noodles volos banner

Άξιζε κάτι καλύτερο η Νίκη, προβάδισμα για Απόλλωνα (video)

Η Νίκη δεν φοβήθηκε τον Απόλλωνα της Σούπερ Λίγκα. Παρατάχθηκε με επιθετικούς προσανατολισμούς στη Ριζούπολη, πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όμως το τελικό 3-1, που αν μη τι άλλο την αδικεί, δεν αφήνει πολλά περιθώρια και ελπίδες για πρόκριση στους οκτώ του κυπέλλου, στον επαναληπτικό του Πανθεσσαλικού.

Οι κυανόλευκοι είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες, ζήτησαν τρεις φορές πέναλτι, όμως ο Απόλλωνας στις λιγοστές του φάσεις κατάφερε να πετύχει τρία γκολ και να αποκτήσει σαφές προβάδισμα πρόκρισης.

Ο Απόλλωνας προηγήθηκε με τον Έγκον στο 28’ ωστόσο η απάντηση της Νίκης και η ισοφάριση ήρθε μετά από εννιά λεπτά με τον Σεϊμάν. Δύο γκολ του Μπάρκογλου στο 43’ και στο 64’ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. 

Η ενδεκάδα εμπεριείχε εκπλήξεις από τον Παναγιώτη Τζαναβάρα, που αποφάσισε να ξεκουράσει κάποιους βασικούς και έδωσε την ευκαιρία σε νεαρούς ποδοσφαιριστές να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Έτσι ο Ταϊρης προτιμήθηκε αντί του Αποστολίδη για να υπερασπιστεί την εστία, ο Αργύρης αγωνίστηκε στην άμυνα αντί του Ρεπετσά, ενώ ο Μπιτσάκος αντικατέστησε τον Παπαδόπουλο. Επίσης επέστρεψαν στην ενδεκάδα Μανουσάκης και Μπακάλης.

Η Νίκη έκανε αισθητή την παρουσία της από το πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Φάνηκε να ελέγχει τον ρυθμό στο πρώτο 15λεπτο, με τον Απόλλωνα να περνά ελάχιστες φορές το κέντρο του γηπέδου. Η μεγάλη φάση πάντως έλειψε και δεν καταγράφηκε καμία ευκαιρία και τελική προσπάθεια σε αυτό το διάστημα. Το μόνο αξιοσημείωτο οτι η Νίκη ζήτησε πέναλτι στο 5' σε τράβηγμα της φανέλας του Τζιώρα μέσα στην περιοχή, όμως ο Κορίνθιος ρέφερι, Δασκαλόπουλος, δεν είδε κάτι αντικανονικό. Στο 17' η Νίκη απείλησε αρχικά με εκτέλεση κόρνερ του Γέσιτς που έδιωξε με τις γροθιές ο Γουμάγιας, ενώ στη συνέχεια της φάσης, ο Ανιέτε έπιασε το σουτ για να σημαδέψει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Ο Ισπανός δύο λεπτά μετά γύρισε ωραία στο ύψος της περιοχής, αλλά δεν κατάφερε να πιάσει όπως θα ήθελε το σουτ με την μπάλα να φεύγει αρκετά μέτρα άουτ. Στο 24' ο Μπάρκογλου πήρε την κεφαλιά στην περιοχή για να μπλοκάρει εύκολα ο Ταϊρης, στην πρώτη τελική προσπάθεια των γηπεδούχων. Ο Απόλλωνας άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι μετά το 20 και να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο. Και από μία ανύποπτη φάση και μία ολιγωρία της άμυνας, με καραμπόλα η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα της Νίκης στο 28'... Οι γηπεδούχοι κέρδισαν το πρώτο τους κόρνερ στο παιχνίδι, όμως μετά την απομάκρυνη της μπάλας από την άμυνα, ο Έγκον πήρε το ριμπάουντ και έπιασε το διαγώνιο σουτ. Η πορεία της μπάλας δεν ήταν προς την εστία, αλλά η τυχαία κόντρα στο πόδι του Μπλάζεκ, της άλλαξε πορεία για να γίνει το 1-0. Το γκολ έδειξε να επηρεάζει τους φιλοξενούμενους και ο Απόλλων μετά από τρία λεπτά έχασε και άλλη ευκαιρία με κεφαλια του Παντελιάδη. Ευτυχώς όμως αυτό δεν κράτησε για πολύ. Στο 36' ο Παπαζαχαρίας την τελευταία στιγμή έδιωξε γυριστό σουτ του Ανιέτε για να χαθεί μία καλή ευκαιρία για τους κυανόλευκους. Στο επόμενο λεπτό ο Σεϊμάν μετά από καλή σέντρα του Ζουλιώτη και ωραίο κατέβασμα, με δυνατό σουτ από πλάγια αριστερά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γουμάγια, που μάζεψε την μπάλα από τα δίκτυα του. Το 1-1 είχε γίνει και η Νίκη απέκτησε ξανά αυτοπεποίθηση. Ενα τετράλεπτο μάλιστα είχε μεταφερθεί το ενδιαφέρον στην περιοχή του Απόλλωνα. Σε σουτ του Μανουσάκη οι κυανολευκοι ζήτησαν πέναλτι στο 39', αφού ο Έγκον είχε το χέρι του απλωμένο και σταμάτησε την πορεία της μπάλας προς την εστία. Ο διαιτητής όμως έδειξε παίζεται. Τέσσερα λεπτά μετά ο Απόλλων κατάφερε να κάνει δύο τα τέρματα του. ο Μίνγκας έβγαλε τη σέντρα και ο Μπάρκογλου με προβολή έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους... Στο πρώτο μέρος η Νίκη είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες, αλλά η ομάδα της Ελαφράς Ταξιαρχίας ήταν πιο αποτελεσματική και ουσιώδης, αφού τις δύο από τις τρεις ευκαιρίες της κατάφερε να τις κάνει γκολ. 

