noodles volos banner

Πάτσης: «Σε θέατρο σκιών δεν μπορώ να γίνω καραγκιόζης» (video)

  • "Η Νίκη θα προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια"

Πολλά πράγματα έθιξε ο Ανδρέας Πάτσης στο περιθώριο της παρουσίασης του προπονητή Λουτσιάνο. Διεμήνυσε ότι η ΠΑΕ Νίκη θα προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Football League για την άνοδο των ομάδων, είπε πως η διοργανώτρια αρχή δεν έχει το ειδικό βάρος να διαπραγματευτεί και τόνισε ότι όλα γίνονται για τα χρήματα. "Πολλά μπορούν να πουν για μένα αλλα το όνομα μου ως κατηγορούμενος δεν θα το διαβάσετε ποτέ" τόνισε με νόημα, όταν ρωτήθηκε για τη διαιτησία. 

«Καθένας χρησιμοποιεί τα όπλα τα οποία έχει εναντίον σου. Στην Ελλάδα το παιχνίδι παίζεται κάτω από το τραπέζι. Θεωρούν ότι με τη διασπορά κάποιων  ειδήσεων, που ήταν εντελώς ψευδείς, ότι θα κλονίσουν το ηθικό των παικτών, ότι θα αγχώσουν, θα πανικοβάλλουν. Όταν μία ομάδα παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, έχει την καλύτερη επίθεση τότε θα βρουν κάτι άλλο. Φέτος είναι μια χρονιά που δεν βγαίνει τίποτα προς τα έξω. Υπάρχουν καλά αποδυτήρια, τίποτα δεν διαχέεται προς τα έξω και κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν πανικό. Οι πεζοδρομιακές κουβέντες δεν με αφορούν. Απαιτώ όμως από ανθρώπους που πιάνουν ένα μικρόφωνο να έχουν πρώτα κώδικα και μετά ήθος. Δεν σου λέω να κρύψεις κάτι. Αλλά να επαληθεύεις αυτά που λες. Τώρα τι καριέρα θέλει να κάνει ο καθένας για τον εαυτό του, τι ταμπέλα θέλει να βάλει για τον εαυτό του, αυτό δεν με ενδιαφέρει εμένα».

Για τη διαιτησία: «Δεν ασχολούμαι με τη διαιτησία γιατί μου είναι αδιάφορη. Με τη διαιτησία ασχολείται αυτός που δεν πιστεύει στην ομάδα του και στο έργο του. Αγνοώ τα ονόματα των διαιτητών. Δεν ασχολούμαι. Υπήρξε μία διαιτησία που και εμένα με εξόργισε και η συμπεριφορά μου ήταν απρεπής. Ηταν η διαιτησία με τον Τύρναβο. Όμως η ομάδα είχε την ικανότητα, το σθένος και τη δυναμική να κερδίσει και τη διαιτησία και τον Τύρναβο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι. Αν κάποιοι θέλουν να βάλουν σκοπέλους εμείς είμαστε εδώ για να το ξεπεράσουμε. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν το παρακολουθώ. Μένω παρατηρητής, αλλά δεν γίνομαι συνεργός και συνένοχος. Πολλά μπορούν να πουν για μένα, αλλά το όνομα μου ως κατηγορούμενος δεν θα το διαβάσετε ποτέ».

Για τους προπονητές της κερκίδας: «Και καλά να αντιμετωπίσει ο Λουτσιάνο τρεις χιλιάδες προπονητές. Εγώ που αντιμετωπίζω τρεις χιλιάδες προέδρους; Στο τέλος της ημέρας εγώ είμαι ο ταμίας. Πέρυσι είχα αυτή την αγωνία, την ανησυχία και τη στεναχώρια. Δεν ασχολούμαι καν. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Είναι στο DNA όλων των φιλάθλων. Εμείς το έχουμε σε υπέρμετρο βαθμό. Θέλω να πω το εξής και το έχω πει και στον Λουτσιάνο. Είναι μια ιστορική ευκαιρία, η Νίκη να αλλάξει σελίδα. Το ερώτημα είναι αν θέλεις να είσαι συμμέτοχος σε αυτή την πορεία ή αν θέλεις να κάθεσαι με τα περασμένα μεγαλεία. Εγώ είμαι για το μέλλον. Αν η ομάδα ανέβει τότε ο Λουτσιάνο θα είναι επιλογή πολλών»…

