noodles volos banner

Η ακαδημία του Απόλλωνα Λ. αγκάλιασε τον ακρωτηριασμένο Τάσο Κουρδή

Ένα τροχαίο ήταν η αιτία για να ακρωτηριαστεί το δεξί του πόδι. Οι Λαρισαίοι πάγωσαν στην είδηση ότι πρόκειται για τον τερματοφύλακα Τάσο Κουρδή. Ο ίδιος όμως γι’ ακόμα μία φορά απέδειξε πόση δύναμη κρύβει μέσα του.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο του πανθεσσαλικού παιδικού τουρνουά της ΕΠΣΛ για το «Χαμόγελο του Παιδιού», η συγκίνηση περίσσεψε όταν οι αθλητές των Ακαδημιών του Απόλλωνα αγκάλιασαν τον προπονητή τους Τάσο Κουρδή, σήκωσαν το δεξί τους πόδι και βγήκαν μπροστά. Βγήκαν μπροστά για να δείξουν τη χαρά τους που ο προπονητής τους βρέθηκε και πάλι στο γήπεδο. Βγήκαν μπροστά για να πάρουν και να δώσουν δύναμη.

Την αφορμή την είχε δώσει ο ίδιος, όταν βγαίνοντας από το νοσοκομείο έβγαλε μια ανάλογη φωτογραφία με τα δύο του αγόρια. «Τα παιδιά θέλησαν να φωτογραφηθούμε σηκώνοντας το ένα πόδι λίγο αυθόρμητα από τη φωτογραφία που είχα βγάλει με τα δίδυμα αγόρια μου», εξηγεί στην «Ε» ο προπονητής της Ακαδημίας του Απόλλωνα, Τάσος Κουρδής, προσθέτοντας: «Ηταν τις πρώτες μέρες και το κάναμε για λόγους ψυχολογικούς μιας και είναι μόλις 8 ετών. Βγάλαμε μια φωτογραφία και οι τρεις με ένα πόδι για να δουν τα παιδιά πώς είναι, για να προσαρμοστούν πιο εύκολα. Το δέχτηκαν σαν παιχνίδι. Προχθές που πήγα στο γήπεδο, μιας και δεν είχα πάει καθόλου μετά την εγχείρηση, τα παιδιά ήρθαν και με αγκάλιασαν και κάναμε πάλι αυτό το παιχνίδι. Για να δουν ότι ο προπονητής τους παραμένει ο ίδιος, δεν άλλαξε τίποτα. Του χρόνου πιστεύω με το πρόσθετο πόδι θα μπορώ να αθλούμαι κανονικά και να κάνω προπονήσεις. Ήταν συγκινητική η στιγμή, αισθάνθηκα όμως όμορφα όταν με αγκάλιαζαν και μου ζητούσαν να κάνουμε πάλι προπονήσεις. Σίγουρα τους φάνηκε λίγο παράξενο, αλλά είναι θέμα εξοικείωσης».

Ο Νίκος Κορομπίλιας είναι υπεύθυνος των προπονητών της Ακαδημίας Λάρισας και προσωπικός φίλος του Τάσου Κουρδή. «Το να σηκώσουν τα παιδιά το ένα τους πόδι και να φωτογραφηθούν με τον προπονητή τους, το σκέφτηκα ως ιδέα μετά από τη φωτογραφία που είχε βγάλει ο ίδιος με τα δύο του παιδιά. Ο ίδιος μας έδωσε την αφορμή. Οι αθλητές του, μόλις άκουσαν το τι θα κάνουμε, χάρηκαν πολύ, εξάλλου είναι πολύ αγαπητός και ως παίκτης στον Απόλλωνα και φέτος στις ακαδημίες», δηλώνει.

Και αναφερόμενος στο χιούμορ που διακρίνει τον Τ. Κουρδή, λέει πως όταν ήταν μικρός κλοτσούσε μόνο με το ένα πόδι και του έλεγαν οι προπονητές «μάθε και με το άλλο», τίποτα εκείνος. «Και έτσι αναγκάστηκα και το έκοψα γιατί δεν κλοτσούσα», φέρεται να είπε, εξιστορεί ο κ. Κορομπίλιας προσθέτοντας: «Ηθελε να τους δείξει ότι δεν άλλαξε τίποτα, ότι παραμένει ο προπονητής τους».

Στόχος τους είναι ο Τάσος Κουρδής να είναι και του χρόνου μαζί τους. «Θα είναι ο πρώτος προπονητής τερματοφυλάκων με πρόσθετο πόδι. Μέχρι πέρυσι δεν είχαμε προπονητή τερματοφυλάκων και φέτος μάζεψε 14 παιδιά που τα προπονούσε. Το βασικότερο όμως είναι ότι είναι ο ίδιος πολύ δυνατός και ως Απόλλωνας είμαστε όλοι δίπλα του».

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία