noodles volos banner

Μπέος: «Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει αντίπαλο»

  • «Καλή επιτυχία στον Λουτσιάνο, αλλά όχι στη Νίκη Βόλου»

Ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε στον 9.86 και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον φίλο του τον «Λούτσι» που ανέλαβε τη Νίκη, αλλά όχι στη Νίκη Βόλου! Μίλησε ξανά για τη σκέψη του για υποψηφιότητα στις εκλογές και τόνισε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έχει αλλάξει επίπεδο και δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία.

Για τις ευχαριστίες του κ. Καραγιάννη στους επώνυμους που έχουν βοηθήσει τον Ολυμπιακό Βόλου: «Καταρχήν ήθελα να πω κάποια άλλα πράγματα, αλλά θα πάμε μετά εκεί. Θα διαφωνήσω κάθετα με τον πρόεδρο, όταν κάνει αναφορές σε φυσικά πρόσωπα και να τα ευχαριστεί για ότι έχουν κάνει. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να ευχαριστήσει 10.000 αγνούς φιλάθλους που κατέβαιναν σε συλλαλητήρια με βροχές και με χιόνια, όταν συνέβαινε αυτό το πραξικόπημα κατά του Ολυμπιακού Βόλου. Όταν όποιος φίλαθλος ανώνυμος ή επώνυμος βοηθάει τον Ολυμπιακό Βόλου, τον βοηθάει όχι για να φαίνεται το όνομα του, αλλά για την ιδέα του Ολυμπιακού Βόλου».

Για την πιθανή υποψηφιότητα του για Δήμαρχος: «Σε ότι αφορά για την υποψηφιότητα του, είχα μιλήσει πριν κανένα μήνα ξανά και είχα εκφράσει μία σκέψη. Αυτή η σκέψη παραμένει, δεν έχει ολοκληρωθεί, δεν έχω πάρει την τελική μου απόφαση, αλλά δεν σου κρύβω, ότι κάθε μέρα η επαφή μου με τον κόσμο, με σπρώχνει να πάρω μία τέτοια απόφαση. Αν και εφόσον αποφασίσω να κατέβω για να κάνω τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μου πραγματικότητα για αυτά που θέλω να κάνω στη γενέτειρα μου, τότε θα πω ότι αποφασίζω για την ενεργή ενασχόληση μου με τα κοινά της πόλης. Αυτή  τη χρονική στιγμή παραμένουν σκέψεις. Αν πάρω μια τέτοια απόφαση πρέπει να δώσω ψυχή και σώμα και όλον μου τον εαυτό για να αλλάξει αυτή η μιζέρια που υπάρχει αυτή η στιγμή. Ο κόσμος χόρτασε από το ψέμα και την υποκρισία όλων αυτών των πολιτικών. Η διαφορά με εμένα αν και εφόσον αποφασίσω να θέσω τον εαυτό μου υποψήφιο, δεν έχει να κάνει με το ότι μέσα από αυτό το αξίωμα θα διεκδικήσω μία αναγνώριση ή να έχω ένα αξίωμα. Αυτά τα έχω κερδίσει ήδη, όχι μόνο στην πόλη του Βόλου, αλλά σε όλη την Ελλάδα. Ο λόγος που θα πάρω αυτή την απόφαση είναι ένας και μοναδικός. Θέλω να προσφέρω στην πόλη μου και στη γενέτειρα μου. Να κάνω πράγματα τα οποία ονειρεύομαι. Αν το αποφασίσω θα το ξέρει ο κόσμος του Βόλου πολύ σύντομα».

Για το να μην ασχολείται ο κόσμος του Ολυμπιακού με τη Νίκη: «Ο Ολυμπιακός Βόλου και οι φίλαθλοι του έχουν διαφορετική κουλτούρα. Αν η Νίκη έχει προβλήματα, αφήστε να τα λύσουν μόνοι τους, μέσα στην οικογένεια τους. Δεν θα κάνουμε τα ίδια που έκαναν κάποιοι που χαίρονταν όταν ο Ολυμπιακός είχε προβλήματα. Δεν είμαι καθόλου ενωτικός σε ότι αφορά τη Νίκη Βόλου, αλλά είναι κάτι που δεν μου αρέσει».

