noodles volos banner

Χαδούλης: «Όραμά μας στη Νίκη η διαφάνεια και το ευ αγωνίζεσθαι»

Συνέντευξη στο «Ράδιο Ένα» 102.5 και την εκπομπή του Γιώργου Καρεκλίδη παραχώρησε, φιλοξενούμενος στο στούντιο του σταθμού, το μέλος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου, Αργύρης Χαδούλης, ο οποίος μίλησε εφ’ όλης της ύλης σχετικά με την ομάδα και τα μελλοντικά σχέδια των διοικούντων της, ενώ αναφέρθηκε και στον ΝΠΣ Βόλος καθώς και στη δικαστική διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Αρχικά, ρωτήθηκε για την επαφή του με τον αθλητισμό και την ενασχόλησή του με τη Νίκη, απαντώντας πως είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται τόσο ενεργά σε μία παρόμοια κατάσταση και πως αποτελεί τιμή του να υπηρετεί μία ομάδα, όπως η Νίκη Βόλου. Παράλληλα, υπογράμμισε πως σύντομα η ομάδα, μέσω της προσπάθειας αυτού και των συνεργατών του, θα έχει ανοδική πορεία σε όλους τους τομείς.

Στη συνέχεια, μίλησε για το όραμα των διοικούντων της Νίκης, αναφέροντας πως στον αθλητισμό σήμερα υπάρχουν δύο κόσμοι, ο κόσμος της βίας, της νοθείας και των ύποπτων αποτελεσμάτων και ο κόσμος του ευ αγωνίζεσθαι και της διεκδίκησης του καλού για την ομάδα σου, μέσω τίμιων και ειλικρινών διαδικασιών. Επίσης, βάσει των ανωτέρω, κάλεσε τους πολίτες του Βόλου να επιλέξουν ποιον κόσμο θέλουν, προσθέτοντας στη συνέχεια πως: "Το όραμα του συνόλου μας δεν είναι να λέμε την ομάδα μας να κάτσει να ηττηθεί, γιατί θα πρέπει ο πρόεδρος ή οποιοσδήποτε άλλος εμπλέκεται με την ομάδα να έχει προσωπικά οικονομικά οφέλη. Είναι σα να βάζεις έναν επισκέπτη στο σπίτι σου και να λες στη γυναίκα σου να... "κοιμηθεί" μαζί του, προκειμένου να έχεις προσωπικά οικονομικά οφέλη. Αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τη Νίκη Βόλου, το όραμά της και τους ανθρώπους της. Γι' αυτό είμαστε και διαφορετικοί".

Παράλληλα, μίλησε για τις βάσεις που πρέπει να τεθούν, προκειμένου ο σύλλογος να γίνει αυτάρκης, να υλοποιεί τους στόχους του και να μεγαλώνει, αξιοποιώντας τον χώρο του ΓΑΙΟΣΕ. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως υπάρχει ένα επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο θα έρθει προς συζήτηση σε Γενική Συνέλευση, το οποίο περιλαμβάνει δημιουργία ενός μουσείου για την προβολή της ιστορίας του συλλόγου, αθλητικών εγκαταστάσεων και, συγκεκριμένα, ενός βοηθητικού γηπέδου, τριών γηπέδων 5x5 κι ενός κλειστού γυμναστηρίου και λοιπών εγκαταστάσεων, συν κάποιους βοηθητικούς χώρους. Όσον αφορά την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Χαδούλης υποστήριξε πως δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμη, καθώς εκκρεμούν ορισμένα διαδικαστικά ζητήματα, όπως η παραχώρηση του ακινήτου στο σωματείο, πράγμα που δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα για καθαρά τυπικούς λόγους. Επίσης, ανέφερε πως δεν προβλέπεται η οποιαδήποτε παρέμβαση στο κυρίως γήπεδο του «Παντελής Μαγουλάς» και πως η αξιοποίηση του ακινήτου θα πραγματοποιηθεί πολύ γρήγορα.

Ενδιάμεσα, στην παραπάνω τοποθέτησή του, η κουβέντα πήγε στο φαινόμενο «ΝΠΣ Βόλος», με το μέλος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου να αναφέρει: «Κάποιοι εδώ στην πόλη προσπαθούν να κάνουν ό,τι κάνει κι ο ISIS που προσπαθεί να γκρεμίσει την ιστορία των λαών, βομβαρδίζει μνημεία κτλ. Έτσι κι εδώ στον Βόλο, κάποιοι θέλουν να διαλυθούν οι ιστορικές ομάδες της Νίκης και του Ολυμπιακού και να κάνουν μία καινούρια, η οποία ξέρουμε πολύ καλά πώς ήρθε εδώ. Ελπίζουμε πως τις επόμενες μέρες θα έχουμε το αποτέλεσμα της δικαστικής υπόθεσης που εκκρεμεί και πως θα δικαιωθούν οι απόψεις μας. Πιστεύουμε στην ελληνική δικαιοσύνη, ζητάμε το δίκιο, το οποίο ταυτίζεται με το όραμά μας που είναι σχετικό με τη διαφάνεια, το ευ αγωνίζεσθαι και το ευ επιχειρείν».

Ο κ. Χαδούλης μίλησε και για την πολιτική που θα ακολουθήσει η διοίκηση της Νίκης, μελλοντικά σχετικά με τους ταλαντούχους αθλητές της, αναφέροντας πως δε θέλει να χρησιμοποιήσει τους όρους «πώληση» ή «παραχώρηση». Αντίθετα, χρέος των διοικούντων όλων των ομάδων, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να χειροκροτούν τα ταλέντα, να τα βοηθούν να αναδειχθούν και να μη στέκονται εμπόδιο στην εξέλιξή τους. Βέβαια, πρόσθεσε πως κι οι διοικούντες θα πρέπει να παίρνουν και κάποια ανταλλάγματα, γι’ αυτά που έχουν προσφέρει διαχρονικά στον αθλητή, τα οποία, όμως, θα πηγαίνουν στον σύλλογο, προκειμένου να συνεχίσει αυτήν την «παραγωγική διαδικασία».

Τέλος, μίλησε για τον έλεγχο από τον οποίο πρέπει να περνά ένας σύλλογος, όσο μεγαλώνει, λέγοντας πως είναι ένας από τους βασικούς στόχους που έχει θέσει η διοίκηση. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως πρόθεση όλων στο Δ.Σ. της Νίκης είναι η πλήρης ηλεκτρονική οργάνωση των διοικητικών και των οικονομικών υπηρεσιών του συλλόγου, καθώς κι ηλεκτρονικοποίηση των μητρώων όλων των μερών της ομάδας, δηλαδή των αθλητών, των προπονητών και των γονέων. Έτσι, καθίσταται δυνατή η ενημέρωση όλων, σχετικά με τη γενική λειτουργία της Νίκης.

Ο κ. Χαδούλης έκλεισε τη συνέντευξη με ένα μήνυμα του, σχετικά με τη συσπείρωση και την ενότητα όλου του σωματείου, αναφέροντας λιτά πως: «Σκεφτόμαστε και δουλεύουμε στην κατεύθυνση να “δέσουμε” την οικογένεια της Νίκης και να τη μεγαλώσουμε».

 

Last modified onTuesday, 20 March 2018 17:34