noodles volos banner

Τσιμπανάκος: Θα είναι αλητεία, αν δεν παίξουμε στο ΕΑΚ

Με σκληρά λόγια μίλησε ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος για το ΕΑΚ, τονίζοντας ότι αν δεν το πάρει ο Ολυμπιακός θα είναι αλητεία και πως θα τρίζουν τα κόκκαλα του Τάκη Συνετόπουλου. Προσκεκλημένος στην εκπομπή Astra Sport το βράδυ της Κυριακής υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στη συνεργασία με τον Ολυμπιακό Πειραιώς και πως εξετάζονται και παίκτες, για να έρθουν ως δανεικοί από τη συγκεκριμένη ομάδα, ενώ έδωσε την είδηση ότι ο γνωστός δικηγόρος Θανάσης Χαρμάνης στηρίζει τη νέα διοικητική προσπάθεια που γίνεται. Μία άλλη είδηση που έδωσε είναι ότι οι προπονητές της ακαδημίας του Ολυμπιακού Βόλου θα πάνε για επιμόρφωση στην Εσπανιόλ στην Ισπανία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Τσιμπανάκου:

απόδοση: magnesiasports

Για τη Γ.Σ. και τον στόχο της ανόδου:

«Από τον Δεκέμβριο και μετά δείξαμε μεγάλη εμπιστοσύνη στον Ερασιτέχνη και πετύχαμε, αν και προσπάθησαν να μας βάλουν εμπόδια. Στη συνέχεια πιστέψαμε στο πλάνο που είχαμε σχεδιάσει εμείς, που θα χρηματοδοτήσουμε αυτήν την προσπάθεια. Αυτό το πλάνο το δέχτηκε ο κόσμος στη Γ.Σ. με μεγάλη χαρά και έδωσαν κι εμάς μεγάλη δύναμη. Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει σε πάρα πολλά πράγματα και με πολλή δουλειά και χαμηλό προφίλ θα πάμε στον στόχο μας, που είναι η άνοδος και πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Για τη διαφορά που βλέπει τώρα με το καλοκαίρι του 2016, που ο ίδιος ενεπλάκη στα διοικητικά του Ολυμπιακού Β.:

«Πριν δύο χρόνια που αναλάβαμε η διαφορά ήταν ότι υπήρχαν πάρα πολλά χρέη, αλλά τρέξαμε στο υπουργείο Οικονομικών και άλλες υπηρεσίες με τη βοήθεια του Γιώργου Βρέντζου, του πρώην διοικητικού ηγέτη του Εργοτέλη, τον οποίον ευχαριστώ και δημόσια. Μπήκαμε έτσι σε μία σειρά με το οικονομικό και στη διαδικασία της εκκαθάρισης και μετά στήσαμε την ομάδα. Τότε δεν είχαμε τη διοικητική ηρεμία που έχουμε τώρα και είμαστε πλέον πιο έμπειροι.  Μέχρι στιγμής τα πάμε πολύ καλά και είμαστε αγαπημένοι, να ‘στε σίγουροι γι’ αυτό. Τώρα θα σέβονται όλοι τον Ολυμπιακό, γιατί στο παρελθόν δεν τον είχαν σεβαστεί».

Για τη βοήθεια που προσφέρει ο δικηγόρος κ. Χαρμάνης:

«Ευχαριστώ και δημόσια τον κ. Χαρμάνη, που ό,τι είπε το έπραξε. Τον θέλουμε δίπλα μας, γιατί είναι κομμάτι της ιστορίας της ομάδας μας και γιατί όλοι μαζί και αγαπημένοι θα καταφέρουμε πολλά περισσότερα. Βλέπει μία ειλικρίνεια και μία τιμιότητα στα μάτια μας και ήρθε να μας βοηθήσει και πιστεύω ότι θα έρθουν κι άλλοι. Είναι τιμή μας που είναι δίπλα μας. Αποτελεί “στολίδι” για την πόλη με την προσωπικότητά σου και ως οικογενειάρχης».

Για το νέο διοικητικό μοντέλο, που παρουσιάστηκε στη Γ.Σ.:

«Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος, υπάρχουν πολλοί που βοηθάνε αυτήν την προσπάθεια και οι περισσότεροι είναι Βολιώτες επιχειρηματίες. Είναι και κάποιοι προσωπικοί μου φίλοι, που θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα της πόλης μου. Είναι κακό αυτό; Είναι θέμα χρόνου με πολλή δουλειά να τα καταφέρουμε όλα».

