noodles volos banner

Ακάθεκτη η Νίκη, στα ημιτελικά του Κυπέλλου με 4-1 επί του Μ. Αλεξάνδρου

Η Νίκη, όπως ξεκίνησε στην Κατερίνη Η Νίκη, όπως ξεκίνησε στην Κατερίνη

Στόχος επετεύχθη για τη Νίκη στην Κατερίνη, που επικράτησε με 4-1 του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων Ημαθίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νέο Αμφίλοχο, που κέρδισε με 3-0 την Κηφισιά. Σίγουρα η επικράτηση ήρθε πιο δύσκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ, αλλά θα μπορούσε να είναι αρκετά πιο εύκολη, αν και εφόσον ο Μέτσε είχε κάνει το 3-0 στο 67’.

Η διάταξη των ομάδων

Η Νίκη ξεκίνησε με τους Γενιτσαρίδη, Κραγιόπουλο, Χρ. Καρτσαμπά και Λάιο στην άμυνα, στο κέντρο τους Βέργο, Μέτσε Ιορδανίδης στον άξονα και τους Βουρδάκη και Τζάθα στα πλάγια, ενώ φορ ήταν ο Αναστασίου.

Από την άλλη ο Μέγας Αλέξανδρος είχε γκολκήπερ τον Αργυρόπουλο, την αμυντική γραμμή αποτελούσαν οι Συμπεθέρης, Λ. Κίτσας, Τσουλχάη, Βλάχος από τ’ αριστερά προς τα δεξιά, στο κέντρο αμυντικός μέσος ήταν ο Τσιότρας και μπροστά του ως εσωτερικοί μέσοι έπαιζαν οι Κιρκιλιανίδης και Ζαχαριουδάκης, στα άκρα οι Πατσιαβούρας και Καπετάνος και στην κορυφή της επίθεσης ο Γ. Κίτσας.

Το πρώτο μέρος

Ο Στέφανος Ξηροφώτος λίγο πριν τη σέντρα είπε στους παίκτες του να μπουν δυνατά, για να τελειώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το παιχνίδι κι εκείνοι τον άκουσαν, αφού στο 4’ προηγήθηκαν με τον προβολή του Χρήστου Καρτσαμπά μετά από φάουλ του Μέτσε από τα αριστερά, με τον σκόρερ να σπάει το τεχνικό οφσάιντ και να βρίσκεται απέναντι από τον τερματοφύλακα Αργυρόπουλο.

Η Νίκη όμως στη συνέχεια απειλήθηκε με ισοφάριση κυρίως με τον φορ Γιώργο Κίτσα, τον οποίον στο 8’ μετά από «τσόφλα» του Κραγιόπουλου, έκοψε ο Χρ. Καρτσαμπάς σε κόρνερ, τη στιγμή που είχε βγει απέναντι από τον Θεολόγη, ενώ στο 23’ πάλι ο επιθετικός των Ημαθιωτών βρέθηκε από την πλευρά του Λάιου στην πλάτη της άμυνας, αλλά από θέση μέσα δεξιά, ενώ ήταν ολομόναχος, έκανε ένα κακό τελείωμα χωρίς ισορροπία.

Στο 25’ ο Χρ. Καρτσαμπάς, τον οποίον δεν μπορούσε με τίποτα να αντιμετωπίσει η άμυνα του Μέγα Αλέξανδρου, βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι και στη μικρή περιοχή σε απόσταση αναπνοής από το τέρμα, μετά από κόρνερ του Μέτσε από τα αριστερά, αλλά αστόχησε με το κεφάλι.

Στο 29’ ο Γ. Κίτσας ντρίμπλαρε τον Λάιο και έπιασε ένα επικίνδυνο σουτ από πλάγια θέση, το οποίο πέρασε κόρνερ λίγο έξω από το δεξί δοκάρι μετά την παρέμβαση του Θεολόγη. Τέλος, λίγο πριν τη γραμμή έδιωξε ο Γ. Κίτσας την κεφαλιά του Αναστασίου μετά τη σέντρα του Μέτσε από τα δεξιά.