Για τη Football League και το θέμα που έχει προκύψει με τον αριθμό των ομάδων που θα ανέβουν κατηγορία: «Όλα γίνονται για τα λεφτά. Η Football League ζει με 100.000. Η Σούπερ Λίγκα ζει με 2 εκατ. μίνιμουμ.  Επειδή όποιος πέσει φέτος δεν θα μπορέσει να ανέβει ξανά ποτέ, προσπαθούν με διάφορα τερτίπια να ανατρέψουν κάτι, μια προκήρυξη με την οποία ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Εγώ το είπα και στον πρόεδρο της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας, ότι αυτό που πάνε να κάνουν είναι εκτός πραγματικότητας και εκτός επιχειρείν. Αν κάποιος θέλει να επενδύσει στο ποδόσφαιρο της Ελλάδας πρέπει να είναι τρελός. Ξεκινάει το πρωτάθλημα και ξαφνικά στη λήξη του πρώτου γύρου τίθεται ένα θέμα για το πόσες ομάδες θα ανέβουν. Ο κ. Μώραλης είπε ότι αν δεν δεχθείτε τους όρους, τότε δεν θα εγγράψουμε την τρίτη ομάδα που θα ανέβει στα μητρώα της Σούπερ Λίγκα και τότε η τρίτη ομάδα θα προσφύγει στα διαιτητικά δικαστήρια. Η Football League είναι ένα όργανο που δεν έχει ένα ειδικό βάρος για να έχει μια διαπραγματευτική δυναμική. Εγώ σαν Πάτσης, με πλήρη συνείδηση, είπα το εξής και το διεμήνυσα επίσημα τόσο στη Football League όσο και τη Σούπερ Λίγκα. Εγώ θα πάω στα πολιτικά δικαστήρια, αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες θέλουν να μου επιβάλλουν, διότι είναι θέμα αρχής. Δεν μπορώ να συμμετέχω σε ένα παιχνίδι, το οποίο κάποιοι, επειδή όντως είναι ισχυροί, θα μπορούν να μεταβάλλουν και να το τροποποιούν κατά το δοκούν. Πρέπει να υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες. Εγώ μπήκα στο πρωτάθλημα, έκανα τον προγραμματισμό μου, επένδυσα τα χρήματα μου, βάσει μιας συγκεκριμένης προκήρυξης. Δεν μπορεί λοιπόν για να ικανοποιηθούν κάποια γούστα, εγώ να γίνομαι το κορόιδο. Δεν μπορούν κάποιοι να παίζουν, με ομάδες, με ιστορίες και με χρήματα. Δεν θα κρυφτώ πίσω από κανέναν, δεν θα βάλω κανέναν άλλο μπροστά, δεν με νοιάζει τι θα κάνουν οι υπόλοιποι,αλλά  για να ικανοποιήσω το αίσθημα περί δικαίου, θα προσφύγω στα πολιτικά δικαστήρια ζητώντας τη δικαίωση μου, από ενεργούς τακτικούς δικαστές, έμμισθους της Ελληνικής πολιτείας και όχι του εκάστοτε αθλητικού οργάνου. Για να ξέρουμε και τι λέμε. Τον παπατζή και το παραμύθι των αθλητικών δικαστηρίων και τα παραμύθια με τους δράκους αλλού».

Για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου: «Το αυτοδιοίκητο δεν μπορεί να είναι και το άβατο του Πάπα. Μην ξεχνάτε ότι πέρυσι στη Football League με προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, από 18 έγιναν 21 οι ομάδες. Δεν είναι θέμα νομικού είναι θέμα αρχών, αξιών και κανόνων. Αυτό το είπα με πολύ σεβασμό και στη Football League και στη Super League. Δεν θα γίνω κοινωνός και συμμέτοχος κανενός παιχνιδιού. Δεν μπαίνω στο τρυπάκι για τα ψίχουλα να παραδώσω την ψυχή μου και θα ακολουθήσω τον δικό μου δρόμο. Μοναχικός, δύσκολος και επίπονος. Αλλά έτσι έχω ανδρωθεί. Εκπτώσεις δεν κάνω. Κάποιος πρέπει να μπει μπροστά  με όποιο κόστος και όποιο τίμημα, μπας και εφόσον πέσει αυτός, ωφεληθούν οι υπόλοιποι στη συνέχεια. Δεν μπορεί αυτό το πράγμα να διαιωνίζεται. Εγώ ρισκάρω ακόμα και να με αποβάλλουν από το πρωτάθλημα. Υπάρχει μία κόκκινη γραμμή στη ζωή. Εγώ τον καρπαζοεισπράκτορα δεν πρόκειται να τον κάνω. Δεν μου ταιριάζει. Με ενδιαφέρει να έχω τη συνείδηση μου ήσυχη. Ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου. Ένα θέατρο σκοπιμότητας. Εχει συνεδρία η Football League την Παρασκευή αλλά εξετάζω το ενδεχόμενο να μην παραστώ καθόλου. Σε θέατρο σκιών δεν μπορώ να γίνω καραγκιόζης. Αυτοδιοίκητο δεν σημαίνει συγκάλυψη οποιασδήποτε παραβατικής συμπεριφοράς».

Για το ρόστερ και την ενίσχυση: «Το ρόστερ έγινε με κάποιες προδιαγραφές το καλοκαίρι. Αν το ρόστερ ήταν συνονθύλευμα και δεν ήταν καλό, τότε εξ’ ανάγκης θα έπρεπε να κάνεις διορθωτικές κινήσεις. Άποψη μου είναι ότι η ομάδα είναι πάρα πολύ καλή, σε όλες τις γραμμές, σε όλα τα επίπεδα και με μεγάλο βάθος. Επειδή όμως ο σχεδιασμός δεν έγινε με τον Λουτσιάνο, εγώ την άποψη μου την έχω εκφράσει, θα πρέπει να του δώσω τον χρόνο να κάνει τις δικές του αξιολογήσεις και μετά θα αναμένω τις δικές του εισηγήσεις».

Στο τέλος επεσήμανε: «Δεν είμαι παράγοντας του ποδοσφαίρου με την έννοια που λέμε ότι κάποιος είναι παράγοντας. Δεν ζω από το ποδόσφαιρο. Μπήκα στο ποδόσφαιρο με ένα όραμα. Δεν έχω λόγο να αλλοτριωθώ και να πάω τη ζωή μου και τον χαρακτήρα μου 40 χρόνια πίσω. Αν μπορώ να προσφέρω στον εαυτό μου, τους συνεργάτες μου και στον κόσμο κάτι τότε θα το κάνω. Αν δεν μπορούμε τότε θα πούμε κάναμε την προσπάθεια μας, κάτι προσφέραμε, ως εδώ ήτανε». 

Media

Last modified onWednesday, 18 December 2013 17:52