Για το φιλικό με την ΑΕΛ:

«Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τον κ. Κούγια, γιατί κάναμε μία κουβέντα σ’ ένα ραντεβού που είχαμε κι έχει πρόθεση να φέρει την ΑΕΛ στον Βόλο να κάνουμε ένα φιλικό. Είπαμε στον κ. Κούγια ότι θα έχουν άριστη φιλοξενία. Θα καταλήξουμε σε μία ημερομηνία για το φιλικό».

Για το ΕΑΚ ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Τάκη Συνετόπουλου, αν ο Ολυμπιακός Βόλου δεν παίξει στο ΕΑΚ και τρέχουμε σαν τσιγγάνοι. Δεν αντιλέγω να γίνουν εργασίες. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να καταβάλουμε το τίμημα, όπως έκανε συμφωνία ο ΝΠΣ με 500 ευρώ (σ.σ. στη Νεάπολη) και προτείνω στον Δήμο να προπληρώσουμε έναν χρόνο. Ήδη βέβαια έχουμε το Πανθεσσαλικό, αλλά δε νοείται ο Ολυμπιακός Βόλου να μην παίζει στο “Τάκης Συνετόπουλος”. Είναι αδικία, είναι αλητεία, δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω. Δεν έχουμε πρόβλημα νόμιμα να πληρώσουμε ό,τι μας αντιστοιχεί. Φυσικά θα έχουμε το Πανθεσσαλικό ως προπονητήριο, γιατί έχει άρτιες εγκαταστάσεις, ή την Άλλη Μεριά, αλλά δε θέλουμε να επιβαρύνουμε την Άλλη Μεριά, που είναι ένα στολίδι, κάτι που οφείλεται στον κ. Ιάσονα Χατζή και στον κ. Νίκο Τσεκούρα».

Για τα εισιτήρια διαρκείας ενημέρωσε:

«Θα βγάλουμε κάποια φθηνά εισιτήρια διαρκείας, για να μπορεί ο μέσος φίλαθλος ν’ αντεπεξέλθει. Θα έχουμε και οικονομικό και γυναικείο και μαθητικό διαρκείας και θα είναι πολύ φθηνά γι’ αυτό που θα παρέχουν, γιατί αυτή η ομάδα θα δίνει μία παράσταση. Μέχρι τέλη Ιουνίου θα τα έχουμε εκδώσει, ώστε να τα παρουσιάσουμε στον κόσμο, που θέλουμε να αγκαλιάσει αυτή ν την προσπάθεια, που γίνεται με πράξεις κι με υποσχέσεις. Εύχομαι του χρόνου τέτοιο καιρό να συζητάμε για τη Football League».

Επίσης ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος αρνήθηκε ότι η ομάδα του είναι παράρτημα του Ολυμπιακού Πειραιώς και τόνισε ότι δεν είναι κακό που μία μεγάλη ομάδα έδωσε το χέρι στον Ολυμπιακό Βόλου να τον βοηθήσει, ενώ πρόσθεσε ότι στη διοίκηση σκέφτονται τις περιπτώσεις κάποιων παικτών για δανεισμό από τον Ολυμπιακό και πως θα κατασταλάξουν, έχοντας πολύ χρόνο μπροστά τους.

Ακόμη έκανε λόγο για προχωρημένο προγραμματισμό γι’ αυτήν την εποχή και για αλλαγή επιπέδου με τρόπο δουλειά που ταιριάζει σε ομάδα Σούπερ Λιγκ. Ενημέρωσε ακόμη ότι οι προπονητές της ακαδημίας θα πάνε για επιμόρφωση στην Εσπανιόλ στην Ισπανία.

Συν τοις άλλοις ο κ. Τσιμπανάκος διαβεβαίωσε με αφορμή την αντιπαράθεση που υπάρχει με τον δήμαρχο Βόλου ότι ο ίδιος δεν έχει τίποτα προσωπικό με κανέναν, αλλά για την προάσπιση των συμφερόντων του Ολυμπιακού Β. θα τον βρει ο καθένας μπροστά του.

Για τη διαιτησία ανέφερε ότι όσες φορές τον αδικήσουν, γιατί δεν μπορούν να τον αδικούν συνέχεια, ο Ολυμπιακός Βόλου πρέπει να κερδίζει ακόμη και τους διαιτητές. Γι’ αυτό πρέπει να γίνει μία καλή δουλειά και σοβαρή διοίκηση.

Πέρα απ’ αυτά δήλωσε ότι η προτροπή του δημάρχου να μην μη δίνουν χορηγίες στον Ολυμπιακό, του έκανε καλό, γιατί η ομάδα έχει πάρα πολλούς χορηγούς.

Τέλος, δε θέλησε να μπει σε μία συζήτηση για το αν ο Φλίγκος αποκτήθηκε για βασικός επιθετικός, αλλά τόνισε ότι θα αποκτηθεί κι άλλος φορ πρωτοκλασάτος.