Για το αν η Νίκη πρέπει να είναι δυνατή ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός με τον Ολυμπιακό: «Αντίπαλος στο επίπεδο του Ολυμπιακού δεν υπάρχει, ο Ολυμπιακός Βόλου έχει ξεφύγει. Στη δεύτερη σκάλα, αππο κάτω, ας υπάρχει ανταγωνιστικότητα. Σε αυτή την κατηγορία ο Ολυμπιακός Βόλου αγωνιστικά έχει ξεφύγει. Και στα οργανωτικά. Αυτή είναι πεποίθηση μου. Η διοίκηση του κ. Καραγιάννης βαδίζει σε πρότυπα του 2009-2010".

Για το διοικητικό συμβούλιο της Football League και για την προσφυγή στο διαιτητικό της ΕΠΟ: «Στο διαιτητικό της ΕΠΟ μπορεί να προσφύγει ο οποιοσδήποτε. Εδώ όμως τίθεται θέμα με τα πολιτικά δικαστήρια και τα Ευρωπαϊκά. Στο διαιτητικό μπορείς να προσφύγεις. Όμως ένα δικαστήριο που είναι με τις ευλογίες της ΕΠΟ, δεν πρόκειται αν πάρει μία λάθος απόφαση, να την αλλάξει μετά. Ενώ δεν υπάρχει και δυνατότητα έφεσης. Άρα είναι κάτι παράλογο. Όμως η διοργανώτρια αρχή μπορεί να προσφύγει τόσο στα πολιτικά όσο και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Μετά τι θα κάνει η ΕΠΟ; θα αποβάλλει 28 ομάδες. Ευελπιστώ όμως ότι θα λυθεί το θέμα. Θα πρυτανεύσει η λογική και θα πάρουν τη σωστή απόφαση. Αυτή είναι η εκτίμηση μου. Εγώ  είμαι εκτός ποδοσφαίρου, αλλά παρακολουθώ τις εξελίξεις γιατί αγαπάω το ποδόσφαιρο».

Για όσα ακούστηκαν στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη: «Εγώ δεν πρόκειται να ασχοληθώ και να πέσω σε αυτό το επίπεδο για όσα ακούστηκαν στην εκπομπή του Θωμαΐδη. Απ’ όσα ονόματα ακούστηκαν, με άλλους έχω μια ιδιαίτερη σχέση και από τη στιγμή που είχα πιει έναν καφέ ή ένα ποτό, δεν μπορώ να ρίχνω λάσπη. Θεωρώ ότι κακώς ειπώθηκαν τέτοια πράγματα».

Για αυτά που ακούγονται ότι κερδίσαμε αλλά δεν παίξαμε καλά: «Δεν υπάρχει δεν έπαιξα καλά και κέρδισα. Υπάρχει η νίκη, η ισοπαλία και η ήττα. Το αποτέλεσμα μετράει. Στο ποδόσφαιρο αυτό είναι».

Για τον προπονητή της Νίκης Βόλου: «Στη Νίκη τελικά πήγε προπονητής ο Λουτσιάνο; Να ευχηθώ στον φίλο μου του «Λούτσι», έτσι τον λέγαμε τον Λουτσιάνο, γιατί ήταν και ποδοσφαιριστής μου στον Πανιώνιο, καλή επιτυχία. Στον Λούτσι έτσι; Όχι στη Νίκη Βόλου. Πάει δεν πάει καλά δεν με ενδιαφέρει η Νίκη. Ξαφνικά στα γεράματα δεν θα το γυρίσω. Είτε πάει καλά ή δεν πάει δεν με πειράζει. Αλλά στον φίλο μου τον Λουτσιάνο εύχομαι καλή επιτυχία. Τεράστιος σαν ποδοσφαιριστής. Εύχομαι και πιστεύω αυτό που έβγαζε στον αγωνιστικό χώρο μέσα από τα πόδια του να το βγάλει και στην προπονητική. Εγώ τον είχα πάρει στον Πανιώνιο». 

Last modified onWednesday, 18 December 2013 15:18