noodles volos banner

Υποβιβάστηκε ο Πανσερραϊκός, τρίποντο παραμονής η ΑΣΑ

Στη Γ' Εθνική υποβιβάστηκε ο Πανσερραϊκός, μετά το 1-1 με την Παναχαϊκή για την 32η αγωνιστική. Οι Σερραίοι άνοιξαν το σκορ στο 20' με τον 18χρονο Πέτρου, ο οποίος νίκησε τον 44χρονο Χαλκιά. Στο 39' ο Κυνηγόπουλος ισοφάρισε σε 1-1 και ενώ στις καθυστερήσεις οι Σερραίοι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να νικήσουν, την πέταξαν.

Ο Κρητικός με εκτέλεση πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ και αφού προηγουμένως οι φιλοξενούμενοι αμφισβήτησαν ότι υπήρξε χέρι εντός περιοχής. Σημειώνεται ότι οι Αχαιοί έπαιζαν από το 42΄με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε ο Αποστολόπουλος.

Σπουδαία νίκη σημείωσε η Αναγέννηση Καρδίτσας απέναντι στον Εργοτέλη. Οι δύο ομάδες "παλεύουν" να σωθούν, αλλά η ομάδα που πανηγύρισε ήταν η ΑΣΑ, η οποία άνοιξε το σκορ στο 7', όταν ο Χατζάρας έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Καρρίκι έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, την έστειλε στον αφύλαχτο Σουντουρά, ο οποίος από κοντά με νέα κεφαλιά έκανε το 1-0. Το 2-0 έγινε στο 18', όταν από σοβαρά αμυντικά λάθη των αμυντικών των φιλοξενούμενων, ο Πλαβούκος πήρε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή τους και με σουτ βρήκε δίχτυα. Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Εργοτέλης κατάφερε να μειώσει και να δώσει ενδιαφέρον στο ματς. Ήταν η σειρά των αμυντικών της Αναγέννησης να κάνουν λάθη στα μετόπισθεν και ο Τσέλιος που επωφελήθηκε από τις κόντρες, σούταρε μέσα από την περιοχή γράφοντας το 2-1 στο 53'. Ένταση επικράτησε τόσο στο δεύτερο μέρος όσο και στο τέλος, καθώς οι Κρητικοί ήταν έξαλλοι για τις καθυστερήσεις των γηπεδούχων, με Βαζάκα - Γκώνια να τα λένε σε έντονο ύφος.

Σε άλλο ματς με έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο Αιγινιακός που επιδιώκει να κρατηθεί στην κατηγορία επικράτησε 2-0 της Καλλιθέας που έχει ήδη υποβιβαστεί.  Η ομάδα της Πιερίας πίεσε αρκετά και βρήκε τη λύση στο 71ο λεπτό με τον Πέριτς και στη συνέχεια με κεφαλιά του Κούστα στο 82ο λεπτό. Η αθηναϊκή ομάδα ζήτησε πέναλτι στο 15' σε ανατροπή του Παυλή. Ο Βαλμάς δέχτηκε σκαριά στο κεφάλι και αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, του έγιναν ράμματα. Δοκάρια είχαν οι φιλοξενούμενοι με Παυλή και ο Χοτζάλι.

Ο Άρης, που θέλει το απόλυτο των νικών μέχρι τέλους για να ελπίζει σε τίτλο, νίκησε 3-0 εκτός έδρας τη Σπάρτη και τη σπρώχνει στον... γκρεμό. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με πέναλτι που κέρδισε ο Δεληζήσης και εκτέλεσε εύστοχα ο Διαμαντόπουλος. Σε αυτό το σημείο επικράτησε... χαμός. Ποδοσφαιριστές της Σπάρτης άρχισαν να σπρώχνουν τον διαιτητή στη μεσαία γραμμή και τελικά να φεύγει για τα αποδυτήρια συνοδεία αστυνομίας, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να διακοπεί το παιχνίδι για 14 λεπτά. Στο δεύτερο μέρος ο Άρης έβαλε άλλα δύο γκολ, με Πασά και Διαμαντόπουλο.

Σπουδαία νίκη πανηγύρισε ο ΑΟ Τρίκαλα, ο οποίος βέβαια δεν έχει πλέον στόχο στη Football League, πέρα από το να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Επιβλήθηκε 2-1 του ΑΟΧ Κισσαμικού, παρότι έπαιζε από το 34΄ με παίκτη λιγότερο (αποβλήθηκε ο Μάκος)! Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τους Κρητικούς μετά από οκτώ ματς δίχως να χάσουν. Ο Πάνος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 12', οι Χανιώτες ισοφάρισαν στο 52' με τον Λέο και τελικά ηττήθηκαν με αυτογκόλ του Ζιούλη στο 85'. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς και ο ΑΟΧ Κισσαμικός, στο 94', όταν δέχτηκε δεύτερη κίτρινη ο Σεληνιωτάκης...

Ο Απόλλων Πόντου επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα Λάρισας, όμως δε μείωσε τη διαφορά του από τον ΑΟ Τρίκαλα. Οι «κοκκινόμαυροι» στο 13' άνοιξαν το σκορ με τον Χασομέρη, προβάδισμα που κράτησαν μέχρι τέλους. Και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει παραμονή εδώ και καιρό.

Ο υποβιβασμένος Παναιγιάλειος έδωσε το τελευταίο του ματς στη σεζόν (τα υπόλοιπα δύο με Αχαρναϊκό και Βέροια τα παίρνει στα χαρτιά) με βασικό τερματοφύλακα έναν μέσο, τον Βασίλη Γαβριηλίδη. Κόντρα στον Καραϊσκάκη, που έχει σωθεί, ο Γαβριηλίδης κράτησε το μηδέν, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0.

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής

 *Τρίκαλα - ΑΟΧ Κισσαμικός 2-1

 (12' Πάνος, 85' αυτ. Ζιούλης - 52' Λέο)

*Απόλλων Πόντου - Απόλλων Λάρισας 1-0 

(13' Χασομέρης)

*Αιγινιακός-Καλλιθέα 2-0

 (71' Πέριτς, 82' Κούστα)

*Παναιγιάλειος-Καραϊσκάκης Άρτας 0-0

*Αναγέννηση Καρδίτσας-Εργοτέλης 2-1 

(7' Σουντουρά, 18' Πλαβούκος - 53' Τσέλιος)

*Πανσερραϊκός-Παναχαϊκή 1-1 

(20' Πέτρου - 39' Κυνηγόπουλος)

*Σπάρτη-Άρης 0-3 

(45' πεν., 76' Διαμαντόπουλος, 63' Πασάς)

 Η βαθμολογία

 1. ΟΦΗ 80

2. Άρης 79

................................................

3. Παναχαϊκή 67

4. ΑΟΧ Κισσαμικός 58

5. Δόξα Δράμας 57

6. Τρίκαλα 55

7. Απόλλων Πόντου 50

8. Απόλλων Λάρισας 46

9. Καραϊσκάκης 45

10. Αναγέννηση Καρδίτσας 40

11. Σπάρτη 40

12. Αιγινιακός 40

................................................

13. Εργοτέλης 40

14. Πανσερραϊκός 33

15. Καλλιθέα 27

16. Παναιγιάλειος 25

17. Βέροια 5

18. Αχαρναϊκός -51