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τη Νίκη, αλλά με μία αλλαγή για τον Απόλλωνα, με τον Τσεμπερίδη να περνάει στο παιχνίδι αντί του Τσοκάνη. Το πρώτο δεκάλεπτο έφυγε χωρίς μεγάλες συγκινήσεις με τη Νίκη να προσπαθεί και τον Απόλλωνα να διαχειρίζεται σωστά το ματς, ψάχνοντας χωρίς να ρισκάρει το τρίτο γκολ. Στο 59' οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ σε καλό σημείο το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Ανιέτε. Ο Τζιώρας έπιασε την κεφαλιά αλλά το κέρδος ήταν μόνο ένα κόρνερ για τους κυανόλευκους. Στην επαναφορά ο Γέσιτς έβγαλε τη σέντρα και προ του Αργύρη έδιωξαν οι αμυντικοί την τελευταία στιγμή. Μετά από νέο κόρνερ ο Γουμάγιας έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Αργύρης έγινε κάτοχος της, που προσπαθώντας να γυρίσει φάνηκε να ανατρέπεται από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων αλλά και αυτή τη φορά ο διαιτητής είχε διαφορετική άποψη και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 62' ο Έγκον έπιασε το γυριστό σουτ, αλλά σημάδεψε πάνω από την εστία του Ταϊρη. Δύο λεπτά μετά ξανά ο Μίνγκας έβγαλε τη σένρα κι ο Μπάρκογλου έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του με κεφαλιά, σημαδεύοντας την αριστερή γωνία. 

Η Νίκη δεν έδειχνε να θέλει να τα παρατήσει και στο 68' έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μανουσάκη με τον Γουμάγια να διώχνει σε κόρνερ το γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι. Μετά το 80' ο Παναγιώτης Τζαναβάρας αποφάσισε να ρισκάρει και να ρίξει και δεύτερο επιθετικό στο παιχνίδι. Έτσι δίπλα στον Τζιώρα αγωνίστηκε ο Τσίτας και αποσύρθηκε στον πάγκο ο Σεϊμάν. Γιαι ένα πεντάλεπτο από το 82' έως το 87' οι κυανόλευκοι πίεσαν για να μειώσουν. Σε εκείνο το διάστημα κέρδισαν τέσσερα διαδοχικά κόρνερ. Στο 84' ο Ανιέτε με ωραία ατομική ενέργεια προσπάθησε να απειλήσει αλλά το σουτ του μπλόκαρε σταθερά ο Γουμάγιας. το 3-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος και η Νίκη αναμφίβολα έμεινε με την πίκρα οτι το σκορ την αδικεί βάσει της παρουσίας της στον αγωνιστικό χώρο.

Οι συνθέσεις: 

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Παπαζαχαρίας, Βέρτζος, Παντελιάδης, Τσοκάνης (46' Τσεμπερίδης), Εγκόν, Μίγκας (71' Διαμάντης), Τσιλικίρης, Μπλάζεκ (56' Φαρινόλα), Μπάρκογλου

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Ταϊρης, Αργύρης, Γκότοβος, Ζουλιώτης, Μπιτσάκος, Μπακάλης (88' Χαρτσιάς), Σεϊμάν (82' Τσίτσας), Μανουσάκης (75' Αναστασόπουλος), Γέσιτς, Ανιέτε, Τζιώρας

Media

Last modified onThursday, 05 December 2013 20:56