noodles volos banner

Κίνδυνος να ξεκινήσει τον Νοέμβριο το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής

Καθυστέρηση χωρίς δική της υπαιτιότητα... Ορατός είναι ο κίνδυνος να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής στις 22 Οκτωβρίου, όπως είχε αποφασιστεί, και σε αυτό δε φέρει καμία ευθύνη ούτε η διοργανώτρια, ούτε οι ομάδες.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αδυνατεί να κάνει το καθήκον της, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανό όλα να πάνε πιο πίσω από τη στιγμή που ο αθλητικός νόμος είναι σαφής και αναφέρει ότι δεν μπορεί να συμμετέχει στο πρωτάθλημα ομάδα εάν δεν έχει πιστοποιητικό της ΕΕΑ.

Τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Μαζαράκης, όσο και ο αναπληρωτής πρόεδρος, Γιώργος Ζώης, έχουν παραιτηθεί και θα χρειαστεί να καλυφθούν τα κενά τους, για να εξεταστούν οι φάκελοι. Από την ΕΕΑ υπάρχει η ενημέρωση πως γίνεται προσπάθεια, για να συνεδριάσει η Επιτροπή στις 19 Οκτωβρίου, αλλά θα πρέπει πρώτα να έχουν αντικατασταθεί οι παραιτηθέντες. Η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει μέχρι την προσεχη Τρίτη (17/10) επισήμως. Εάν, όμως, δεν βρεθεί λύση εγκαίρως, θα καθυστερήσει η σέντρα της Β' Εθνικής, η οποία θα ξεκινήσει στην καλύτερη στο τέλος Οκτωβρίου.

Αυτό υποστήριξε και ο Ηλίας Αρκούδης, μέλος της ΕΕΑ, με δηλώσεις του στον Metropolis 95,5: «Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε χωρίς τους δύο που παραιτήθηκαν. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να συγκληθεί και να λειτουργήσει η Επιτροπή. Δεν υπάρχει περίπτωση δικαστικοί να τους αντικαταστήσουν, ο κ.Μαζαράκης και ο κ.Ζώης δεν είχαν προσωπικά προβλήματα και παραιτήθηκαν.

Οι συνταξιούχοι δικαστικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες του για 50 ευρώ το μήνα και γι' αυτά τα χρήματα θα τους κοπούν το 60% της σύνταξης. Αντί να τους βγάλουν μια λογική αμοιβή, δικάζουν 15 υποθέσεις την εβδομάδα, τους κόβουν και τη σύνταξη. Τα υπουργεία πρέπει να βρουν λύση για να τους δώσουν μια αξιοπρεπή αμοιβή και να μην τους κόβεται η σύνταξη.

Η Football League ξεκινά σε 8 εργάσιμες μέρες και πρέπει να βρεθεί λύση. Δε γίνεται να ξεκινήσουν να παίζουν χωρίς πιστοποιητικά, λίγοι φάκελοι είναι πλήρεις. Στους περισσότερους φακέλους υπάρχουν αρκετές ελλείψεις.

Αν ξεκινήσει το Πρωτάθλημα, χωρίς πιστοποιητικά και ελεγχθούν οι ομάδες μεταγενέστερα, τότε θα πρέπει να μηδενιστούν στους αγώνες, που έπαιξαν όσες είχαν ελλείψεις στους φακέλους. Δε γίνεται να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα χωρίς να υπάρχει έλεγχος».

πηγή: a-sports.gr