Logo
Print this page

Παμποντιακή Ομοσπονδία κατά ΕΠΟ για τη φανέλα μνήμης του Απόλλωνα

Ο Απόλλων Πόντου πριν περίπου δύο βδομάδες δε φόρεσε στο ματς με τον Αιγινιακό για το Κύπελλο φανέλες με το μήνυμα για την Γενοκτονία «Μνήμη  353.000 1914-1923″ υπακούοντας στις εντολές της ΕΠΟ και της UEFΑ.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας αντέδρασε και έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ, διαμαρτυρόμενη για το γεγονός.

Η ίδια η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου ενημέρωσε ότι της κοινοποιήθηκε επιστολή της ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, με την οποία απευθύνεται στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ για το ζήτημα της αναφοράς στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, όσον αφορά την φανέλα της ομάδας.

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριοι,

Το  Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζει την βαθιά απογοήτευση και αποδοκιμασία του, για τον τρόπο με τον οποίο προβήκατε σε επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων σε ομάδες, με καταφανή ποντιακή ιστορία, οι οποίες εν όψει της εκατονταετίας της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, υιοθέτησαν εμφανίσεις με σχετικό περιεχόμενο. Αναφερόμαστε στις Π.Α.Ε. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ) και Π.Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ ΘΡΥΛΟΡΙΟΥ.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου έχει αναγνωρισθεί από τη Βουλή των Ελλήνων με ομόφωνο ψήφισμα της από το 1994. Η όποια αναφορά σε αυτή προφανώς και δεν εμπεριέχει πολιτικό ή οποιασδήποτε μορφής φυλετικό περιεχόμενο, πολύ περισσότερο δε δεν προσβάλλει την δημοσία αιδώ, καθώς το ζήτημα των Γενοκτονιών ανήκει στον σκληρό πυρήνα του διεθνούς δικαίου κάθε έννοιας ανθρωπισμού και ως εκ τούτου καθίσταται πανανθρώπινο. Στην προκειμένη περίπτωση η αναγραφή στις εμφανίσεις των ομάδων των φράσεων «353.000 ΜΝΗΜΗ», «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ» κάθε άλλο παρά μπορεί να εκλάβει τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται στο άρθρο 32 του κανονισμού της UEFA. Θα μπορούσαν να εκληφθούν ως συνθήματα κοινωνικής προτροπής, από αυτά που κατά καιρούς επιτρεπτώς έχουν εμφανισθεί στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι όπως «ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ» και πολλά άλλα.

Επομένως, κύριοι, ο τρόπος με τον οποίο επιλέξατε να αντιδράσετε απέναντι σε αυτές τις ομάδες, υπερβαίνει τον ίδιο τον κανονισμό και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από κάποιον καλόπιστο τρίτο ως ένδειξη υπερβάλλοντος ζήλου ή ακόμα και ως κίνηση υπαγορευόμενη από «σκοπιμότητα».

Σύσσωμος ο ποντιακός Ελληνισμός αποδοκιμάζει αυτήν σας την ενέργεια και σας καλούμε να αναθεωρήσετε την απόφαση επιβολής τιμωρίας και απαγόρευσης των συγκεκριμένων εμφανίσεων».

 

 

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]