι έχω πει μέχρι σήμερα το έχω αποδείξει και το έχω υλοποιήσει. Θα κάνουμε καθετί δυνατόν για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Πρέπει να αναδείξουμε, το ποδόσφαιρο, την περιοχή και όλη τη Θεσσαλία. 

Last modified onTuesday, 13 August 2013 12:31