noodles volos banner

Για το πρώτο από τα δύο τελευταία βήματα ο Ρήγας στα Φάρσαλα

Να κάνει το πρώτο από τα δύο βήματα που του απομένουν, προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή του στη Γ' Εθνική, θέλει ο Ρήγας που αντιμετωπίζει το Σάββατο (24/3, 15:00) στα Φάρσαλα τον τοπικό Αχιλλέα, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 4ου ομίλου. 

Η ομάδα των Αλεξίου και Σπαθή έχει πραγματοποιήσει ένα εντυπωσιακό σερί, με πέντε νίκες στις έξι τελευταίες αναμετρήσεις, που την κρατά ζωντανή στη μάχη της παραμονής και άπαντες στο στρατόπεδό της ξέρουν πως είναι δύο τρίποντα μακριά από τον στόχο. Η ψυχολογία, στα ενδότερα της ομάδας, έχει αλλάξει άρδην τις τελευταίες εβδομάδες, με την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία να είναι στοιχεία ευδιάκριτα πλέον. Το παιχνίδι, κόντρα στον πεσμένο κι αδιάφορο βαθμολογικά Αχιλλέα, είναι ακόμα ένας "τελικός", από τους πολλούς που έχει δώσει τις τελευταίες εβδομάδες ο Ρήγας. Αν κερδίσει, παραμένει για τα καλά στο "κόλπο" της σωτηρίας, με τα πάντα να ξεκαθαρίζουν την τελευταία αγωνιστική στο Βελεστίνο, κόντρα στη Θήβα, μία ομάδα που επίσης θα κυνηγά την αποφυγή του μοιραίου.

Στα αγωνιστικά, η τελευταία προπόνηση του Ρήγα ήταν το μεσημέρι της Παρασκευής (23/3). Στο πρόγραμμα, δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην τακτική, τις στημένες φάσεις και την ανάλυση του αντιπάλου. Εκτός πλάνων, ενόψει Σαββάτου, είναι ο Κυριάκος, ο οποίος αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες, στο ματς της προηγούμενης Κυριακής, κόντρα στα Σέλλανα και καλείται να εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής. Από την άλλη, ο Γεωργατζής έχασε αρκετές προπονήσεις, μέσα στην εβδομάδα, εξαιτίας της στρατιωτικής του θητείας, αλλά μπορεί να υπολογίζεται κανονικά από το τεχνικό του τιμ.

Η προϊστορία

Τα Φάρσαλα δεν είναι και η πιο φιλόξενη έδρα για τον Ρήγα Φεραίο, αφού από το 1982-83 έως σήμερα έχει 5 ήττες σε οκτώ αγώνες. Το 1982-83 είχαμε Αχιλλέας-Ρήγας 0-0 και ακολούθησαν τρεις ήττες: το 1997-98 με 5-0, το 2003-04 με 2-1 και το 2004-05 με το ίδιο σκορ. Ο Ρήγας πήρε το διπλό τη σεζόν 2005-06 με 0-1, ηττήθηκε την επόμενη χρονιά με 4-3 και τη σεζόν 2007-08 έφυγε πάλι χωρίς βαθμό μετά το εις βάρος του 3-1. Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι είχαμε διπλό των Βελεστινιωτών στις 11/1/09 με σκορ 0-1 με γκολ του Γκουγκούδη, που έπαιξε μετέπειτα σε Ολυμπιακό Β. και Ατρόμητο.

 

Last modified onSaturday, 24 March 2018 08:35