noodles volos banner

Πήρε τη νίκη αλλά όχι και την πρόκριση...

Με ψηλά το κεφάλι από το Αγρίνιο ο Ολυμπιακός Βόλου αποχαιρέτησε τον θεσμό του κυπέλλου. Βρέθηκε μία ανάσα από τους 16 , αλλά δυστυχώς ο Παναθηναϊκός δεν του έκανε το χατίρι, αφού παρά το γεγονός ότι κέρδιζε με 2-0 στο ημίχρονο στα Περιβόλια, χαλάρωσε στην επανάληψη και με το τελικό 2-2, έδωσε το εισιτήριο στα Χανιά. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κάνει την πλήρη ανατροπή στον 8ο όμιλο του κυπέλλου Ελλάδος και να «κλέψει» την τελευταία αγωνιστική των ομίλων τη δεύτερη θέση, αλλά έμεινε στην τρίτη, λόγω της ισοπαλίας των Χανίων με τον Παναθηναϊκό. Οι ερυθρόλευκοι, με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να κάνει θετικό  ντεμπούτο στον πάγκο, επικράτησαν με 2-0 της αδιάφορης ομάδας του Αγρινίου, που παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές. Το γεγονός αυτό όμως δεν μειώνει τη μεγάλη νίκη της Βολιώτικης ομάδας και την καλή της εμφάνιση, που με τέρματα των Μπιτάνγκ και Διαμαντόπουλου στο πρώτο ημίχρονο έκανε το καθήκον της αλλά δεν κατάφερε να πάρει και την πρόκριση.

Χωρίς εκπλήξεις η ενδεκάδα

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου δεν παρέταξε με εκπλήξεις την ενδεκάδα. Πήγε στα... σίγουρα για το ματς του κυπέλλου, με τους ερυθρόλευκους να μη δίνουν χώρους και να παίζουν στην αντεπίθεση. Από δύο αντεπιθέσεις άλλωστε προήλθαν και τα γκολ της φιλοξενούμενης ομάδας, με τον Παναιτωλικό να έχει την κατοχή και τον Ολυμπιακό την ουσία…

Ο Ελευθερόπουλος παρέταξε τον Κολίτσι κάτω από τα δοκάρια, τον Ζέρη δεξιά, τον Μαργαρίτη αριστερά στην άμυνα, τους Γιαλούση και Μπάρμπα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο και τους Κορνελάτο και Ρόκα στα αμυντικά χαφ. Μπιτάνγκ και Νικολιάς αγωνίστηκαν στα άκρα στη μεσαία γραμμή και ο Θέος πίσω από τον προωθημένο Διαμαντόπουλο.

Αιφνιδίασε ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πειθαρχημένος στην άμυνα, δεν έδωσε χώρους στον αντίπαλο του να κινηθεί. Έτσι παρότι ο Παναιτωλικός είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του από τους ερυθρόλευκους στο πρώτο μέρος, δεν κατάφερε να σκοράρει. Απείλησε στο 8’ με σουτ του Μύγα που πέρασε άουτ, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε και προειδοποίησε ταυτόχρονα με σουτ του Θέου στο 11’, που με τον τερματοφύλακα εκτός θέσης, δεν σημάδεψε σωστά. Στο 16’ ωστόσο ήρθε το γκολ, που άλλαξε τις ισορροπίες του ματς. Ο Μπιτάνγκ με μακρινό σουτ κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Στεφανάκου γράφοντας το 0-1. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει. Είχε μία κεφαλιά άουτ του Μαλεζά στο 20’ κι ένα πλασέ του Μήλιου δύο λεπτά μετά που κατέληξε στην αγκαλιά του Κολίτσι. Στο 32’ ίσως χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, αφού ο Παπουτσογιαννόπουλος με προβολή έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Κι αφού ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να σκοράρει, ο Ολυμπιακός στο 34’ σε μία υποδειγματική αντεπίθεση τον «τιμώρησε» αφήνοντας τον με δύο γκολ πίσω. Ο Θέος την κατάλληλη στιγμή «έσπασε» την μπάλα στον αμαρκάριστο Διαμαντόπουλο και εκείνος σε κενή εστία έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Αυτά τα δύο γκολ ήταν αρκετά για τον Ολυμπιακό, που γύρισε να διαφυλάξει την άμυνα του. Ο Παναιτωλικός με την ψυχολογία σε χαμηλά επίπεδα, δεν μπορούσε να αντιδράσει και δεν έκανε τελική προσπάθεια μέχρι την ανάπαυλα.

Κράτησε το σκορ ο Ολυμπιακός 

Με μία αλλαγή ξεκίνησε ο Ολυμπιακός Βόλου το δεύτερο μέρος. Συγκεκριμένα ο Μαρτίνεθ πέρασε στην ενδεκάδα αντί του Κορνελάτου, που έμεινε στα αποδυτήρια. Ο Μάκης Χάβος από την πλευρά του προσπάθησε με δύο αλλαγές να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική.

Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης. Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 56’ με τον Μήλιο να κάνει την κούρσα και να σουτάρει την κατάλληλη στιγμή, για να μπλοκάρει όμως ο Κολίτσι που ήταν σε σωστή θέση. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, χωρίς να δυσκολευτεί μάζεψε και σουτ του Κάπελ δύο λεπτά αργότερα. Ο Παναιτωλικός έκανε προσπάθεια να πετύχει ένα γκολ, αλλά οι παίκτες της Βολιώτικης ομάδας είχαν σωστές αντιδράσεις στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός απείλησε με ένα φάουλ του Γιαλούση στο 63, ενώ ο Κολίτσι χρειάστηκε να «δηλώσει παρών» και στο 68’ σε σουτ του Κάπελ.

Ο ρυθμός στο παιχνίδι έπεσε στη συνέχεια. Οι δύο ομάδες δεν έδειχναν διάθεση για κάτι παραπάνω και έτσι έλειπαν οι ευκαιρίες και οι τελικές. Το 0-2 έμεινε μέχρι τη λήξη, ωστόσο δεν έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό…

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεφανάκος, Κουτρουμάνος, Κούστας (46' Κάπελ), Μαλεζάς, Ρουμπουλάκου, Γοδόι (46' Εντζεγκέλε), Κωνσταντινόπουλος, Παπουτσογιαννόπουλος, Μύγας, Μήλιος, Βασιλείου (63' Άλβες)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κολίτσι, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Ζέρης, Μαργαρίτης, Κορνελάτος (46' Μαρτίνεθ), Ρόκας, Νικολιάς, Μπιτάγνκ (87' Καρράς), Θέος (64' Μακρυδημήτρης), Διαμαντόπουλος

 

Last modified onThursday, 08 January 2015 21:41