noodles volos banner

Βαράνε διάλυση Αιγινιακός και Αχαρναϊκός

Αποχωρεί από το πρωτάθλημα της Football League ο Αιγινιακός. Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της κατερινιώτης ΠΑΕ, Γιάννης Νιώπας, δηλώνει αδυναμία να συνεχίσει μετά από έξι χρόνια παραμονής του στην ηγεσία της διοίκησης του Αιγινιακού και εγκαταλείπει το σύλλογο από τη στιγμή μάλιστα που δεν βρέθηκε κάποιος να στηρίξει την δική του προσπάθεια.

Ο Νιώπας χαρακτήρισε «καμένη γη» το πρωτάθλημα της συγκεκριμένης κατηγορίας, αφού δεν υπάρχουν πλέον έσοδα, ούτε από την λίγκα, ή από άλλα διαφημιστικά κέρδη ή εισιτήρια. Ετσι τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας της Πιερίας δεν του επιτρέπουν να παραμείνει στο τιμόνι και την εγκαταλείπει οριστικά. Πλέον αυτό που αναμένεται είναι η κατάθεση προσφυγών και η εν συνεχεία αποχώρηση της από το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Β' εθνικής.

Σε ό,τι αφορά το Αχαρναϊκό, ο προπονητής Πέτρος Δημητρίου δεν ταξίδεψε στο Ρέθυμνο για τον αγώνα του Αχαρναϊκού με τον ΑΟΧ Κισσαμικό, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους. Ο έμπειρος τεχνικός, μία μέρα μετά τον αγώνα στην Κρήτη, κατά τον οποίο η ομάδα του Μενιδίου ηττήθηκε εκτός έδρας με 1-4, δήλωσε ότι αποχωρεί.

Ο 60χρονος προπονητής μιλά για διοικητική ανυπαρξία, ενώ αναφέρεται στην αφαίρεση βαθμών, που ενδέχεται να φτάσει στο -78. Αναλυτικά: "Ευχαριστώ πολύ την οικογένεια του Αχαρναϊκού, όπως και τους ανθρώπους που μου εμπιστεύθηκαν να κρατήσω τα ηνία για το χτίσιμο της ομάδας τη φετινή χρονιά. Είμαι ευτυχισμένος που χτίσαμε μια νεανική ομάδα με παιδιά που αγαπούν την μπάλα και έχουν ιδιαίτερες ικανότητες και πιστεύω στην εξέλιξή τους.

Οι συνθήκες δυστυχώς από λάθη (διοικητικά) του παρελθόντος, δε μας άφησαν να κάνουμε την ομάδα μας να δείξει στον ποδοσφαιρικό κόσμο ότι το εγχείρημά μας με τα νέα παιδιά είχε επιτυχία. Κρίμα που η ομάδα μας μετά από τρία παιχνίδια στο πρωτάθλημα και έχοντας 3 βαθμούς με εξαιρετική παρουσία, εξαιτίας της διοικητικής ανυπαρξίας του παρελθόντος έδωσε τέλος στα όνειρά μας και βρεθήκαμε (-24) και τη Δευτέρα (-51) και την άλλη Δευτέρα (-78), μη αφήνοντας να συνεχίσουμε την αξιόλογη και φιλότιμη προσπάθειά μας που αναγνωρίστηκε από όλους.

Μπράβο στους φιλάθλους που θα στηρίξουν την ομάδα και την ιστορία της και θα ηγηθούνε τον έναν ή τους 2 τελευταίους αγώνες. Μένει χαραγμένη η ομάδα στην καρδιά μου. Έστω και τη στιγμή της αποχώρησής μου, ειλικρινά μακάρι να μπορούσε να αλλάξει το τοπίο για την ομάδα. Αποχωρώ και καλή επιτυχία".

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ενεργοποίησε ποινή 27 βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα αυτής της σεζόν για τον Αχαρναϊκό, καθώς δεν εξοφλήθηκαν οι πρώην παίκτες Μουστάκης, Χριστοφιλέας, Ψιάνος, Ματσούκας, Λιαπάκης, Μαρής, Τζιώρας, Παπανικόλας και Τζαζίρι. Η προθεσμία των πέντε ημερών παρήλθε και ως εκ τούτου οι βαθμοί αφαιρέθηκαν. Είναι ζήτημα χρόνου να αποχωρήσουν οι "πράσινοι" από το πρωτάθλημα.