noodles volos banner

Επισκέφτηκε ψυχολόγος την αποστολή του ΟΦΗ

Την αποστολή του ΟΦΗ στο Καρενήσι, όπου γίνεται το βασικό στάδιο της προετοιμασίαα της κρητικής ομάδας, επισκέφτηκε η ψυχολόγος Ζουμπουλία Γαρεφαλάκη, η οποία μίλησε στους ποδοσφαιριστές. Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΦΗ αναφέρει: «Μια διαφορετική “επίσκεψη” στο Καρπενήσι, όπου πραγματοποιούν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους, δέχθηκαν οι παίκτες του ΟΦΗ.

Η ψυχολόγος Ζουμπουλία Γαρεφαλάκη (συμβουλευτική ψυχολογία με εξειδίκευση στις αγχώδεις διαταραχές-Συνθετική ψυχοθεραπεία), μετά από σχετική πρόσκληση του προέδρου της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Φώτη Τσάλου, είχε μια πρώτη γνωριμία με τους παίκτες του ΟΦΗ και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, με τους οποίους, σε ένα πρώτο σεμινάριο ψυχολογίας, συζήτησε θέματα που αφορούν:

-Την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση

-Την  διαχείριση του άγχους

-Θέματα συγκρούσεων στην ομάδα

Για αρκετή ώρα οι ψυχολόγος και οι παίκτες του ΟΦΗ αντάλλαξαν απόψεις στα θέματα αυτά και συμφώνησαν ότι οι συναντήσεις αυτές θα συνεχιστούν και στο Ηράκλειο με την επιστροφή της ομάδας από την προετοιμασία.

Η κ. Γαρεφαλάκη τόνισε στους παίκτες ότι θα είναι στη διάθεσή τους, όποτε επιθυμούν να συζητήσουν θέματα που προκύπτουν και αφορούν την ψυχολογία τους.

Μάλιστα θα έχει και κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους παίκτες, μετά την επιστροφή τους στο Ηράκλειο, ώστε να έχει εικόνα για τον καθένα ξεχωριστά.

Να σημειωθεί ότι το θέμα της ψυχολογικής υποστήριξης των ποδοσφαιριστών, αποτελεί κυρίαρχο ζήτημα, σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους».