noodles volos banner

Οι ομιλίες στην ανοικτή συγκέντρωση του Ολυμπιακού Βόλου

Στην ασφυκτικά κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου forum, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της διοίκησης του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, καθώς το «παρών» έδωσαν εκατοντάδες φίλαθλοι της ερυθρόλευκης ομάδας, όλων των ηλικιών. Ο αριθμός τους ξεπέρασε τους εκατό, οι περισσότεροι δε παρακολούθησαν την εκδήλωση όρθιοι, πολλοί κι εκτός της αίθουσας! Ο Νίκος Τσεκούρας, μετά τις διάφορες ομιλίες, ανέφερε ότι η διοίκηση του ερασιτέχνη θα επισκεφθεί από αύριο παλιούς παράγοντες και παλιούς μετόχους για να αναλάβουν την προσωρινή διοίκηση μέχρι τη γενική συνέλευση.

Ο πρόεδρος του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου, Νίκος Τσεκούρας, μεταξύ των άλλων, επισήμανε στην ομιλία του: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας. Όλοι είμαστε πολύ στεναχωρημένοι γιατί η αγαπημένη μας ομάδα δεν κατάφερε να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ. Η σημερινή ημέρα μπορεί και πρέπει να γίνει το νέο ξεκίνημα., Μας παραδόθηκε η παραίτηση όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ. Η διοίκηση του ερασιτέχνη αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης αλλά δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να σηκώσουμε ένα τόσο μεγάλο φορτίο. Έχουμε όμως την υποχρέωση να βοηθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να βρεθεί η λύση. Η εσωστρέφεια και η απόδοση ευθυνών μόνο κακό μπορούν να κάνουν. Σας παρακαλώ όλοι μαζί σαν οικογένεια, με νηφαλιότητα, να καταθέσουμε τις σκέψεις μας για το μέλλον της αγαπημένης μας ομάδας. Η ΠΑΕ αυτή τη στιγμή είναι ακέφαλη. Δεν έχει γίνει καμία επαφή με επενδυτή ή επενδυτών. Οφείλουμε να έχουμε μόνο θετική σκέψη για να βοηθήσουμε τη μεγαλύτερη ομάδα της πόλης, τον Ολυμπιακό Βόλου, να προστατέψουμε την ομάδα που έθρεψε γενιές Βολιωτών σε πείσμα όλων αυτών, εντός κι εκτός της πόλης μας, που επιβουλεύονται τη διάλυση και το κακό του».

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε σε αρκετούς ομιλητές. Ο κ. Γκουντέλιας, εκ μέρους του απερχόμενου Δημάρχου, διάβασε επιστολή του κ. Σκοτινιώτη, στην οποία αναφέρονταν τα εξής: «Επειδή γνωρίζω την ανιδιοτελή αγάπη σας για τον Ολυμπιακό και την αγωνία των χιλιάδων φιλάθλων, θα ήθελα να σας πω ότι ο χαρακτήρας της πρωτοβουλίας σας μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω. Από το 2008 η ΠΑΕ πέρασε σε χέρια επιχειρηματιών που την έφθασαν μέχρι την Ευρώπη. Αν η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου λειτουργεί σαν επαγγελματική ομάδα, αρμόδια να δώσει λύση είναι η γενική συνέλευση της ΠΑΕ. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είναι μια τυχαία ΠΑΕ, στηρίζεται από χιλιάδες φιλάθλους. Ο ρόλος του Δήμου είναι να στηρίξουμε το διοικητικό σχήμα που θα προκύψει χωρίς άλλη εμπλοκή. Πριν τρία χρόνια, ο Ολυμπιακός Βόλου υπήρξε θύμα μιας άδικης και εξοντωτικής ποινής. Η Δημοτική Αρχή έκανε ότι ήταν δυνατόν να στηρίξουμε τον αγώνα των φιλάθλων του Ολυμπιακού και όλης της τοπικής αθλητικής κοινότητας για την άρση της αδικίας. Η παρούσα Δημοτική Αρχή έδωσε λύση στο θέμα του ΕΑΚ. Εύχομαι να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση που θα επιτρέψει στην ιστορική ομάδα της πόλης μας για να επιστρέψει εκεί που ανήκει».

Ο κ. Μπατζιάκας, δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΕΠΣΘ, είπε: «Αντιλαμβάνομαι την πικρία όλων μας γιατί ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να ανέβει κατηγορία. Θα έπρεπε πρώτα να γίνει μια γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ, να έχετε κάνει τις ανάλογες κινήσεις και τις συζητήσεις με διάφορους παράγοντες που θέλουν να συμμετέχουν σε νέο διοικητικό σχήμα και μετά να ακολουθήσει αυτή η συγκέντρωση. Αντιλαμβάνομαι το φορτίο κ. πρόεδρε που έχετε φορτωθεί στην πλάτη σας. Ο Ολυμπιακός θα ξαναβρεί σύντομα το δρόμο του. Από τη δική μας πλευρά, θα είμαστε κοντά σας σε ό,τι μας ζητηθεί».

Ο κ. Χρήστος Τσιτσιρίγκος ανέφερε: «Θα μου επιτρέψετε να πω ότι δεν έπρεπε να κληθεί ο κόσμος στη σημερινή συγκέντρωση. Οι μόνοι που δεν μπορούν να βοηθήσουν στην παρούσα στιγμή είναι οι οπαδοί. Ο ρόλος των οπαδών είναι άλλος, είναι στο γήπεδο, δεν μπορεί να βοηθήσει στο διοικητικό αδιέξοδο. Πραγματικά γυρίζουμε στα πέτρινα χρόνια. Η πίκρα μας είναι τεράστια αλλά δεν θα ξύσουμε πληγές, το κλίμα πρέπει να είναι συσπειρωτικό και να δούμε την επόμενη ημέρα. Ο κ. Καραγιάννης τα πήρε όλα πάνω του. Η ανακοίνωση του κ. Μπέου ήταν ενωτική και συσπειρωτική. Τη λύση θα την δώσουνε ο ερασιτέχνης, η ΠΑΕ και ο νέος Δήμαρχός μας. Θέλουμε να βγει μια συνετή διοίκηση και θα τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αυτή η διοίκηση θα πρέπει να δει τι έγινε τα δύο τελευταία χρόνια και η ομάδα δεν βγήκε στη Σούπερ Λίγκα. Δεν μπορεί να βγαίνει μια ομάδα με 6 εκατομμύρια χρέος και να μην βγαίνει ο Ολυμπιακός… Η οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου έχει ένα τυχερό χαρτί στα χέρια της. Έχουμε ένα Δήμαρχο που είναι δικός μας οπαδός και φίλαθλος. Μπορούν να βρεθούνε επενδυτές, το θέμα είναι να γίνει γρήγορα, να μην χαθεί χρόνος. Θα στηρίξουμε άμεσα όποιον αναλάβει. Δεν βρέθηκε κανείς ηγέτης να περάσει το μήνυμα «ψηλά το κεφάλι, είμαστε μεγάλη ομάδα». Ο κόσμος θα βοηθήσει και σήμερα έδωσε το «παρών». Είμαστε εδώ, είμαστε ζωντανοί, θα στηρίξουμε».

Ο κ. Βασίλης Πισιώτης εκ μέρους των Austrian Boys, ανάγνωσε ανακοίνωση του συνδέσμου στην οποία αναφέρονται: «Με αφορμή τις διαδικασίες που ξεκίνησαν για τη διοίκηση και την ιδιοκτησία της ΠΑΕ, θα θέλαμε να κάνουμε ένα μικρό απολογισμό. Η συγκεκριμένη διοίκηση ανέλαβε την ομάδα τον Ιανουάριο του 2013 υποσχόμενη σίγουρη άνοδο και σουπερλιγκάτες μεταγραφές με 10 βαθμούς διαφορά. Η άνοδος όμως δεν ήρθε. Υπήρξαν δικαιολογίες. Γιατί δώσαν τέτοιες υποσχέσεις στον κόσμο; Φέτος τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η διοίκηση είχε τη δυνατότητα να προβεί σε όποιες ενέργειες για τον αγωνιστικό σχεδιασμό. Μέλη της διοίκησης μιλούσαν για σίγουρη κι άνετη άνοδο. Εκ του αποτελέσματος αποτύχαν. Χάθηκε η πιο εύκολη άνοδος που θα μπορούσε να υπήρξε. Η βασική αιτία ήταν ο κακός αγωνιστικός σχεδιασμός. Πολλές αλλαγές προπονητών, κακές μεταγραφές τον Ιανουάριο και πολλά λάθη. Ποτέ δεν καταλάβαμε την αναίτια κι άδικη επίθεση στο σύνδεσμό μας που δημιούργησε σε κρίσιμο σημείο κακό κλίμα. Η διοίκηση απέτυχε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας. Οι φίλαθλοι και οι οργανωμένοι οπαδοί δεν διεκδικούμε να έχουμε λόγο στη διοίκηση. Λυπούμαστε που ο κ. Καραγιάννης ξεστόμισε τη λέξη Τοπικό. Μια τέτοια λέξη δεν μπορεί να περνάει από το μυαλό οποιουδήποτε. Η διοίκηση θα πρέπει να καλύψει τις υποχρεώσεις της προς την ομάδα και προς το Κράτος, εφορία και ΙΚΑ. Ο ερασιτέχνης θα πρέπει να παραλάβει τις μετοχές μιας καθαρής ομάδας. Τότε είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι να αναλάβουν την ΠΑΕ γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου θα είναι καθαρή ΠΑΕ με πολύ κόσμο. Θα σταθούμε δίπλα και θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις όπως κάνουμε πάντα».

Ο κ. Γιώργος Καραμίχαλος, πρόεδρος των παλαιμάχων του Ολυμπιακού Βόλου, καταχειροκροτούμενος είπε: «Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί επενδυτής. Δεν χρειάζεται να φέρουμε την καταστροφή. Από την πλευρά των παλαιμάχων, προσωρινά θα μπορέσουμε τρία-τέσσερα άτομα να βοηθήσουμε και να είστε σίγουροι ότι ο Ολυμπιακός θα βρει το δρόμο του. Τα μεγάλα χρόνια του Ολυμπιακού έβλεπα στα μπουζούκια φωτογραφίες από πάρα πολλούς Ολυμπιακάρες. Θέλω και σήμερα να είναι παρόντες. Συγχαρητήρια στα παιδιά που αγωνίστηκαν κάτω από δύσκολες συνθήκες μέχρι το τέλος, γιατί το αξίζουν, αν και πολλοί δεν ήταν Βολιώτες».

Ρεπορτάζ: Φώτης Γαλούσης