Το δεύτερο μέρος

Στην επανάληψη η Νίκη βρήκε γρήγορα το 2-0, με σουτ με το μυτάκι εντός περιοχής του Ιορδανίδη στο 55’ μετά από πάσα του Λάιου, που ήταν ο παίκτης-κλειδί στο β’ μέρος, αλλά και ένας από τους άτυχους λόγω του τραυματισμού του προς το τέλος του αγώνα. Στο 58’ ο Μέτσε με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ από δύσκολη θέση, από την οποία οι πιο πολλοί θα προτιμούσαν το γέμισμα, έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων, αλλά από την εξωτερική πλευρά.

Στο 67’ ο Βουρδάκης μετά από πανέμορφη ατομική προσπάθεια ανατράπηκε καθαρά από τον Τσουλχάη και μάλιστα τραυματίστηκε στο λαγώνιο. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Μέτσε, αλλά ο Αργυρόπουλος έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε.

Το 3-0 δεν έγινε, για να καθαρίσει το ματς από νωρίς και ο Μ. Αλέξανδρος αναθάρρησε. Έτσι λίγο αργότερα έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-1, με τον Παρσόπουλο να βγαίνει στο τετ-α-τετ, αλλά να τον νικά ο Θεολόγης με εκπληκτική επέμβαση στο 66', βγαίνοντας μακριά από την εστία του.

Στο 76’ ο Γιώργος Κίτσας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για καθαρό επιθετικό φάουλ στον Χρ. Καρτσαμπά και διαμαρτυρία. Στο 79' ο Λάιος έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και βγήκε στο τετ-α-τετ με τον Αργυρόπουλο, αλλά πλάσαρε πάνω του. Ο Μέγας Αλέξανδρος στο 86’ έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς με το γκολ του προωθημένου στόπερ Τσουλχάη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε και την αργή αντίδραση στη φάση του Κοντοέ και πλάσαρε όμορφα με το αριστερό τον Θεολόγη, κάνοντας το 2-1. Να σημειωθεί ότι και η Νίκη όμως έπαιζε με δέκα σ' αυτή τη φάση, αλλά και για λίγα λεπτά, αφού είχε τραυματιστεί ο Λάιος.

Η ανησυχία όμως για τη Νίκη κράτησε λίγο, αφού στο 88’ ο Ιορδανίδης σέντραρε υποδειγματικά από τα δεξιά και στο πίσω δοκάρι ο Αναστασίου με κεφαλιά έκανε το 3-1, ενώ στο επόμενο λεπτό σε κόντρα επίθεση, ο Ιορδανίδης έδωσε στον Μέτσε και αυτός στον Αλέξανδρο Καρτσαμπά, που από τη στιγμή που μπήκε στη θέση του τραυματία από τη φάση του πέναλτι Βουρδάκη, αγωνίστηκε στη θέση του συμπαίκτη του, δηλαδή ως δεξιός χαφ.  

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Θεολόγης, Λάιος (87’ Σιώμος), Καρτσαμπάς, Κραγιόπουλος, Γενιτσαρίδης (77’ Κοντοές), Βέργος, Μέτσε, Βουρδάκης (65’ Αλ. Καρτσαμπάς), Τζάθας (90’ Σφονδυλιάς), Ιορδανίδης, Αναστασίου

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ: Αργυρόπουλος, Συμπεθέρης (59’ Παρσόπουλος), Κίτσας Λευτέρης, Τσουλχάη, Βλάχος, Τσιότρας (65’ Φετεινίδης), Πατσιαβούρας (77’ Ράμμος), Κιρκιλιανίδης, Ζαχαριουδάκης, Κίτσας Γιώργος, Καπετάνος

*Στον άλλο ημιτελικό θα αγωνιστούν η Ιεράπετρα (1-0 την Καβάλα) και ο Παναρκαδικός (3-4 στα πέναλτι τη Θύελλα Ραφήνας μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης).

Last modified onMonday, 21 May 2018 11:26