noodles volos banner

"Παλικάρι" ο Ρήγας, 1-0 τα Σέλλανα με Γκάγκα

Ο Ρήγας Φεραίος φιλοξένησε τον Αθλητικό Όμιλο Σελλάνων στο Βελεστίνο, τον κέρδισε με το γκολ του Γκάγκα στο πρώτο λεπτό κι έδειξε πως είναι "πολύ σκληρός για να πεθάνει" στη μάχη της παραμονής του στη Γ' Εθνική, "πιάνοντας" την ομάδα της Καρδίτσας στη βαθμολογία και αυξάνοντας κατά πολύ τις ελπίδες του για παραμονή.

Η ομάδα των Σπαθή και Αλεξίου ξεκίνησε ιδανικά το ματς, σκοράροντας, ουσιαστικά, στην πρώτη φάση της αναμέτρησης! Συγκεκριμένα, Ρήγας κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά, με την "φαρμακερή" εκτέλεση του Σπαθή να εκμεταλλεύεται ο Γκάγκας που με κεφαλιά, από το ύψος της μικρής περιοχής, έκανε το 1-0, θέτοντας τις βάσεις για το πολύ σημαντικό "τρίποντό" του.

Στο 22', τα Σέλλανα έφτασαν κοντά στην ισοφάριση. Ο Κοντός σούταρε δυνατά, από πλεονεκτική θέση, με την μπάλα να βρίσκει στο σώμα του Καρλιάμπα και να φεύγει ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Παπαγιάννη σε κόρνερ. Αργότερα, ο Ρήγας "απάντησε" με δύο δικές του μεγάλες ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματά του. Αρχικά, το "ψαλίδι" του Τζοβάρα στο 26', ύστερα από όμορφη σέντρα του Χατζηαθανασίου από τα δεξιά πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 38', πάλι από όμορφη συνεργασία των δύο αυτών ποδοσφαιριστών, ο επιθετικός του Ρήγα με πλασέ δεν μπόρεσε να βρει στόχο, βλέποντας την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κουτσόπουλου.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κοντού να είναι απειλητικό, αλλά να μη βρίσκει στόχο.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι, ξεκίνησαν με τεράστια ευκαιρία (51'), καθώς ο Χατζησταμάτης διέσχισε όλο το γήπεδο σε αντεπίθεση, βγήκε στο τετ-α-τετ, αλλά θέλησε να δώσει έτοιμο γκολ στον Τζοβάρα, ενώ μπορούσε να εκτελέσει και ο ίδιος, αλλά ο φορ του Ρήγα αστόχησε, ενώ το γκολ σε ουσιαστικά κενή εστία φαινόταν σίγουρο. Λίγο αργότερα οι Βελεστινιώτες σκόραραν, αλλά αυτή τη φορά αντικανονικά, σύμφωνα με την απόφαση των διαιτητών. Συγκεκριμένα στο 55', ύστερα από φάουλ του Σπαθή από τα δεξιά, ο Τσελεπής βρήκε δίχτυα με κεφαλιά, με το τέρμα, όμως, να ακυρώνεται, καθώς ο βοηθός υπέδειξε πως ο επιθετικός του Ρήγα ήταν σε θέση οφσάιντ.

Τα λεπτά κυλούσαν δίχως τη μεγάλη φάση, με τα Σέλλανα να εντείνουν την πίεσή τους, μετά το 70'. Το γύρισμα του Κοντού (71'), η κεφαλιά του Διπλάρη (75') και το σουτ του Κυριάκου (76'), όμως, δε βρήκαν στόχο, στις τελευταίες αξιοσημείωτες προσπάθειες των φιλοξενουμένων για την ισοφάριση. Με αυτόν τον τρόπο, ο Ρήγας πήρε μία πολύ σημαντική νίκη που τον κράτησε για τα καλά στο "κόλπο" της παραμονής, ισοβαθμώντας με τα Σέλλανα και τον Αμβρυσσέα στους 31 πόντους, ακριβώς πάνω στο βαθμολογικό... "όριο" του υποβιβασμού.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Γκάγκας, Καρλιάμπας, Σπαθής, Αλεξίου, Χατζησταμάτης (82' Παπακώστας), Μπόρας (74' Κυριάκος), Τσελεπής(88' Νασιακόπουλος), Τσιώλης (90+1' Γεωργατζής), Τζοβάρας

AΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ: Κουτσόπουλος, Έρβιστ, Τζάνης, Αρχοντής, Κούρκουλας, Θεοδωρόπουλος (66' Διπλάρης), Μάττας (46' Mπαλαπάνος), Χάδιαρης (81' Παπαδημητρίου), Κοντός, Υφαντής (90+2' Παπαδημητρακόπουλος), Βουκομάνοβιτς

 

Last modified onMonday, 19 March 2018 01:03