noodles volos banner

Με τη σημαία του ΟΦΗ κηδεύτηκε ο "Γκεραρντάκης"

Κάτω από τον ουρανό και στη γη που αγάπησε περισσότερο στη ζωή του θα αναπαύεται, αιωνίως πια, ο Ευγένιος Γκέραρντ.

Η εξόδιος ακολουθία του σπουδαίου Ολλανδού προπονητή και μεγάλου φιλέλληνα τελέστηκε την Πέμπτη (4/1) παρουσία πλήθους κόσμου στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, στην Ελιά. Από τις 12:00 το μεσημέρι η σορός του Γκέραρντ είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό, ενώ τη μετέφεραν τα ποδοσφαιρικά παιδιά του: ο Ηλίας Πουρσανίδης, ο Μανώλης Δερμιτζάκης, ο Μύρωνας Σηφάκης, ο Μανώλης Πατεμτζής και οι γιοί της συζύγου του Κατερίνας, Μάνος και Μηνάς Παπαδάκης. 

H βροχή και το κρύο ουδόλως επηρέασαν την προσέλευση του κόσμου, που πήγε στην Ελιά για να πει το τελευταίο «αντίο» στον άνθρωπο που άλλαξε το ρου της Ιστορίας του ΟΦΗ. Το ύστατο χαίρε στον «Γκεραρντάκη» είπαν, με δάκρυα στα μάτια, ποδοσφαιριστές, προπονητές και φίλοι του, ενώ ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, Γιάννης Δανδάλης, ανάρτησε την ακόλουθη δήλωση στη σελίδα του συλλόγου:

«Τον Ευγένιο Γκέραρντ, τον έζησα σαν φίλαθλος της ομάδας και όχι σαν παράγοντας. Είναι για το σύλλογό μας ένα γύρισμα σελίδας ο χαμός του. Το οποίο, μάλιστα, συνδυάζεται με μια δύσκολη στιγμή, στην οποία βρίσκεται σήμερα ο σύλλογος. 

Ο Γκέραρντ υπήρξε ένας προπονητής-σύμβολο, που ήταν πολλά χρόνια μπροστά. Είχε, βέβαια, τα εργαλεία για να δουλέψει, όπως τις συνθήκες, αλλά και τους παίκτες, ωστόσο είχε και την προσωπικότητα, αλλά και τη γνώση, για να διαχειριστεί όλα αυτά σωστά. Ο σύλλογός μας του οφείλει πολλά και δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του
».

Το φέρετρο του Γκέραρντ ήταν τυλιγμένο με τη σημαία της ομάδας που ταυτίστηκε, τον ΟΦΗ. 

Last modified onThursday, 04 January 2018 21:28